• s.v. Geinoord – v.v. Eemdijk 1-6

    Eigenlijk kwam ik deze avond naar Parkhout om de debuterende keeper Robin van Amerongen aan het werk te zien. De zoon van Dennis, alom gewaardeerd al trainer van de keeperschool bij s.v. Geinoord, heeft de eerste stappen gezet bij de mini-pupillen welke ik toen trainde. De tegenstander gaf hem heel weinig tijd om te acclimatiseren. De wedstrijd was amper een minuut oud toen Michel Goossensen weinig tot geen respect had voor de debutant en de bal snoeihard in de kruising schoot.
    De gasten domineerden het spel wat ook wel verwacht mag worden van de onbetwiste koploper uit de zaterdag 4e divisie B. Na ruim een kwartier moest Robin alweer de bal uit het halen na een enigszins weifelend optreden. Tot genoegen van de Geinoord crew en de aanwezige supporters begon de ploeg van Gerrit Plomp vanaf dat moment meer mee te voetballen. Na een half uur zette aanvaller Michael Brown de verdediging van Eemdijk te kijk door de buitspelval te ontlopen. Hij passeerde ook nog heel beheerst een verdediger en de keeper en tekende de 1-2 aan. Dit was tevens de ruststand.

    De tweede helft was nog slechts een paar minuten oud toen de thuisploeg een tweetal enorme mogelijkheden kreeg om de gelijkmaker te scoren. Bradley Wright had pech door een vlot lopende aanval over rechts vlak langs de verkeerde kant van paal te schieten. Het leek erop dat Eemdijk even van slag was een signaal voor trainer Plomp aanvallende wissel toe te gaan passen. Sem van Zwieten en Timo Meerding stonden nog maar koud in het veld toen de gasten in de 25e. min de 1-3 scoorden.
    De thuisploeg drong nog wel aan maar was onfortuinlijk in de afronding. Uiteindelijk stond de iet wat geflatteerde eindstand van 1-6 op het scorebord. In kan mij voorstellen dat Robin van Amerongen zich iets anders had voorgesteld van zijn debuut. Echter het karakter van Robin kan deze harde lessen naar mij mening wel aan en zal hem in de toekomst helpen een volwaardige 1e elftal keeper te worden    

    Gerard van Vliet.