• Hoe het begon

  In de jaren twintig van de vorige eeuw neemt de populariteit van voetbal onder de bevolking toe. Arbeidersverenigingen worden populair en sport wordt bereikbaar voor iedereen. In Vreeswijk wordt vanaf 1926 op zondag gevoetbald. Het duurt tot de jaren vijftig voor de christelijke inwoners van de gemeente zich organiseren om voetbal op zaterdag mogelijk te maken. Arie Verhoef, Piet van Beest en Joop van Raay richten met toestemming van de kerk en het onderwijs een voetbalvereniging op. De oprichtingsvergadering is op 14 juli 1952.
  Op het weiland van boer Noordhoek spelen de voetballers van sv Geinoord de eerste wedstrijden. De bezoekende ploeg maakt gebruik van het schuurtje van boer van der Pol om zich om te kleden en te wassen. De thuisploeg klopt de modder van zich af en regelt de rest thuis.

  Versterking
  Vanaf 1954 gaat de club met sprongen vooruit. De Lekboys uit Tull en ’t Waal sluiten zich bij sv Geinoord aan. En na opheffing van de zaterdagafdeling van IJFC versterkt bijna de hele IJsselsteinse ploeg de Nieuwegeinse gelederen. Binnen korte tijd beschikt de vereniging over drie seniorenteams.
  De club gaat op elk front vooruit. Er komen nieuwe velden, een kleedgebouw met kantine en het ledenaantal neemt toe. Ook de prestaties op het veld laten niet te wensen over. Al in het derde jaar van haar bestaan doet Geinoord echt mee in de derde klas C van de afdeling Utrecht. En in het vierde jaar promoveert de sterrenformatie uit Vreeswijk. De vereniging blijft groeien. De oprichting van de gemeente Nieuwegein in 1971, waarin Vreeswijk en Jutphaas opgaan, blijkt voor de club een gunstige ontwikkeling.

  Uitstapjes
  Met de opening van de sporthal 't Veerhuis, in 1976, ontstaat er een unieke gelegenheid om een groter aantal mensen bij de club te betrekken. Het hoofdbestuur van sv Geinoord richt een afdeling zaalvoetbal op. Ook op het gebied van damesvoetbal en voetbal voor mensen met een beperking is de vereniging actief in het verleden. Nu zijn we weer terug bij de kern: veldvoetbal. Aparte meisjesteams zijn er niet. Bij sv Geinoord voetballen de meisjes samen met de jongens. En helaas hebben we om organisatorische redenen het G-voetbal niet kunnen voortzetten.

  Geinoord is inmiddels gegroeid tot een gerespecteerde club in de regio. In het seizoen 2004-2005 promoveert het eerste elftal naar de hoofdklasse. Destijds de hoogste amateurklasse op de Nederlandse velden. Na vier seizoenen is dit sprookje voorbij en degraderen we naar de eerste klasse.

  De blik vooruit
  Geinoord blijft zich ontwikkelen. De vereniging maakt zich hard voor verbetering van de faciliteiten en zit in een langlopend traject met als doel een nieuw sportpark en fusie met VSV Vreeswijk. Dit gaat niet zonder slag of stoot. Ondertussen groeit de vereniging aan de onderkant. Onder leiding van enthousiaste vrijwilligers staat een steeds groter wordende groep mini’s elke zaterdag voor een training op het veld. Maar ook de groep senioren die elke dinsdag komt voor een potje walking football groeit. Aandachtspunten zijn er en zullen er altijd blijven. Maar met een grote groep betrokken leden en vrijwilligers ziet de vereniging de toekomst met vertrouwen tegemoet.

  Bij Geinoord gebeurt 't en dat zal altijd zo blijven!