• Een aantal weken geleden kreeg ik via WhatsApp te horen dat de wedstrijd tegen IJFC van 6 november (0-0) opnieuw gespeeld zou moeten worden. IJFC zou een speler hebben laten meespelen die nog niet speelgerechtigd was. Paar dagen later was het nieuws dat IJFC in beroep was gegaan tegen die uitspraak dus dan zou het weer niet opnieuw gespeeld worden. Uiteindelijk moest het dan toch. Dat zou dan gaan gebeuren op dinsdagavond 24 mei.

Geinoord kwam goed uit de startblokken en kreeg direct al een goede kans, maar die ging er helaas niet in. Niet veel later (om precies te zijn in de 7de minuut al) was er nieuw een mooie aanval van Geinoord en die werd ditmaal met een mooi diagonaal schot van Jardell Adamson wel doeltreffend afgerond 0-1!

Dat was voor IJFC het signaal om een tandje bij te schakelen, want hun vechten nog tegen degradatie.

IJFC kreeg in de loop van de wedstrijd een aantal hele grote kansen. Namen weet ik helaas niet, want er was geen opstellingsformulier beschikbaar.

Ik kan wel zeggen dat Geinoord een aantal keer goed wegkwam. Zo waren een aan schoten net voorlangs of over, maar ook een aantal goede en fraaie reddingen van Mitchell Temming, die vandaag weer goed stond te keepen.

Geinoord kreeg ook wel een aantal kansen in de loop van de wedstrijd om de wedstrijd op slot te gooien, maar die werden niet benut, waardoor het lang spannend bleef.

Maar na 90' + 2' vond de scheidsrechter (die in mijn ogen af en toe een beetje warrig floot) het genoeg en daarmee waren drie punten in de knip voor Geinoord.

Komende zaterdag is er geen wedstrijd voor Geinoord, die is verplaatst naar volgende week dinsdagavond. Dan is om 20.00 uur in Bussum de aftrap tegen BFC.

Remko ten Koppel