• Beide ploegen begonnen deze wedstrijd met 6 punten uit 4 duels. Een bijzondere wedstrijd omdat er bij IJFC vier ex-Geinoorders in de basis stonden en ook nog twee op de bank zaten. De ruim 400 toeschouwers zagen een eerste helft met weinig acties voor het doel. Het was van beide kanten een voorzichtig opereren en veel spel op het middenveld, waarin Geinoord grossierde in veel onnauwkeurige passes. De spaarzame hoogtepunten waren een mislukte kopbal naast het doel van Joey Hirdes uit een vrije trap en een afstandsschot van IJFC op de lat achter de goed keepende Dario Ruscaa. Geel was er voor beide backs van IJFC na overtredingen op Robin Kuijer en de weer uitblinkende Jardell Adamson. Ook Ryan Verkerk pakte geel na een overtreding. Het venijn zat echter in de staart: 1 minuut voor rust leek er een counter van IJFC te ontstaan, maar de diepe bal werd door linksback Tobias Elmensdorp onderschept door met beide handen de bal boven zijn hoofd te onderscheppen. De goed leidende scheidsrechter Tony van Waveren kon niet anders dan rood geven voor deze opzettelijke hands met onderbreking van een kansrijke aanval.

In de tweede helft werd aanvaller Sem van Zwieten daarom gewisseld voor verdediger Angero Renfurm en zodoende gepoogd om met 10 man de nul vast te houden. En dat ging goed tot de 64e minuut. Ryan Verkerk verdedigde onnodig door het midden uit, waardoor de bal terecht kwam bij de makkelijk scorende Jelle Eissens van IJFC: 1-0. Negen minuten later was er onnodig balverlies bij Joey Hirdes en stonden er ineens te weinig Geinoord-verdedigers achter de bal en kon dezelfde Eissens opnieuw profiteren: 2-0. Trainer Gerrit Plomp wisselde hierna aanvallend en bracht Robert Maat en Zakaria el Allali voor Sven Banfi en aanvoerder Ryan Verkerk. De aanvoerdersband ging naar de jonge, maar weer goed spelende, Sam Kolsteeg. Het leek goed uit te pakken want Zakaria kreeg direct een opgelegde kans op de 2-1, maar schoot iets te gehaast en over het doel. Geinoord probeerde wel, maar verder dan een schot op de lat van Sam Kolsteeg vijf minuten voor tijd kwam de stroef draaiende ploeg niet.

Volgende week maar weer de mouwen opstropen tegen het Almere van oud-Geinoord-trainer Charles Loots.