• Zaterdag 19 September aftap 09.00. De eerste competitie wedstrijd van Geinoord JO-13-2. Tegenstander vandaag SCH'44 JO13
    -1 uit Harmelen.

Midweeks hadden we nog een oefenpotje gespeeld die weliswaar nipt verloren ging maar waar we wel veel inzet zagen.
    Vandaag traden we aan in een iets andere opstelling als normaal. De coaches hadden koortsachtig overleg gehad tot diep in de nacht op woensdag en donderdag, welke tactiek past nou ons team het beste. Deze konijn toverde we vandaag tevoorschijn....

Zonder Dylan, die wat ziekjes was, begonnen we fel aan de wedstrijd en na 2 minuten lag de bal dan ook al in het doel bij SCH'44. Nadat de keeper een schol loslaat is Jent er als de kippen bij om de 1-0 aan te tekenen. Een goed begin is het halve werk zullen we maar zeggen.

We gaan door en SCH'44 zit in de verdrukking. We spelen echt een hele goed pot en zijn overal op het veld de baas. We krijgen volop mogelijkheden maar het ontbreekt net even aan een goede aanname, schotkracht of overzicht.

SCH'44 komt sporadisch over de middenlijn en als ze dat toch doen staat onze verdediging als een huis.
    Dan na 12 minuten spelen een verkeerd ingeschatte bal aan de rechterkant van het veld waar Nick met zijn turbo nog net de dreiging kan voorkomen. Wel moeten we een corner weg geven. Nadat de bal niet goed weggewerkt is, maken we op de rand van de 16 een overtreding.
    SCH'44 poeiert de bal snoeihard op doel, Ryano kan hem wel keren maar niet voldoende naar de buitenkant krijgen en de bal valt voor de voeten voor een speler van SCH'44 en die bedenkt zich geen moment en schiet de bal binnen. Daar hadden we meer \"druk\" op de bal moeten geven. 1-1, onnodig maar goed we hebben nog wel even te gaan.

We blijven goed spelen en het zijn voornamelijk Jent en Manuel die over rechts continue voor gevaar zorgen. We krijgen een corner en Damian legt, zoals wel vaker gebleken de bal op het hoofd bij Jelle alleen die kan net niet hard genoeg inknikken en de keeper van SCH'44 redt katachtig. Daar waren we dichtbij de voorsprong.

De wedstrijd kruipt richting einde eerste helft en, omdat we van achteruit prima opbouwen en de rust bewaren lijken we soms met een man meer te staan. Weer krijgen we een corner. Zelfde recept alleen nu wordt de bal naast geschoten.

Bijna rust en wederom, opbouw van achteruit en een flitsende combinatie voorin en Zouhair maakt de 2-1! Echter hij staat buitenspel dus dat feest gaat niet door.
    Jent wordt nog maar eens diep gestuurd door Manuel en nu kan hij alleen via de rechterkant op de keeper af. Jent schiet en de keeper kan er nog net bij met zijn vingertoppen en de bal belandt op de paal, nee toch!

Rust, jongens even vertellen dat ze heel goed spelen en goed uitvoeren dat wat we vooraf afgesproken hadden.

Dan de tweede helft, richting de kantine waar steeds meer publiek verschijnt en er ook wat aangemoedigd wordt.
    Heel solide wordt er gespeeld en het plezier spat ervan af. We vergeten ons alleen te belonen. Laatste pass is net niet genoeg. Maar wat hebben we SCH'44 in de tang, maar we moeten onszelf wel gaan belonen straks krijgen we de deksel nog op ons neus.
    SCH'44 komt weer sporadisch bij het doel maar we krijgen de bal niet weg, het zal toch niet? Nee hoor gelukkig we werken de bal weg en kunnen weer de druk op gaan voeren. De tijd loopt echter steeds verder naar het einde toe en een gelijkspel volet toch een beetje als 2 punten te weinig. Nog maar eens is het Jent die op rechts zijn hielen laat zien en met Zouhair de combinatie aan gaat. Zouhair komt in schietrijke positie maar zie Aziz over het hoofd, die staat helemaal vrij!! De keeper kan wederom ternauwernood redding brengen.

SCH'44 kan er niets meer tegenover zetten en met nog 5 minuten te spelen krijgen we wederom een corner. Onze luchtmacht gaat weer mee naar voren en Thomas legt deze keer de bal op het hoofd bij Jelle. En daar waar in de eerste helft er te weinig kracht achter zat is deze nu wel hard genoeg, 2-1 BAM!! Juichende spelers, publiek en coaches langs de lijn. Zo verdiend, zo goed spelen. Het wordt toch beloond!!

We spelen de wedstrijd heel professioneel uit, omdat iedereen zijn taak blijft uitvoeren. Mannen complimenten aan de hele ploeg!!
    Zo winnen we de eerste wedstrijd met slechts 2-1 in de wetenschap dat er meer had in gezeten. Maar voor nu vooral genieten van de overwinning.

Ook de VAR zag dat het goed was en kon tevreden huiswaarts, genieten van het mooie weer.

Fijn weekend allemaal en tot maandag!

Uw razende reporter