• Doe mee met de cursus spelbegeleider of verenigingsscheidsrechter

  5 aug 2022
 • Elke zaterdag is bij de wedstrijden van Geinoord een groot aantal spelbegeleiders en verenigingsscheidsrechters actief. Een belangrijke rol die wordt gewaardeerd door de trainers en spelers. En zeker bij de selectieteams en senioren is het een mooie uitdaging, waarmee je je leiderschapsvaardigheden goed kunt ontwikkelen.

  Geinoord wil stimuleren dat spelbegeleiders en scheidsrechters goed zijn opgeleid. Daarom starten we binnenkort met 2 verschillende cursussen.
  1 Cursus spelbegeleider/pupillenscheidsrechter
  2 Cursus verenigingsscheidsrechter

  We kunnen deze cursussen alleen organiseren als er voldoende deelnemers zijn. En we hebben al enkele deelnemers, maar nog niet genoeg. Daarbij kan Geinoord de inzet van een aantal nieuwe spelbegeleiders en scheidsrechters goed gebruiken! Heb je er wel eens aan gedacht om spelbegeleider of scheidsrechter te worden? Of lijkt het je naar aanleiding van dit bericht leuk je er eens in te verdiepen? Neem dan contact op met Arjan of Jan, of meld je via hen direct aan voor één van de cursussen. De planning wordt daarna in overleg met de deelnemers bepaald.

  Arjan de Jong, scheidsrechterscoördinator, scheidsrechter@svgeinoord.nl, 06-51749821
  Jan Polman, wedstrijdsecretaris, wedstrijdsecretaris@svgeinoord.nl

  Cursus spelbegeleider/pupillenscheidsrechter
  Ben je 12 jaar of ouder en lijkt het (bege)leiden van pupillenwedstrijden je leuk? Dan is dit de opleiding die je moet gaan volgen.
  In het pupillenvoetbal draait het vooral om spelplezier en ontwikkeling van voetballers. Daaraan kan je als spelbegeleider of pupillenscheidsrechter een positieve bijdrage leveren. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op het begeleiden van wedstrijden heeft de KNVB Academie de opleiding Spelbegeleider/Pupillenscheidsrechter ontwikkeld. Je leert tijdens 2 cursusavonden en in de praktijk (2 stage wedstrijden) en door middel van een app op telefoon of tablet.

  Als lid van S.V. Geinoord is deze cursus gratis voor jou. We verwachten dan uiteraard wel dat je voor Geinoord wedstrijdjes gaat begeleiden.

  Cursus Verenigingsscheidsrechter
  Ben je 14 jaar of ouder en wil je ook wedstrijden fluiten 11 tegen 11 dan is dit de opleiding die je moet gaan volgen. De opleiding bestaat uit 4 bijeenkomsten van 3 uur, elke maand is er een bijeenkomst. Daarnaast fluit je minimaal 4 stagewedstrijden bij Geinoord onder begeleiding van een praktijkbegeleider. De opleiding wordt ‘s avonds gegeven op de accommodatie van een voetbalvereniging in de buurt. Tijdens de opleiding krijg je te maken met opdrachten, spelregelquizzen, oefeningen en reflectie op de eigen wedstrijden. De opdrachten kunnen binnen de digitale leeromgeving van de KNVB verwerkt worden. Wanneer je aan de voorwaarden hebt voldaan, ontvang je het officiële KNVB-diploma ‘Verenigingsscheidsrechter Veldvoetbal’. Je kunt vervolgens aangesteld worden bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in de B-categorie van het seniorenvoetbal binnen de vereniging.

  Als lid van S.V. Geinoord is ook deze cursus gratis voor jou. We verwachten dan uiteraard wel dat je voor Geinoord wedstrijden gaat fluiten.