• Fenomenaal, Waanzinnig goed, Wereldklasse! Kan dit team de CL winnen? Dat zouden zomaar de koppen in de Nederlandse dagbladen kunnen zijn als de sportverslaggevers aldaar een verslag zouden maken van de wedstrijd van de JO14-1! ​

Geinoord JO!4-1 versloeg vandaag DeltaSports'95 JO14-1 met maar liefst 5-1 maar vooral de manier waarop de gebeurde was een genot om naar te kijken.
    Vanaf de eerste minuut hadden de gasten uit Houten niets in te brengen en ontregelde we het spel. En als de houtenaren dan dichterbij kwamen stond het verdedigend als een huis.

In de 7e minuut stond de 1-0 al op het scorebord. Vanuit de organisatie in het middenveld werd de bal veroverd en kon Joel via een bekeken schot vanaf de linkerkant scoren. Delta probeerde het wel maar daar was de passing slordig en de druk die wij hun oplegde was ze vaak te veel. Ballen werden over de zijlijn gespeeld, een slechte voorzetting van achteruit enz enz.

Na 11 minuten kwam de 0-2 op het scorebord. Eigenlijk hetzelfde recept maar nu veroverde we de bal al op de helft van Delta en was het Marijn (Die na maanden blessureleed op de weg terug lijkt) die na goed doorgaan in zijn duel wederom Joel wist te vinden. Nu via de rechterkant van het veld en Joel scoorde dan ook diagonaal.

Je voelde aan alles dat de 3 punten vandaag op ons sportpark zouden gaan blijven. De ene na de andere aanval werd opgezet of we hielden Delta zo onder druk dat ze de middenlijn niet meer over kwamen. De volgende treffer kon dan ook niet uitblijven.

Nu was het Kai die met een splijtende pass Jent wegstuurde. Laatst genoemde heeft de afgelopen weken nog wel eens pech gehad en de bal ging er dan net niet in. Maar vandaag was alles anders. Jent die op snelheid zijn tegenstander de baas is en de keeper met een lage schuiver passeert. BAM, 3-0! 3-0!
    En er zat meer in, voor rust hadden we zeker de 4e en de 5e kunnen en wellicht moeten maken.

Net voor de rust een kleine onachtzaamheid achterin en Delta krijgt een kans. Levi is er als de kippen bij en dwingt de speler naar buiten waarna Sem goed ingrijpt. Ook dat stond dus weer goed, zoals de hele verdedigingslinie met Vince, Sem, Jelle en Nick. Dan rust, Levi meld zich even, ik heb niets te doen gehad coach...... lekker!

In de rust even de boel op scherp zetten. De coaches van Delta zijn zeker niet tevreden de kleedkamer ingegaan en je weet dat die spelers een opdracht meekrijgen en de zaak net iets anders gaan neerzetten om onder onze druk uit te komen. Daar moeten we op voorbereid zijn.

Na de aftrap zien we wat we voorspeld hebben. Een Delta dat uit een ander vaatje tapt en net even iets anders staat. Deze fase moeten we door komen. Delta krijgt een corner en de bal valt tussen de 5 meter en penaltystip in. We hebben daar geluk. De bal wordt hoog over geschoten. Maar dat het een waarschuwing is dat zeker.

In de 45e minuut probeert Delta er doorheen te combineren en we vangen de speler net buiten de 16 op. Vrije trap. We weten van de uitwedstrijd dat ze iemand hebben die hem er van die afstand in kan schieten. Levi zet een muurtje neer en staat goed opgesteld.

De bal wordt prachtig over de muur gekruld naar de kruising, maar wat een wereldredding van Levi die hem daar weg bokst. Nee hoor vandaag gaan wij niet verliezen of gaan we punten laten liggen. Je ziet ook Delta een beetje moedeloos worden. Want hoe kunnen ze het tij dan keren
    Als dan in de 55e minuut na een assist van Symen en een stiftje van Joel de 4-0 op het scorebord komt ligt Delta definitief op de rug. Tijd om ook Jesse in te brengen. Jesse die ook terug komt van een blessure maar nog een lange weg te gaan heeft. Maar het begin is er, stapje voor stapje.

In de 60e minuut valt dan toch de 4-1 as de ruimtes even te groot worden, We spelen te ver naar voren en vergeten even de organisatie. Maar als je het gevoel hebt er nog wel een paar te kunnen maken dan is dat begrijpelijk.

Even de boel weer terug en prompt, 6 minuten later is het weer Joel, weergaloos spelend vandaag. 5-1!
    Nu schrijven we vaak de naam van Joel naam als doelpuntenmaker, maar als je ziet dat het hele team ervoor zorgt dat hij in de scorende positie kan komen dan is dat een teamprestatie van jewelste. We dwingen het samen af.
    Maar ook het veldspel was vandaag meer dan prima. We verzuimden zelfs om er nog een aantal te maken. De ene na de andere combinatie volgde.

Iedere week lijken we beter te gaan spelen, langzaamaan vallen de puzzelstukjes in elkaar en komen we voor het luxeprobleem te staan dat we een volledige groep hebben. Dat maakt dat we soms keuzes moeten maken. Trainingen op het scherpst van de snede.
    Hopelijk kunnen Mokcy en Rida ook weer snel aansluiten, dan zijn we echt compleet.

Volgende week ronde 2 van de derby tegen JSV in noord op sportpark Galecop. Als we zo spelen als vandaag en dezelfde energie erin weten te krijgen, dan nemen we de punten mee naar zuid. Ik kijk er in ieder geval enorm naar uit!

Fijn weekend allemaal

Uw razende reporter.