• Delta Sport in 2e helft te sterk voor Geinoord

8 dec 2019

FC Delta Sports’95 – SV Geinoord 3-0

Nog steeds is de selectie van trainer Gerrit Plomp sterk uitgedund door blessures en stond er vandaag weer een elftal dat voor het eerst in deze samenstelling speelde. Ditmaal met de rechtsbenige Marco Scholman als linksback. Marco begon wat onwennig op deze positie en moest na 1 minuut zijn man al laten gaan die scherp voorgaf en de jonge linksbuiten van Delta Sports een unieke kans bood die gelukkig voor Geinoord naast werd geschoten. De toon van deze wedstrijd was gezet. Delta Sports was de meest beweeglijke ploeg en kon bij balbezit snel schakelen omdat er altijd wel spelers de vrije ruimte kozen. Zo kwam het in de eerste 20 minuten tweemaal in een 4 tegen 3 situatie op het Geinoord-doel af. Door het slecht uitspelen van de aanval leverde het geen doelpunt op, maar het gaf wel de kwetsbaarheid van Geinoord aan. In de 36e minuut was het aan uitblinker keeper Giordano van der Pol te danken dat de nul op het bord bleef toen hij twee keer achter elkaar prima redde.

Geinoord was aanvallend in deze eerste helft machteloos. In de 24e minuut zagen we de eerste doelpoging, maar Timo Meerding schoot van buiten de 16-meter hoog over. Goed doorgaan van rechtsback Jardell Adamson bracht hem tweemaal bij de achterlijn: in de 32e minuut werd zijn voorzet met een katachtige redding van de keeper onderschept en in de 43e minuut kon Robin Kuijer net niet bij zijn harde voorzet, die vervolgens voor het doel langs ging. Maar dit waren de enige aanvallende wapenfeiten van de eerste helft. Het ontbrak in de hele wedstrijd aan gogme bij Geinoord. We misten de slimme steekballetjes, het direct doorspelen van de bal en vooral het bewegen en vrijlopen zonder bal.

De tweede helft was 5 minuten oud toen Delta Sports op links doorbrak en Angero Renfurm een lichte overtreding beging in het strafschopgebied. De overigens prima leidende scheidsrechter Kamal el Hajjaji vond het voldoende voor een strafschop. Berend-Bram Heinen schoot de 11-meter net langs de graaiende handen van Giordano binnenkant paal binnen: 1-0. Twee minuten later viel de wedstrijd in het slot. Op de helft van Delta Sports werd Niels Maat ongelukkig in de dekking aangespeeld en zijn balverlies leidde tot een snelle counter, die nu wel goed werd uitgespeeld en uiteindelijk door Casper Verboon werd afgerond: 2-0 na 52 minuten.

Nadat in de 58e minuut de thuisclub nog een 100% kopkans miste was het in de 63e minuut de jonge linksbuiten Dion van Burik die zijn misser uit de eerste minuut goedmaakte door op snelheid de hele verdediging van Geinoord te kloppen en goed af te ronden: 3-0. Het was aan nog eens 3 fantastische reddingen van Giordano te danken dat de score niet opliep.

Het harde werken van de Geinoord aanvallers Mitch, Timo en Robin was vandaag niet voldoende om het tij te keren. De hele wedstrijd heeft Geinoord niet één bal – koppend noch schietend – tussen de palen van Delta Sports gehad. En dat geeft de machteloosheid in deze ontmoeting duidelijk aan.  Snel vergeten deze wedstrijd en weer met nieuwe energie naar de derby van komende zaterdag bij JSV.

Geinoord: doel, Giordano van der Pol, achter Jardell Adamson, Ryan Verkerk, Angero Renfurm en Marco Scholman, midden Joey Hirdes, Niels Maat en Renzo Ranselaar, voor Mitch Dunne (75 Mick Brookman), Timo Meerding en Robin Kuijer.

Kopieer de link in je browser voor meer foto's Delta Sport - Geinoord :

• Delta Sport in 2e helft te sterk voor Geinoord