• Op deze stralende zaterdagochtend mochten we om 08.30 (wie verzint dit) aantreden tegen de Meern Mo13-1.
  In de voorbereiding hadden we al een keer tegen deze meiden gespeeld en waren gewaarschuwd. Deze meiden kunnen echt een potje voetballen.

  We beginnen zonder Baran, die nog herstellende is maar wel met Damian.
  Helaas blijkt al snel in de wedstrijd dat het toch niet gaat met Damian en ons strijdplan moet op de schop.

  Dat deze meiden niet alleen kunnen voetballen maar ook de beuk erin gooien merken we al snel, wanneer Zouhair met een kapotte bovenlip naar de kant moet. We zullen ons vooral niet uit de tent laten lokken nu.

  Het duel speelt golft op en neer zonder dat er ook echt gevaar dreigt. Het is de Meern dat de eerste mogelijkheid krijgt wanneer een speelsters over rechts op Ryano afgaat maar het vizier niet scherp heeft staan.
  Daarna is het de beurt aan ons. Nadat de bal op het middenveld goed veroverd is, gaat Thomas er vandaar via de rechterkant en haalt snoeihard uit. Keeper gepasseerd daar komt de 0-1 aan!!!! maar de bal beland op de paal. Dat is balen!

  We gaan door en de Meern krijgt het nu moeilijker. Er is veel duw en trekwerk maar de scheidsrechter laat zich niet om de tuin leiden en fluit consequent. Dit tot ergernis van de Meern. We krijgen een corner en het is Jelle die voor zijn man komt en een lichte duw in de rug krijgt. Penalty! toch?? Nee hoor het is te weinig om hem ervoor op de stip te leggen.

  Rust. Even de boel nog meer op scherp zetten, blijf zo spelen maar vooral houdt je koppie erbij.

  Dan de tweede helft en we zetten meteen de Meern weer onder druk.
  Aziz slalomt een aantal keer door de verdediging en geeft Dylan de mogelijkheid om te schieten. De keeper kan nog net redding brengen maar wel een corner.

  Onze luchtmacht gaat weer mee naar voren. Thomas legt de bal op het hoofd van Jelle die zich goed vrijloopt en diagonaal inkopt. DAAR GAAT IE!!!! NEE, DE LAT.........

  In de rebound probeert Nick te schieten maar een gestrekt been op zijn knie is hem te machtig, op de stip? Nee scheidsrechter zag het niet en in de tegenstoot is de Meern weg. Nick ligt nog op de grond en de scheids fluit af en daar zijn ze het bij de Meern dan weer niet mee eens. Zo loopt de buitentemperatuur op maar de gemoederen in en buiten het veld ook.

  Na de spelhervatting is het de Meern dat weer aanzet en een schot op de lat voorkomt een achterstand.
  Het spel blijft maar op en neer golven en het gevoel bekruipt dat de gene die het eerste scoort ook daadwerkelijk wint.

  Weer de Meern, alleen nu wordt er afgevlagd voor buitenspel, dit tot frustratie van de Meern. Onze grensrechter, die tot echt wel weet hoe te handelen, krijgt toch wel even te horen dat men het er niet mee eens is. Gelukkig de scheidsrechter van dienst laat zich ook niet van de wijs brengen. Toch blijft de irritatie grens hoog, weer een buitenspel geval, zeker een meter, weer discussie.

  Onze jongens blijven kalm en gaan door met het spel.

  Dan is het weer onze beurt, Milan mag alleen op de keeper af, NU DAN!!! Milan wil schieten, krijgt een licht duwtje maar passeert wel de keeper, DAAR GAAT IE, JAJA!!!! nee........ net naast de paal.....HOE DAN??

  De laatste 5 minuten staan we wat meer onder druk maar komen niet echt meer in gevaar.
  Eindstand 0-0, een waar voetbalgevecht met alle emoties erop en eraan, verbeten duels, soms op en soms net over de grens maar zeker niet onsportief dat benadrukken we ook nog maar eens. De goed leidende scheidsrechter hield het hoofd koel en floot een prima partij.

  Zo verliezen we vandaag 2 punten of winnen we er 1. U mag het zeggen. Mijn gevoel zegt toch het eerste.

  Maandag weer trainen.

  Fijn weekend allemaal

  Uw razende reporter