• Op deze zonnige zaterdag mochten de toppers van de JO14-1 aantreden tegen Delta Sport'95 in Houten.
  Helaas moeten we Rida de komende weken gaan missen. Onze coach moet onder het mes en zal een aantal weken niet inzetbaar zijn.
  Vandaag is hij er gelukkig nog wel bij.

  In de voorbereiding was dit onze eerste tegenstander met ons nieuwe team. We waren toen nog wat zoekende en gingen kansloos onderuit. We wisten dan ook wat we konden verwachten van deze tegenstander. Fel, irritant en direct druk zetten.

  Deze week hadden we goed getraind, onze mannen hadden er zin en en zaak was dan ook om deze instelling mee te nemen naar deze wedstrijd. Sinds vorige week werken we clubbreed met thema's. Het thema van afgelopen week konden we dan ook mooi toepassen.

  We beginnen goed aan de wedstrijd en zien ook wat we van tevoren al wisten, een fel en direct druk zettend Delta. Onze mannen gingen nu wel mee in de duels en daar had men in Houten duidelijk niet op gerekend. We wonnen veel van onze duels en Delta kreeg dan ook nauwelijks vat op ons spel. De keren dat ze er doorheen kwamen stonden we goed opgesteld. Aan de ander kant Geinoord dat wat kansjes kreeg maar het vizier niet op scherp had staan. Het wedstrijdbeeld begon steeds meer te kantelen. Geinoord nam de overhand en kreeg nu druk op Delta.

  In de 17e minuut resulteerde dit dan ook in de 0-1 voorsprong. Na goed druk zetten aan de rechterkant van Jent, was het Joel die de bal meekreeg. Die behield het overzicht en legde de bal keurig opzij waarna Deniz de score kon openen! Bam lekker! Dik verdiend mannen.

  De irritatie bij Delta begint zichtbaar en hoorbaar te worden. Speelde Delta dan zo slecht? Nee hoor, maar het was Geinoord dat gewoon de bovenliggende partij was. We gaan door en krijgen een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Jelle neemt deze en de bal valt bij de tweede paal op de lat. Dat is balen!

  Dan met nog 2 minuten te spelen in de eerste helft een hoop tumult. Delta komt er via de linkerkant doorheen en scoort de 1-1. Echter de speler vertrekt vanuit zeker 2 meter buitenspel. Het vlagsignaal wordt door de scheidsrechter genegeerd(zelf staat deze op de helft van Delta). Nu is dit in deze wedstrijd de 3e keer dat hij niet reageert op het vlagsignaal. De scheidsrechter wil van niets weten en verteld dit ook aan onze vlaggenist. Hij beslist en niemand anders. Onze vlaggenist levert dan maar zijn vlag in. Waarom sta je er anders? Er volgt nog wat discussie langs de lijn. De scheids wil doorspelen zonder vlaggenist en laat aftrappen.

  Nadat de gemoederen weer een beetje bedaard zijn fluit de scheids voor de rust. Nu moeten we even aan damagecontrol doen. De mannen spelen een prima partij maar moeten zich nu niet van de wijs laten brengen. Een van de ouders werpt zich op als nieuwe vlaggenist.

  De tweede helft gaat van start en Delta heeft moed geput uit de 1-1. Onze mannen zijn duidelijk nog wat van slag. Delta voert de druk op, zonder heel erg gevaarlijk te worden. Dan zien we de vermoeidheid wat toeslaan en staan we even niet goed. Dan een kwartier voor tijd. Delta komt door de as en het is Kai die ingrijpt. Gevolg een vrije trap op een mooie positie. De speler van Delta krult de bal over de muur en laat Levi kansloos. 2-1..... Wat een teleurstelling.

  Maar we rechten onze rug en lijken onze tweede adem te vinden. Het duel kantelt wederom in ons voordeel en Delta trekt alles uit de kast en het spel wordt harder. Maar nu gaan wij er ook in mee en laten het kaas niet meer zomaar van ons brood eten. 10 minuten voor tijd, nadat Nick alias Mokcy goed ingrijpt op de linkerkant is het Twan die Deniz bedient en die op zijn beurt Joel weet te bereiken. Joel die wegdraait bij zijn tegenstander (die met hand en tand hem probeert tegen te houden, maar dit niet voor elkaar krijgt) en Joel omspeelt de keeper. 2-2!!! Hoppa!

  Er zijn dan nog 10 minuten te spelen en we ruiken kansen. Achterin is het Sem die samen met Kai de boel nu dichthoudt. Er wordt gestreden voor iedere meter. Daniel \"vecht\"menig duel uit en komt ook vaak als winnaar uit de bus. Dan een smerige overtreding op onze andere Nick, van achteren op de kuit. Een vrij trap. Het wordt er niet gezelliger op... Helaas is de voorzet niet goed en gaat deze mogelijkheid voorbij. Hadden we meer uit kunnen halen. Delta probeert van alles en met name via onze rechterkant. Maar daar staan Vince en Damian goed opgesteld en winnen telkens hun 1-1 duels. Dit tot frustratie van enkele Deltaspelers die het dan ook geregeld aan de stok krijgen met een aantal van ons. Daar moeten we niet in meegaan, hoe lastig dit ook is. Zelf je hoofd erbij blijven houden.

  We krijgen nog wat kleine mogelijkheden maar de eindpass is net niet genoeg.
  Dan fluit de scheids af. Een dik verdiend punt nemen we mee naar Nieuwegein. Er had meer in gezeten, maar dat kunnen we hopelijk in de thuiswedstrijd tegen Delta laten zien. Klasse gespeeld mannen!!

  Nu gaan wij ons voorbereiden op de derby tegen JSV aankomende zaterdag om 09.00 uur op ons mooie sportpark.
  Dat die wedstrijd leeft blijkt ook wel uit het feit dat de coach van JSV ons al 2 keer is komen bekijken, zijn ze nerveus daar in Noord??....
  Ook een speciale wedstrijd gezien het verleden van een aantal spelers zowel aan JSV zijde als Geinoord zijde die de overstap naar de andere club hebben gemaakt.

  Laten we hopen op een mooie en sportieve pot voetbal. Uiteraard zien we ook graag een hoop support langs de lijn as zaterdag. Dus iedereen vroeg uit de veren.....

  Fijn weekend allemaal!

  Uw razende reporter