• Zaterdag 3 oktober, de dag waarop we weer zonder publiek moesten aantreden nadat er nieuwe maatregelen waren afgekondigd.
  Wel mocht er begeleiding van de tegenpartij aanwezig zijn en zo ontstond er een raar beeld. Geinoord publiek zoekende naar een plekje achter de hekken en bosjes om een glimp op te kunnen vangen en begeleiding van de tegenpartij, netjes op 1.5 meter, op de tribune.
  Raar blijft dit toch......

  Focus de tegenstander van vandaag had zijn eerste 2 duels verloren en wij hadden al 4 punten na een paar prima wedstrijden.
  We beginnen zonder Oualid en Baran die ziek en geblesseerd zijn. En we hebben jongens die terugkomen van blessures en ziekte.
  Niet ideaal maar we hebben vertrouwen in een goede afloop.

  We beginnen goed aan het duel maar zien ook dat Focus goed mee voetbalt.
  Al binnen 7 minuten komen we op voorsprong. Het is Jent die zichzelf knap vrij speelt en de 1-0 aantekent. Lekker begin mannen!
  Focus moet het vooral van een aantal jongens hebben die het spel moeten maken en in de as spelen. We beteugelen dit gevaar met een blok op het middenveld. Focus komt niet echt van eigen helft af en wij zijn onrustig aan de bal. Toch hebben we de mogelijkheden om de score verder op te voeren. Focus komt sporadisch in de buurt van ons doel.

  Wel zien we dat Focus meer duels wint, daar ontbreekt het bij een aantal van ons in de eerste helft wel aan, inzet. Het lijkt wel of er een aantal verstoppertje speelt. De tijd van balletjes afwachten is echt voorbij, dat kon vorig jaar nog, nu heb je iedereen nodig.

  Manuel valt in voor Jent en gaat verder daar waar Jent gebleven was de tegenstander doldraaien. Aan de ander kant stuurt Milan zijn tegenstander met regelmaat het bos in echter er komt nog te weinig uit. Schoten van Nick zijn wel op doel maar missen precisie.
  Achterin en op het middenveld staat het als een huis.

  Dan de rust, die we ingaan met een 1-0 voorsprong. Zo blijven spelen maar wel een tandje erbij mannen. Snel de 2-0 maken en je speelt een gewonnen wedstrijd en we weten zeker dat we er dan overheen lopen.

  De tweede helft is een eenrichtingsverkeer naar het doel van Focus. We hebben het telraam er alvast bij gepakt. We zijn heer een meester en nu alleen uitdrukken in de score. Mmmmmmm daar gaat het nou net mis. We krijgen wel 10-15 mogelijkheden maar keer op keer staat het vizier niet op scherp of zijn we te gehaast in de afronding. Mannen daar krijg je de deksel op de neus straks!!! Scoren!!!

  En dan treedt die al oude voetbalwet in werking. 10 minuten voor tijd. De 2 lange mannen van Focus ( middenveld en aanval) kaatsen 2 keer heel behoorlijk en zijn niet meer in te halen.Zij weten het doel wel te vinden. Zo worden we vies weg gecounterd en verliezen de wedstrijd. We proberen nog iets te forceren door nog een extra aanvaller bij te zetten maar het mag niet meer baten.
  Ook zien we een aantal toch weer last hebben van oude blessures. De groei doet pijn....

  Dan het laatste fluitsignaal. De teleurstelling druipt er bij een aantal van af terwijl anderen elkaar weer verwijten maken. Niet doen, totaal onnodig!!
  Jullie spelen een prima partij voetbal, leggen de tegenstander je wil op, alleen vergeten te scoren. Opgeheven hoofd van het veld!!
  Zo'n wedstrijd zit er ook wel eens tussen .
  Focus viert hun eerste overwinning als een behaald kampioenschap hoor ik iemand roepen. Uiteraard zijn die blij, dat mag ook als je zo hebt gestreden en max resultaat haalt. Wij moeten vooral op ons zelf blijven letten en ontwikkelen.

  Volgende week nieuwe ronde en kansen, vizier op scherp zetten en dan weer knallen.

  Goed gespeeld hoor boys!!

  Fijn weekend

  Uw razende reporter