• Geinoord speelt gelijk bij PVCV in Vleuten

25 sep 2022
  • PVCV – s.v Geinoord Nieuwegein  0-0

Nooit eerder in de clubgeschiedenis van beide verenigingen is er een competitiewedstrijd gespeeld. Het dit jaar 90 jaar oude PVCV is vanouds een zondagvereniging maar maakte deze zomer gebruik van de zogenaamde “horizontale overstap” vanuit de zondag 2e klasse. De naam van tegenstander s.v. Geinoord  verdwijnt na ruim 60 jaar in de geschiedenis boeken en gaat na dit seizoen fuseren met VSV Vreeswijk en heet voortaan “s.v. Parkhout”

De wedstrijd begon ruim 20 min later op het drukke sportpark Fletiomare. De thuisploeg liet direct in de eerste 10 min zien dat het veel powervoetbal in huis had en zette de Geinoord defensie flink onder druk. Gevaarlijke situatie voor het doel van keeper Michel van Oort welke handelend moest optreden. In die beginfase werd om voor mij onduidelijke redenen een doelpunt afgekeurd door scheidsrechter Peetoom. Na dat stormachtige begin kon Geinoord wat meer grip op de wedstrijd krijgen en kon ook enkele kansen afdwingen. De PVCV verdediging moest soms fors aan de noodrem trekken om de doorgebroken Jardell Adamson af te stoppen. De ruststand van 0-0 was een reële afspiegeling van krachtsverhoudingen.

De tweede helft liet zien dat Geinoord voetballend mogelijk de bovenliggende partij was. Maar de beide backs van Geinoord hadden de gehele wedstrijd hun handen vol aan de snelle buitenspelers van de thuisploeg. Zij waren altijd in staat de ruimte achter de verdediging te vinden. Echte kansen leverde dit niet op hoewel keeper van Oord in een 1:1 situatie zijn doel op sublieme wijze schoon wist te houden. Geinoord verdiende in de slotfase mogelijk wel een penalty toen de opnieuw doorgebroken Jardell in de 16 mtr fors werd aangepakt. Scheidsrechter Peetoom zag er echter niets in. In de toegevoegde blessuretijd stond plotseling invaller Hamza Hajji vrij voor het doel van PVCV en had de beslissende treffer kunnen maken. De keeper van de thuisploeg kon de bal met een prima reactie uit de hoek duiken. En zo eindigde deze wedstrijd zoals hij was begonnen. Na afloop van de wedstrijd was het in de bestuurskamer van het bijzondere clubgebouw, de kleedlokalen zijn boven de kantine, nog erg gezellig.

Met dank aan Saskia om mij de 1e helft te beschermen tegen de regen.

Gerard van Vliet.

Klik op onderstaande button voor meer foto's