Geinoord sterk tegen SDO

Uit Geinoord JO17-1
Eindstand 1-3
10 juni 2017
Geinoord JO17 speelde vandaag een oefenwedstrijd voor de te vormen selectie van komend seizoen (JO17-1). De ploeg reisde af naar Bussum om daar om 15:30 uur de degens te kruisen met 4e divisionist SDO uit Bussum. Op het warme kunstgras kwam Geinoord onder leiding van Robin Meijer en Thom Ringia goed voor de dag. De ploeg startte fel en had SDO vanaf minuut 1 in de greep. Er was een zeer beweeglijk Geinoord en de ploeg had vanaf het begin het initiatief om vooruit te voetballen en te verdedigen. Geinoord kreeg dan ook  de eerste grote kans via Noah maar tot 2 maal toe stond de paal in de weg. SDO kon hier weinig tegenover zetten en de ploeg leek apatisch te voetballen. Daar waar Geinoord er vrolijk op los combineerde was het verschil tussen de 4e divisonist en de 1e klasser in deze wedstrijd totaal niet zichtbaar. Ondanks dat Geinoord aanviel wist de ploeg niet te scoren en misschien zit hem daar wel het kleine verschil. SDO kreeg 1 kans en die zat er wel meteen in en zo kwam de thuisploeg tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Geinoord wist echter kort daarna de gelijkmaker te produceren. Het was NOah die goed doorging aan de linkerzijde en zijn  voorzet werd door de inkomende Elijah tot doelpunt gekroond 1-1. Dit bleek ook de ruststand.

Na de rust was er even een onrustige fase, maar Geinoord kreeg heel langzaam weer de overhand in de 2e helft. SDO kon niet gevaarlijk worden en zo was het wachten tot Geinoord het overwicht in doelpunten zou omzetten. Uiteindelijk kon Geinoord het verschil maken in de eindfase. Het was Mo die in twee keer uiteindelijk de 1-2 wist binnen te schieten. Het slotakkoord was voor Niels die een afgeslagen bal binnenschoot voor de eindstand 1-3.  Een prima wedstrijd van deze groep onder warme omstandigheden. Volgende week speelt de nieuw te vormen selectie O17 om 10:30 uur thuis tegen Ter Leede O17 thuis op sportpark Parkhout.