• Geinoord speelt gelijk op dinsdagavond tegen Loosdrecht 1-1

11 mei 2022
  • 10-05-2022 s.v. Geinoord Nieuwegein – s.v. Loosdrecht

Vandaag een midweeks programma, speelronde 22, om achterstanden Vanwege coronastop weg te poetsen. Door ingrijpen van de KNVB m.b.t. opstellen ongerechtige speler bij IJFC, gold dit niet voor iedereen. De officiële KNVB-voetbal app was er danig van in de war. Voorafgaande was duidelijk dat de top vier vanavond elkaar zouden ontmoeten en de degradatiezone stonden wedstrijden als IJFC – Nita en Victoria – Benschop op het programma. Ik moest denken aan de fameuze Engelse filmregisseur Alfred Hitchcock. De in 1980 overleden “master off suspense” had voor dit scenario zijn handtekening kunnen zetten.

De wedstrijd tegen Loosdrecht leek, zeker in de 1e helft, op een kopie van de wedstrijd zaterdag tegen Nita. Geinoord nam de regie al snel in handen. Loosdrecht had in het linker verdedigingsblok heel veel moeite om Jardell Adamson af te stoppen. De coach van s.v. Loosdrecht, Cor van Garderen bekende na afloop dat hij in de rust een omzetting had gedaan waardoor dit gevaar in de 2e helft meer onder controle was. Geinoord bleef de gehele 1e helft de bovenliggende partij mar liet na om de openingstreffer te scoren. Robin Janssen was daar in de 1e helft met een vlammend schot nog dichtbij. De ruststand van 0-0 gaf alle mogelijkheden voor beide teams op een beter resultaat.
    In de bestuurskamer vlogen de tussenstanden met alle mogelijke scenario’s m.b.t. de afloop, over tafel. Opnieuw had ik het gevoel of de geest van Alfred Hitchcock ronddwaalde.

In de tweede helft maakte s.v. Loosdrecht de openingstreffer in de 54e minuut was het Edwin Klok welke de 0-1 op het bord zette. Dit scenario had coach Gerrit Plomp va Geinoord mogelijk niet voorzien, want nu was het Geinoord welke in de achtervolging moest voor een beter resultaat.
    Het antwoordt daarop liet niet lang op zich wachten, want in de 59e minuut was het Robin Jansen welke uit een corner raakt kopte. Geinoord trachtte door te drukken maar vond deze avond keeper Bas van Hoek, bij een prachtige vrije trap van Daniel Kops, met een dito reflex zijn doel schoonhouden. Zo eindigde deze boeiende sportieve wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Gerben Dorrestein uit Loenersloot, in een gelijkspel. Loosdrecht voorzitter Piet Baas was na afloop heel blij met het gelijke spel van zijn team, een mening welke ik niet geheel met hem kon delen. We hebben met elkaar gezellig een biertje gedronken op het resultaat van deze avond.

Geinoord blijft dankzij alle uitslagen van deze avond, welke vanmorgen in de stand van de officiële KNVB voetbal.nl app correct waren verwerkt, meedoen in de 3e periode. Zaterdag wacht de uitwedstrijd in Amersfoort tegen Nieuwland. Het scenario van inhaalwedstrijden voor IJFC wijzigde regelmatig de afgelopen dagen. Nu staat op dinsdag 24 Mei de wedstrijd IJFC-Geinoord gepland, en op dinsdag 31 Mei BFC – Geinoord!!  Voor wat betreft de afloop van deze spannende competitie heeft Alfred Hitchcock het scenario nog niet klaarliggen.

En dan als laatste nog even het volgende. Voor aanvang van de wedstrijd sprak ik met Ryan Verkerk welke jl. zaterdag tegen zijn 5e gele kaart was aangelopen, en dus een reglementaire schorsing van 1 wedstrijd moet uitzitten Echter in de wedstrijd tegen IJFC had hij ook een kaart ontvangen, maar deze is toch uit het programma geschrapt, zei ik tegen Ryan. Dat klopt zei Ryan maar het aantal kaarten wat achter zijn naam staat is (nog) niet gecorrigeerd. Begrijpt u de logica bij de KNVB nog??

Gerard van Vliet.

P.S.-actiefoto’s maken bij kunstlicht is niet mijn sterkste kant. Ik laat het daarom bij wat beelden vanuit de 1e helft, toen het nog enigszins licht was.