• Afgelopen weekend was het dan eindelijke zover! Gienoord JO15-1 ON TOUR naar de Belgium cup in Zonhoven België.

  Dag 1
  Vrijdagochtend stond in het teken van de spullen in pakken en ons opmaken voor de reis naar België.
  We verzamelden om 11.30 op parkhout en werden nog gedag gezegd door good old Gerard van Vliet.
  Helaas was het wachten op onze Sjors en Sjimmie die de app even gemist hadden dat we om 11.30 zouden verzamelen en om 12.00 zouden vetrekken.
  Gelukkig konden we om 12.15 toch beginnen aan ons reis, zonder Vinnie, die moest afhaken vanwege ziekte, balen!

  De reis verliep voorspoedig, ondanks de drukte op de weg i.v.m. goede vrijdag en we kwamen dan ook ruim op tijd aan op het sportpark waar we ons moesten melden.
  Snel daarna door naar het Oostappenvakantiepark Hengelhoef van hatteseflats Peter Gillis alwaar ons de luxe villa's stonden te wachten waar we de komende dagen zouden verblijven.
  Snel werden de villa's ingedeeld en was er even onduidelijkheid bij sommige van de boys wie nou de bedden ging opmaken maar waar al snel duidelijk werd dat ze dit toch echt zelf moesten gaan doen.

  Na alles geïnstalleerd was zagen we al snel de zwembroeken tevoorschijn komen en vertrok de groep naar het zwembad om zich daar even te ontspannen in de crazyriver en bubbelbad. De leiding gebruikte deze tijd even om een drankje te doen en de meegereisde aanhang in hun residentie te bezoeken.

  De mannen konden genieten van de culinaire hoogstandjes die geregeld waren door de toernooi organisatie echter na een blik op de potten en pannen besloot een groot deel de lokale pizzeria te sponseren en stonden er in een mum van tijd 12 pizza's op tafel....

  De avond bestond uit het verder ontdekken van al het schoon dat dit vakantiepark te bieden had.
  Omstreeks 21.20 een verontrustende app vanuit de leiding.
  Er was een ontmoeting geweest tussen onze groep en een groep Denen. Deze ontmoeting was echter met Deense Dames die in grote getale rondliepen.... Nu snap ik de grijns bij velen op hun gezicht. De avond duurde nog lang en ook het slapen zou nog even op zich laten wachten.

  Dag 2
  Al vroeg moesten we aantreden na een korte nacht voor de poulewedstrijden.
  We werden de lokale akker opgestuurd en hoorden hier en daar al gemopper over de belabberde staat van de velden.
  Afijn, de eerste wedstrijd van het toernooi is het zaak scherp te beginnen.
  We hadden niet veel te duchten van onze Belgische tegenstander. Echter deze wedstrijd bleek een opmaat voor de rest van het toernooi...
  De ene na de andere kans werd verprutst al werd er niets weggegeven. Toernooi voetbal moet je direct er staan en scherp zijn anders gaat je dat opbreken.
  Zo eindige deze wedstrijd in 0-0

  De tweede wedstrijd tegen de Deense Aalborg, uit het hoge noorden. Wederom op dezelfde akker. De Denen fysiek sterk en over het algemeen wat grote dan onze mannen gooide vooral de beuk erin en hanteerde vaak de lange bal. Het missen van kansen bleef maar doorgaan en 1 foutje achterin werd afgestraft waardoor we met 1-0 verloren, achteraf het enige tegendoelpunt van dit toernooi.

  Voor wedstrijd nummer 3 moesten we verhuizen naar een andere locatie alwaar een biljartlaken van een veld ons lag op te wachten.
  Wederom tegen een Deense tegenstander die geen partij bleek te zijn. Na 19 minuten vond de scheidsrechter het welletjes en floot af(speeltijd zou moeten zijn 25 minuten) Geinoord JO15-1 veegde de vloer aan met deze tegenstander door met mooie combinatievoetbal de Denen van het kastje naar de muur te sturen. uitslag 6-0
  We moesten wachten op het resultaat naast ons, De Denen daar moesten gewoon winnen dan waren wij door. Helaas ze misten een penalty waardoor die wedstrijd in een gelijkspel eindigde en wij konden gaan strijden om de troostplekken.

  Teleurstelling maakte snel weer plaats voor een heleboel lol toen we op de park terugkwamen en wederom doken de mannen snel het zwembad in.
  De avond was nog lang en herinneringen voor het leven werden gemaakt.

  Dag 3
  De laatste dag,

  Gelukkig kon Vinnie vandaag alsnog afreizen en zich aansluiten bij de groep.
  Zo waren we eindelijk compleet!

  We begonnen weer op het prachtige veld wat ons de dag ervoor zo'n mooie uitslag opleverde.
  We wonnen de wedstrijd met gemak, 4-0 van een tegenstander uit Drunen
  Snel verhuisden we weer naar het andere sportpark inmiddels onder een strak blauwe lucht waar we de laatste 2 duels speelden.

  Eerst weer tegen Denen, waarbij we wederom kans op kans misten, de tegenstander niet over de middenlijn hebben zien komen.
  Wellicht raadt u het al , de \"Hollandse ziekte stak ook hier weer de kop op.
  We verloren op penalty's...

  Toen mochten we aantreden tegen de Duitsers. Op verzoek van de groep een fantasie opstelling. De spits op doel, verdedigers in de aanval en andersom.
  Wonder boven wonder bleven we overeind en kwam het wederom aan op penalty's.....
  Het was onze eigen \"Mendy\", die de beslissende strafschop pakte en zo wonnen we van de Duitsers.... De mannen vierden de overwinning of men de finale had gewonnen.

  We gingen terug naar het vakantiepark alwaar alles opgeruimd werd. Het duurde in sommige gevallen even voordat alle rommel uit de huisje was maar uiteindelijk kon iedereen tevreden en moet huiswaarts keren.

  Zo kwam er een einde aan een fantastisch weekend waar nog lang over gesproken zal worden.

  Onze dank gaat uit naar;

  Nick uit de JO15-2, die zich opgeofferd heeft om plek 16 in te vullen die beschikbaar was
  De begeleiding bestaande uit Karim, Bas, Joel, Remco, Ramon, Scott en Mathieu die zich 3 dagen vrijwillig \"opgeofferd\" hebben om de mannen te begeleiden
  Naar de grote schare aan supporters die aanwezig waren op beide dagen en voor de nodige versnaperingen en vuurwerk hebben gezorgd.
  Onze \"materiaalman\" Scott die overal aan gedacht had en uit zijn bus toverde

  En niet in de laatste plaats naar de boys, die zich keurig hebben gedragen, als een grote hechte groep, 3 dagen lang met elkaar zijn opgetrokken zonder ook maar een onvertogen woord. Wat zijn jullie een mooie groep om mee te werken!

  We gaan ons opmaken voor de seizoen finale.

  Uw razende reporter!