• Geinoord wint allerlaatste thuiswedstrijd in de historie van de club

  21 mei 2023
 • s.v. Geinoord – v.v. Benschop 4-2

   

  Alleen maar lachende gezichten en blije mensen na afloop van de laatste gewonnen thuiswedstrijd van s.v. Geinoord Nieuwegein, zoals de club nu nog heet. Geinoord lijkt, mede doordat de concurrentie punten verspeelde de nacompetitie te kunnen ontlopen, en Benschop omdat het met een relatief eervolle nederlaag van Parkhout terug kon naar Benschop.

   

  Dat de thuisploeg de broodnodige winst alsnog over de streep kon trekken zag het in de eerste 30 min. van de wedstrijd totaal niet naar uit. Het al gedegradeerde Benschop speelde onbevangen waar de thuisploeg strak stond van de spanning en moest toezien hoe de gasten de wedstrijd naar hun hand konden zetten. Door 2 doelpunten van Lucas van Dam in de 19e en 25e minuut kwam Benschop op een comfortabele 0-2 voorsprong. Echter de thuisploeg heeft altijd nog Daniel Kops in de gelederen en hij scoorde in de 31e minuut, na een prachtige voorbereidende  actie van Timo Meerding de aansluitingstreffer. Slechts enkele minuten later wees soeverein lijdende scheidsrechter Marin Wateler naar de penaltystip, vanwege een handsbal van een Benschop verdediger. Daniel greep deze buitengewone kans met beide handen aan een scoorde fraai in de linkerbenedenhoek. Gezegd mag worden dat keeper Patrick Maton er nog wel heel dichtbij bijzat. Zo kantelde de wedstrijd in enkele minuten en groeide het zelfvertrouwen bij de thuisploeg. Ruststand 2-2.

   

  De tweede helft begon als het eerste gedeelte, Benschop rechtte de rug en ging opzoek naar misschien wel meer. In de 12e min was die hoop echter al vervlogen. Want uitgerekend Sven Banfi, welke jaren geleden via Geinoord al eens in de Benschop hoofdmacht heeft gespeeld, besliste vanaf de rand 16 met een snoeihard schot in de kruising anders. De 3-2 voorsprong gaf de thuisclub niet meer uit handen. Het slotakkoord was in de 40e minuut voor Daniel Kops welke een prima voorzet diagonaal inschoot en zodoende met een hattrick zich liet kronen tot “Man of the Match”.
  Alsof hijzelf op tijd weer in IJsselstein moest zijn, vond dhr. Wateler toegevoegde tijd in deze overbodig, en dirigeerde de ploegen naar de kleedkamer.  Het eindfeest kon beginnen.

   

  Berusting bij dorpsclub Benschop over een heel vervelend verlopen seizoen met degradatie als gevolg. Hoop bij de thuisploeg welke volgende week voor de laatste wedstrijd van dit seizoen op bezoek gaat bij Loosdrecht. Een altijd lastige tegenstander voor Geinoord waar thuis nog met 0-2 van werd verloren. De ploeg staat ook nog eens op een gedeelde nacompetitieplaats. Zonder al te veel berekeningen los te laten op de stand van de ranglijst geeft een overwinning zekerheid op een vervolg in de 2e klasse als s.v. Parkhout.

   

  Gerard van Vliet

   

 • De foto linksboven is de voorbereiden actie van Timo Meerding. Hij brengt perfect Daniel Kops in stelling (foto rechts)

  Op de linker foto heeft scheidsrechter Wateler een handsbal geconstateerd. Keeper Maton raakt de bal nog wel, maar onvoldoende om de gelijkmaker te voorkomen.

   

 • Op de foto linksboven start Jardell Adamson zijn actie en haalt ter hoogte van het doelgebied de achterlijn. Trekt de bal terug op de rand vn de 16 mtr.,waar Sven Banfi snoiehard inschiet en de 3-2 op het bord zet. De foto hiernaast laat de ontlading zien bij de hoofdrolspelers Sven en Jardell. 

  De onderste foto is de hattrick van Daniel Kops en het laatste competitie doelpunt in de geschiedenis van s.v. GEINOORD NIEUWEGEIN.

  Het feest kon beginnen