• 't Goy JO13-2 kwam vandaag op bezoek voor wedstrijd nummer 3 in de beker en we mochten,voor de verandering, een keer uitslapen en om 13.30 aftrappen. Helaas zonder Nick, die een knieblessure heeft, maar verder waren we compleet.

De eerste 20 minuten hadden we het beste van het spel. We zetten hoog druk en hadden een overwicht over het hele veld. Dit resulteerde dan ook in een verdiende 1-0 voorsprong. Nadat we al een aantal keer gevaarlijk waren geweest maar net niet het laatste zetje konden geven stuurde Thomas, Aziz op de keeper af. In eerste instantie kon deze nog redden maar de bal kwam in de rebound voor de voeten van Sem, en die kon eenvoudig binnen tikken. Lekker voor het moraal van de ploeg en nu doorpakken.

Helaas zagen we daarna wat slordig heden ontstaan en 't Goy kwam zowaar wat vaker in de buurt van ons doel. Geheel onverwachts kwamen de bezoekers dan ook op 1-1 na gerommel achterin. Daar zag het er van onze kant even niet goed uit.
    't Goy voetbalde alleraardigst met ons mee in deze fase en vooral via de rechterkant was er dreigend gevaar. Gelukkig hielden we de boel veder dicht maar de dreiging was er zeker.

In de tweede helft gingen we uiteindelijk makkelijker voetballen en kregen meer druk op de bezoekers.
    Nadat we een aantal keer van afstand e.a. hadden geprobeerd, kregen we een aantal corners. Eerst was het Milan die met een goede corner Jelle bereikte maar die zag zijn volley overgaan.
    De druk bleef volop op 't Goy. Het was een aantal keer via de rechterkant ,waar Jent als rechter verdediger speelde, waar we goed doorkwamen en het ons tegenstanders lastig maakten alleen ontbrak het aan de laatste pass.

Nadat Damian en Sem, die beide een goede wedstrijd op het middenveld speelden en de bal veroverde, kregen we wederom een corner.
    Nu was het in de kluts de bal die voor de voeten van Jelle kwam en die scoorde met links in de verre hoek.
    Het verzet van de bezoekers was gebroken. Achterin kon Ryano weer lekker mee voetballen en de backs Jent en Sam en later Thomas hadden hun tegenstanders in de zak. Oualid speelde samen met Jelle centraal en konden steeds meer doorschuiven naar het middenveld waardoor de druk maar op het doel bleef. Wel op blijven letten op de counter, maar die haalden we er telkens goed uit.

Wederom een corner, nu van links, Damian die de bal panklaar op het hoofd van Jelle neerlegt en die knikt de 3-1 binnen. Nu doordrukken tegenstander hangt in de touwen. 't Goy kan nu alleen nog maar tegenhouden en doet dat met man en macht. Maar het is Manuel die de 4-1 mag maken. Weer zijn het Sem en Damian die hun duels winnen op het middenveld en Manuel in stelling brengen. Manuel rond beheerst af.
    Aan de linkerkant worden nog een aantal verbeten duels uitgevochten en Zouhair en Milan laten op links nog een aantal mooie acties zien.
    Op rechts Dylan die een aantal keer nog voor dreiging zorgt en later Baran die, op rechtsbuiten notabene, ook laat zien over genoeg aanvallende impulsen te beschikken

Het slotakkoord is voor ons. Nadat Sem de bal in de 16 krijgt en eerst de keeper uitspeelt is een speler van 't Goy die als volleyballer optreedt en de bal met zijn handen uit het doel haalt. Strafschop.

Damian gaat achter de bal staan en stuurt de keeper het bos in met een bekeken en geplaatste trap. 5-1!
    Dan volgt het eindsignaal en we zien lachende gezichten na deze terechte overwinning.

A.s. maandag weer lekker trainen, woensdag nog een oefenpotje en dan gaat de competitie echt starten.
    We hebben er zin in!

Fijn weekend allemaal