• Gemeenteraad spreekt zich uit over toekomst Sportpark Parkhout-Zandveld

  26 mei 2020
 • Aanstaande donderdagavond 28 mei neemt de gemeenteraad van Nieuwegein een voor de voetbalverenigingen SV Geinoord en VSV Vreeswijk uitermate belangrijk besluit. Belangrijk voor de continuïteit en de toekomst van de voetbalsport in Nieuwegein-Zuid.

  De gemeenteraadsvergadering begint om 20:00 uur en is in z’n geheel voor iedereen te volgen via de livestream: www.nieuwegeinseraad.live/stream 

  Weet wat er speelt en maak vooral gebruik van die meekijk- en meeluister-gelegenheid. 

  Hoe laat agendapunt 6: Voorstel over het realiseren van een toekomstbestendig Sportpark Parkhout-Zandveld (SPZ) aan de orde komt en zal worden besproken laat zich niet voorspellen, al is de verwachting dat de daaraan voorafgaande vijf agendapunten relatief weinig tijd in beslag zullen nemen. Maar het blijft politiek, dus zeker weten doe je zoiets nooit. 

  Het knelpunt
  De plaatselijke politieke partijen die in de gemeenteraad zijn vertegenwoordigd, nemen deze avond een besluit over het door het college van burgemeester en wethouders geformuleerde raadsvoorstel. Maar…… het is goed om te weten dat de besturen van SV Geinoord en VSV Vreeswijk dit voorstel absoluut onacceptabel vinden, met name omdat, nadat er begin dit jaar een voor alle partijen aanvaardbaar voorstel op tafel lag, het college zonder enige vorm van overleg met de verenigingen heeft besloten een essentiële wijziging in dit voorstel aan te brengen. Als gevolg hiervan spreekt de raad zich uit over een voorstel waarvan nu al bekend is dat de uitvoering ervan zal leiden tot een nieuw sportpark met van meet af aan serieuze gebruiksbeperkingen. Een slechtere start is nauwelijks denkbaar.

  Waartoe de raad ook besluit, het laatste woord is hierover nog lang niet gesproken. Graag zouden wij donderdagavond met een goed glas klinken op een wijs besluit van de raad als het gaat om de realisering van een nieuw toekomstbestendig sportpark in Nieuwegein-Zuid (Parkhout-Zandveld), maar de realiteit van dit moment gebiedt ons de flessen voorlopig nog even dicht te laten.

  Met vriendelijke groet,
  Bestuur sv Geinoord en VSV Vreeswijk