• Zaterdag 11 september 2021 mochten we weer een officiële wedstrijd spelen op ons mooie sportpark nadat bijna een jaar geleden(3-10-2020 red.) het amateurvoetbal vanwege de corona crisis werd stilgelegd.

  Een nieuw samengesteld team, nieuwe coaches en een nieuwe speelwijze. JO14-1 heeft een kleine metamorfose ondergaan.
  Vorige week mochten we al aan de bak tegen Focus 07 en werd al duidelijk dat er nog gesleuteld moet worden aan de onderlinge samenwerking en de manier waarop er gespeeld wordt. Gelukkig maken we gretig gebruik van de mogelijkheden om door de weeks te oefenen en zo steeds meer te werken aan automatismen.

  Helaas is dit een leeftijdscategorie waar ook een ander aspect om de hoek komt kijken. Sommige jongens schieten in de groei en dat gaat vaak samen met pijntjes aan knieën, de hak, rug en ga zo maar door. Zo ook in ons team waar we te maken hebben met maar liefst 8 spelers die niet of gedeelte inzetbaar zijn. Gelukkig kunnen we reken op steun uit lagere teams wat aangeeft dat het binnen Geinoord wel goed zit en de bereidheid groot is om elkaar als team te helpen, klasse!

  Dan de wedstrijd, onze tegenstander vandaag is Kampong JO14-2 uit Utrecht. En wat moet je dan verwachtten. Kampong speelt altijd verzorgd voetbal en probeert de tegenstander onder druk te zetten. Zo ook vandaag.
  We starten in de inmiddels bekende formatie waarbij Levi ons doel verdedigd. Achterin zijn het Kai en Jelle die de boel centraal dicht moeten houden en op de backs zien we Nick en Mocky terug. Op het middenveld starten we met Jesse op rechts, centraal Marijn en op links met Twan. Voorin zijn het Jent, Joel en Deniz die ons van doelpunten moeten voorzien.

  We starten goed aan de wedstrijd, houden de ruimtes tussen de linies kort en staan ons mannetje. Dat laatste was ook een van de belangrijkste punten, scherp zijn en je duels winnen. Daar ligt de basis van het vervolg van de wedstrijd.
  Na 6 minuten spelen komen we op een 1-0 voorsprong. Nadat een afvallende bal uit een corner voor de voeten van Joel komt, bedenkt die zich geen moment en haalt uit, goal!!! Lekker mannen!

  Na de aftrap probeert Kampong ons onder druk te zetten, al levert dit niet echt gevaar op. Door goed te staan of in te grijpen komen ze er maar sporadisch doorheen. Aan de andere kant zien we Geinoord steeds meer de overhand krijgen en we hebben dan ook het gevoel dat de 2-0 in de lucht hangt. Helaas maken we het ons zelf te moeilijk door verkeerde keuzes aan de bal of de pass is net niet goed. Ondertussen vallen Damian en Ryan in. Het spel blijft een beetje op een neer gaan zonder dat er echt gevaar op treedt. Wel hebben we door een omzetting Kampong nu volledig vast op hun eigen helft en is het voor Kampong meer tegenhouden dan zelf voor gevaar zorgen.

  Dan in de 34e minuut, Joel gaat er via de rechterkant vandoor en schiet op de doel. De uitstekende doelman van Kampong brengt in de lange hoek ternauwernood redding maar er volgt wel een corner. Ryan neemt deze vanaf de linkerkant en Jelle schampt hem met zijn hoofd en de bal valt voor de voeten van Kai, die zijn voet er direct tegenaan zet en zo de 2-0 laat aantekenen! Dik verdient mannen!
  Dan staan we bij de aftrap nog na te genieten en staan niet goed. Via de rechterkant profiteert Kampong en verschalkt Levi in de korte hoek en zet de stand op 2-1.Hier hadden we moeten ingrijpen, organisatie goed neerzetten bij de aftrap. Belangrijke lessen!!
  Dan fluit de goed leidende scheidsrechter voor de rust.

  Rida geeft nog wat aanwijzingen hoe te staan en we beginnen aan de tweede helft.
  Ondertussen zijn ook Nils, Fedde en Rayan ingevallen, hulptroepen i.v.m. de vele blessures.

  We komen de eerste paar minuten onder druk te staan maar zien ook dat Kampong niet echt gevaarlijk is. Het spelbeeld verandert weer en we krijgen een paar 100% kansen op uit te lopen. We schieten zelfs een bal op de paal en ook een 1-1 met de keeper van Kampong levert geen doelpunt op.
  in de 39e minuut, na weer een goede aanval opgebouwd van achteruit, komt de bal bij Rayan terecht en die schiet onberispelijk binnen. 3-1 over en uit zou je denken en de score uitbreiden. Kampong is er rijp voor.
  Maar dan in de 60e minuut aan de andere kant, Kampong komt niet door onze verdediging heen. Een wanhoopsschot van een meter of 20 komt via de lat terug en er staat een speler van Kampong in de 5 meter, helemaal vogelvrij. Buitenspel, toch? Nee de scheidsrechter en de grensrechter geven aan dat dit niet het geval was. Dus de stand is ineens 3-2. Vanuit het niets. Mmm waar is de VAR als je hem nodig hebt.....

  Kampong is dan ineens terug in de wedstrijd. Gelukkig laten wij ons niet gek maken.
  We blijven goed voetballen al zijn de keuzes aan de bal nog steeds iets waar we aan moeten werken. Nadat het gevecht op het middenveld door Marijn, Jesse en Twan gewonnen wordt, speelt Joel zichzelf knap vrij. Nu is hij koelbloedig en maakt de 4-2! Opluchting, blijdschap bij zowel spelers, coaches als het talrijke publiek. Het leuke van het spelen van wedstrijden op ons hoofdveld is ook het meeleven van het kantinepubliek. We spelen de wedstrijd goed uit en winnen dik en dik verdient van Kampong.

  Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken, het vertrouwen groeit met de week.

  Een tip van de razende reporter, namens de fysio, aan alle spelers met of zonder pijntjes........
  Ook al speel je geen wedstrijden rek en strek je spieren elke dag!!!! een minuut of 10, je zal dan zien dat de blessures verminderen.

  Tot volgende week!

  Uw razende reporter