• Elinkwijk JO12-1 uit in de wetenschap dat we bij winst verzekerd zijn van plaats 3(gedeeld 2e maar veel slechter doelsaldo dan de nr 2).

Het veld lag er op het eerste gezicht goed bij maar in werkelijkheid was het een hobbelige vlakte die ook nog eens boterzacht was. Goed voetballen met snelle combinaties zijn dan niet mogelijk en dan weet je dit gaat een zware pot voetbal worden.

Voorin bij Elinkwijk een uit de kluit gewassen jongeman, die indruk maakt op onze spelers en het eerste kwartier een plaag is voor onze verdediging. Gelukkig hinderen we continue voldoende en staat zijn vizier niet op scherp. Aan de andere kant is het Symen samen met Amir die vanaf links speelt die een plaag zijn voor de verdediging van Elinkwijk. Zo ontstaat er open duel met mogelijkheden aan beide kanten.
    De eerste rust gaan we in met 0-0.

Dan het tweede kwart, Elinkwijk wordt terug gedrukt op eigen helft en het hele kwartier zijn we de bovenliggende partij. Plaaggeest Amir is continue zijn man de baas en op het middenveld zijn Symen, Nick en Damian heer en meester en houden de druk hoog op de verdediging en middenveld van Elinkwijk.

Na weer een heerlijk actie via Amir op de linkerkant komt de bal voor de voeten van Damian. Damian heeft een schot in de benen waar je u tegen zegt alleen hij moet soms meer durven. Vandaag durfde Damian en zie hier het resultaat. Met een krachtig en prachtig schot opent hij de score 0-1! \"He he eindelijk\" hoor je ook Damian zeggen en een high five van al zijn ploeggenoten en trainers valt hem ten deel.

Rust na het tweede kwart waarin we sterk speelde en goed onze taken uitvoerden.

Het 3e kwart is ook weer voor ons. Het zijn Denzell en Dylan die voorin goed hun tegenstanders goed onder druk houden en daar achter staat het blok met Jent , Oualid en Symen goed. Ook nu weer heeft Elinkwijk moeite met ons spel. Het is Denzell die met een diagonaal schot de keeper verrast en via de keepers handen verdwijnt de bal in de verre hoek 0-2!

Je voelt aan alles, nu doordrukken, en dan hebben we wedstrijd in de pocket. Amir, de hele wedstrijd al zeer goed spelend, gaat via de linkerkant een aantal man voorbij en schiet met links de bal langs de keeper. Bam 0-3! Elinkwijk overhoop gespeeld en op naar een grotere uitslag.

Elinkwijk wisselt dan aanvallender en de grote spits komt er weer in. een paar minuten na de 0-3 maakt Elinkwijk de 1-3. Een schot die Ryano normaal gesproken zeker zou hebben valt nu binnen omdat het veld voor een stuiterbal effect zorgt. Hier kon hij echt niets aan doen. Het veld was zo slecht op sommige stukken dat dit dan kan gebeuren. Het geloof is bij Elinkwijk weer helemaal terug.

Gelukkig is het snel de laatste time out en we beginnen kwart vier met zelf de mogelijkheid om 1-4 te maken. Maar dan gaat Elinkwijk nog opportunistischer spelen, alles op de boomlange spits. Het zijn 12 minuten van vrouwen en kinderen eerst!

Elinkwijk voert de druk op maar we houden stand.
    Een uitgelezen mogelijkheid op de 2-3 wordt door Elinkwijk gemist. Nadat Ryano bij een 1-1 als winnaar uit de bus komt valt de bal in de rebound voor een speler van Elinkwijk en die heeft vrij doel. Zijn schot is geplaatst maar met een uiterste inspanning is het Jelle die op de doellijn redding brengt. Daar komen we goed weg.

Met nog 5 minuten te spelen valt dan toch de 2-3. De lange spits van Elinkwijk schiet van afstand en de bal valt over Ryano in de kruising. O jee, dat worden nog 5 hele zware minuten. We komen niet meer van ons eigen helft.

De meegereisde fanatieke aanhang schreeuwt ons naar de overwinning!
    De verdediging staat als een huis en Mockie(met zetpil en al toch spelen en dan zo'n prestatie leveren) en Jelle zijn in deze fase van de wedstrijd onze bikkellaars, Matthijs de ligt 2.0 zo gooien ze zich soms voor de bal of zetten de tackles in. Jent is onze Klaiber/Tagliafico met zijn inzet en Ryano als Paes. Zo is een combinatie van FC Utrecht en Ajax ons verdedigingsblok. Met daarvoor onze Barcelona/PSG spelers, die nu ook mee verdedigen en zich als Nederlandse leeuwen op de bal storten.

We rekken nog wat tijd(wat slim mannen!) en dan fluit de goed leidende scheidsrechter af. De Bunnikside en F-side achter het doel ontploft van vreugde en zo vertrekken we uit Utrecht met een zwaar bevochten overwinning naar Nieuwegein.

We eindigen zo op de 3e plaats en dat is een meer dan knappe prestatie.
    Nu nog even een weekje of 2 trainen en dan lekker vakantie tot 4 Januari aangezien we de 11e al weer aan de bak mogen.

Uw razende reporter!