• In een dramatisch slechte wedstrijd van Geinoord werd het onderspit gedolven tegen het Almere van oud-Geinoord-trainer Charles Loots. Al in de derde minuut kwam Geinoord op achterstand toen de linksback van Almere ongehinderd kon oprukken en alleen verscheen voor keeper Dario Ruscaa, die twijfelde of hij wel of niet uit zijn doel moest komen en verkeerd koos: 0 -1. Daarna zagen we een heel rommelig Geinoord dat de bal niet in de ploeg kon houden en niets wist te creëren. Zelfs 3 ingooiballen werden achter elkaar na de tegenstander gegooid. Almere speelde vrijuit en kreeg goede kansen op de tweede goal. De grootste mogelijkheid ontstond toen keeper Dario ongelukkig werd aangespeeld en door het midden moest uitverdedigen. Hij speelde de bal in de voeten van de Almere-spits, die gelukkig te gehaast overschoot. In deze eerste helft met een corner-verhouding van 0-10 kwam de aanval van Geinoord niet voor het doel en had het slechts 1 wapenfeit in de 43e minuut toen Sem van Zwieten vanaf 35 meter de onderkant van de lat raakte.

    In de rust werden Joey Hirdes en Niels Maat gewisseld voor Marco Scholman en Renzo Ranselaar. Sam Kolsteeg kwam centraal achterin op de plaats van Niels. Renzo en Jardel Adamson vonden hun plek op het middenveld met Marco als rechtsback erachter. Deze ingreep van trainer Gerrit Plomp leek goed uit te pakken want in het eerste kwartier na rust kwam Geinoord weer aan voetballen toe.

    In de 61e minuut sloeg het noodlot echter toe: bij balverlies van Robin Kuijer op rechts volgde een heel scherpe counter van Almere en na snelle passes was het weer de linksback die de trekker over haalde: 0-2. Toen twee minuten later uit een scrimmage Almere op 0-3 kwam, was het klaar. Niet erg professioneel pakte Ryan Verkerk hierna nog een gele kaart voor commentaar op de scheidsrechter, die overigens prima floot. In de 68e minuut zagen we het eerste (!) Geinoord-schot van deze wedstrijd tussen de palen. Het was een gekraakt afstandsschot van Renzo. De penalty in de 84e minuut (0-4) en een goed uitgespeelde combinatie in de 88e minuut (0-5) maakten ook in cijfers duidelijk wat vandaag het verschil tussen Geinoord en Almere was. Komende week zullen inzet, beleving, creativiteit, combinerend vermogen en handelingssnelheid echt beter moeten.