• Op het programma de bekerwedstrijd tegen VVIJ JO14-1, uitkomende in de 3e divisie en dus een hele kluif voor de mannen van de JO14-1.

Direct vanaf de aftrap merken we al dat het een pittige wedstrijd gaat zijn. VVIJ laat de bal makkelijk en snel rondgaan en we moeten dan ook alle zeilen bijzetten om in de wedstrijd te komen.

We komen aardig mee met VVIJ en maken het ze dan ook nu en dan echt wel lastig.
    De eerste kans is dan ook voor onze mannen. Nadat we de bal goed veroveren schakelen we zelf razendsnel om. Het is Joel die net de bal teveel aan de onderkant raakt en over schiet. VVIJ blijft de iets betere partij en krijgt nu ook mogelijkheden. Gelukkig staat onze verdediging goed.

In de 8e minuut is het dan toch raak voor VVIJ. We staan even te slapen en laten de rechtsback ongehinderd op komen. De raakt de bal half maar de bal verdwijnt wel in het doel. 0-1. Onnodig!

We strijden om iedere meter en gaan steeds beter spelen. We krijgen de bal of net niet lekker mee of de laatste pass is net niet goed genoeg. De wedstrijd loopt inmiddels tegen de rust als VVIJ via de linkerkant nog een keer de 16 in komt. Sem speelt eerst de man en niet de bal...... Dan weet je, penalty. Gelukkig is Maarten wakker en pakt hem!!

Rust. Er is meer mogelijk maar dan moeten we wel zo blijven spelen als de laatste 15 minuten waarin we zelf mogelijkheden krijgen maar niet scherp genoeg zijn, precisie ontbreekt. We zetten e.a. om en hopen dat dit effect zal hebben.

We starten de 2e helft en drukken VVIJ naar achteren. Wat spelen we goed in deze fase. We benutten goed de ruimtes en het gevoel is dan ook dat de 1-1 dichterbij is dan de 0-2. Joel wordt neergelegd in de 16, PENALTY!!! Joel neemt hem zelf en blijft koelbloedig en maakt de 1-1! Nu doorpakken mannen want VVIJ wankelt nu echt. Komt op Geinoord!!

Helaas is de vreugde van korte duur.... VVIJ schakelt een tandje bij en maakt binnen de 2 minuten de 1-2 en 1-3. Vooral de 1-2 is een mooie goal, zo eerlijk moeten we ook zijn.

Dan slaat het schrik ons om het hart. Mocky gaat na een schouderduw naar de grond en komt lelijk terecht. Hij schreeuwt het uit van de pijn en al snel zien we dat het mis is. Zichtbaar ontdaan spelen we verder. Na afloop zou blijken dat wat we al vreesde, Nick heeft zijn sleutelbeen gebroken en is er voorlopig uit. Sterkte kerel!!!

De ploeg is van slag, we hadden al een tik gehad maar nu is de organisatie even helemaal weg. VVIJ maakt er handig gebruik van en jaagt de 1-4 en 1-5 tegen de touwen. We knokken voor wat we waard zijn en scoren zelf nog de 2-5. Als dan ook nog een goal valt door een keepersfout, 2-6, dan zijn de druiven heel zuur.

We verliezen wellicht terecht van een goed spelend VVIJ maar de uitslag doet erger vermoeden dan dat het was.
    Positieve punten genoeg gezien, we konden heel lang goed mee en boden meer dan goed weerstand maar geven het knullig uit handen. Dat is ook een leerproces en spelen tegen dit soort ploegen wordt je alleen maar beter van.

Nu gaan we toewerken naar as zaterdag als we tegen Jonathan in Zeist mogen aantreden. Aftrap 08.30, wie verzint dit??? Tegen deze ploeg hebben we nog wat recht te zetten..... Vroeg naar bed dus vrijdagavond maar eerst nog lekker trainen en doorgaan op de weg die we ingezet hebben.

uw razende reporter