• Vandaag de eerste echte wedstrijd van het seizoen 2022-2023.

Op bezoek Montfoort Jo15-1. In de voorbereiding in Juni was deze ploeg nog een maatje te groot.
    Nu een paar maanden verder met de nieuwe groep, staat er echter een ander Geinoord.

Vooraf hadden we duidelijke afspraken gemaakt. Nu kijken naar de uitvoering.

Geinoord start goed aan de wedstrijd en is dreigend via de rechterkant. De bezoekers hebben duidelijk moeite met ons spel.
    En eerste schot gaat naast de goal. We houden de druk op Montfoort en spelen sterk.
    Montfoort is in de achteruit en er volgen een paar corners. Helaas leveren die geen resultaat op, mede omdat de corners niet aankomen.

Montfoort gaat dan anders spelen, een soort van kick en rush voetbal.
    Zodra de bal achterin in de voeten komt, gaat de bal naar voren waar een aantal spelers staat die daar wel raadt mee weten.
    Vooral de handige nr 14 op rechtsbuiten is sterk aan de bal en technisch vaardig. Toch houden we hem goed van onze goal af. Wel krijgen we het moeilijker omdat de tweede bal niet meer gewonnen wordt en zo kantelt de wedstrijd na een minuut of 15.

Opbouwend komen we er ook lastig uit, terwijl de ruimte er wel ligt, aandachtspuntje de komende week op de training.
    Montfoort komt op een 0-1 voorsprong door een lullige schuivertje. De bal is niet ineens zo hard maar toch rolt deze tegen de touwen. Maarten zit er nog wel aan maar krijgt net zijn hand er niet genoeg achter. Kop op mannen, niets aan de hand blijven voetballen. Zo gaan we richting de rust waarbij we Montfoort wel van ons doel weten af te houden maar zelf te weinig aan voetballen toekomen. Een vrije trap van Daniel die de keeper nog uit de hoek weet te tikken is ons enige echte wapenfeit.

In de rust spreken we de manschappen toe en kijken samen waar het misgaat. Mooi om te zien en horen, ze weten zelf ook waar het probleem zit. Dit gaan we oplossen....

De tweede helft zien we een ander Geinoord. Montfoort krijgt het moeilijker en we winnen nu zelf de duels, hebben een betere bezetting op het veld en vooral het geloof is terug. Daar waar Montfoort de eerste helft een overwicht had zijn de rollen nu omgedraaid. Gesteund door het publiek gaan we op zoek naar de gelijkmaker. De komt er ook, halverwege de 2e helft. Een vrij trap vanaf de rechterkant. Het is Vince die de bal over de muur slingert en bal richting 2e paal laat gaan. Met de inlopende mensen blijft de keeper staan. De bal is scherp en valt net onder de lat in de kruising. WAT. EEN. GOAL!!!!

Nu doorpakken! Montfoort is duidelijke aangeslagen en we strijden voor iedere meter. De pijp is aan het leegraken bij Montfoort terwijl de Geinoord spelers nog een tandje bijzetten. Conditioneel zit het wel goed. Gideon verovert zelf de bal aan de rechterkant en frommelt zich door de verdediging heen. Zijn schot gaat net voorlangs. KOM OP BOYS!!! Helaas lukt het ons niet meer om te scoren en blijft het steken op 1-1. Een gelijkspel, wat uiteindelijk een beetje als verlies voelt maar wellicht wel recht doet aan de verhoudingen in het veld.

Het mag duidelijk zijn dat we op de goede weg zijn en straks met een compleet fitte groep nog ver gaan komen.

Op naar Brederodes a.s. zaterdag!