• UVV uit op zaterdagochtend 08.30. Ik heb het al eens eerder gezegd wie verzint dit?

  Helaas nog zonder Baran, maar verder weer compleet trappen we om 08.30 af.
  In de opstelling die risico's mee brengt maar waar we als coaches fan van zijn, lekker aanvallend, spel willen maken en niet zoals zoveel tegenstanders met de kont tegen het doel. Dat betekend dat je organisatie goed moet staan dus een aantal had al wat huiswerk gedaan en instructies meegekregen.

  We zien een UVV dat fysiek speelt maar wel binnen het toelaatbare. We moeten er even aan wennen en de eerste 5 minuten gaan de gedachten dan ook uit dat dit een zware pot gaat worden. Maar na de eerste 5 minuten zien we een Geinoord dat steeds beter in het spel komt, wat zeg ik? Een Geinoord dat gewoon de baas op het veld is. We drukken UVV naar achteren. Milan is zijn tegenstander een aantal keer te snel af en ook Aziz en Dylan beginnen steeds beter te draaien. Ons eerste wapenfeit is een schot voorlangs van Dylan.

  Maar we gaan door. Milan speelt zichzelf goed vrij en steekt de bal uitstekend door op Aziz. Die is rapper dan zijn tegenstander maar houdt dan wat in. Aziz legt de bal goed af en Damian kan schieten alleen mist kracht in het schot.
  Dan ineens aan aanval van UVV over de rechterkant, daar waar eigenlijk al het gevaar van komt op dat moment. De buitenspeler houdt goed het lijntje en start op tijd en is ervan door. Een goed aangesneden voorzet over de grond die Jelle maar half verwerkt en UVV de kans geeft simpel in te tikken. 1-0. Koppies omhoog mannen we spelen goed!

  Dan volgt er weer gevaar van UVV en de bal komt voor de voeten van de middenvelder die de bal gewoon weg rost zonder ook maar enige gedachte erachter. Maar die bal is wel op doel en deze ploft via de onderkant van de lat binnen 2-0.
  Zo staan we ineens met 2-0 achter.
  We richten ons op. Jent is het die aan de rechterkant zijn tegenstander te snel af is, maar telkens weer is het diezelfde tegenstander die Jent vloert. Nu ten koste van een hoekschop.

  Onze luchtmacht gaat weer mee naar voren. Blijkbaar lezen tegenstanders zich in want Jelle krijgt een 3 dubbele dekking. Dan vergeet men dat niet alleen Jelle lid is van onze RAF. Nick staat helemaal vrij maar zijn kopbal gaat voorlangs. Helaas, weer een kans voorbij.

  Weer Jent, die zijn tegenstander te snel af is maar nu gevloerd wordt en we een vrije trap krijgen. Milan draait deze in en in een wirwar aan spelers schieten vervolgens Aziz, Manuel en Damian op de keeper of staat er iemand van UVV in de weg.

  Dan rust, snel drinken aanwijzingen zijn nauwelijks nodig, we staan hier gewoon dit onverdiend achter tegen een UVV wat geen wonderploeg is. Blijf zo spelen!

  Direct na de aftrap, UVV is weg via de rechterkant en Jelle vergeet hier in te grijpen , voorzet en de bal in het mandje.
  3-0 Wat nu?

  Nou een Geinoord dat over oerkrachten lijkt te beschikken. We zetten UVV vast en drukken ze steeds verder naar achteren. De opbouw blijven we verstoren. Wel blijft het uitkijken voor het gevaar voorin van UVV maar eerlijk gezegd die hebben we na de goal niet meer gezien. Waarom? We gingen knokken voor iedere bal en zelfde de \"kleinste\" mannen op het veld gingen vol overtuiging hun duels aan.

  Dylan krijgt de bal op links en speelt zich knap vrij. Helaas mist zijn schot kracht maar het lijkt erop de UVV toch wat zenuwachtig wordt.
  Damian moet noodgedwongen wisselen na een harde gemene trap op zijn enkel. Manuel moet noodgedwongen centraal spelen en doet dat behoorlijk. Hij stuurt Dylan weg en die is zijn tegenstander te snel af en verschalkt de uitkomende keeper 3-1! Zou het dan toch.
  De mannen peppen elkaar op en we gaan door, telkens maar weer gevaar stichten en nu wordt men bij UVV echt zenuwachtig.

  Weer een corner, de bal komt bij de 2e paal uiteindelijk bij Jent terecht en die schiet. De keeper redt, maar de VAR heeft iets anders gezien. Die bal die zat! En dan staat ook de grensrechter van UVV met zijn vlag te zwaaien. De scheids herkent het \"vlagsignaal\" niet en gaat op aandringen van de Geinoord spelers toch maar even polshoogte nemen. En wat blijkt? De grens van UVV verteld dat die bal zat! Dus doelpunt Geinoord 3-2!! Wat een mooie vorm van sportiviteit! Maar nog veel belangrijker nu doordrukken en de 3-3 maken maar er is nog maar weinig tijd.

  UVV zakt steeds verder terug en we zien dan dat het een ploeg is die het moeilijk te maken is als je maar druk zet en je duels aangaat.
  Aziz sleept er weer een corner uit. Bal komt voor en wordt door iedereen gemist. Jent slingert de bal er weer in en Milan komt net te kort.

  Dan einde wedstrijd, die meeslepend was, waar we een Geinoord hebben gezien dat bleef voetballen en aanvallen en UVV geregeld de wil oplegde. Zo willen we het spelletje zien, Voor elkaar door het vuur gaan.

  De oorlogswonden van Sem( de noppen stonden in zijn gezicht) Nick (Elleboog op de neus) vertellen een hoop. Overigens niet dat het onsportief was, verre van dat maar er werd gestreden aan beide kanten.
  Een trainer die even zijn teleurstelling moet uiten, we krijgen weer te weinig, toch?

  Wederom geen punten en opgeheven hoofd van het veld af. Als jullie dit vast kunnen houden dan komen de punten er zeker weer aan, daar zijn we van overtuigd. We kruipen niet in onze schulp en leunen achterover of spelen op de counter. Dat zit niet in de coaches DNA!

  Maandag weer lekker trainen!

  Ga zo door mannen

  Uw razende reporter