• Zaterdag 16-10-2021 stond met rood omcirkeld in de agenda's. De derby tegen JSV. Noord tegen Zuid.
  Denk niet wit, denk niet zwart, denk niet zwart/wit maar denk uit de kleur van je hart.

  Een bijzondere wedstrijd dus. Bij beide teams veel bekende gezichten.
  Dit zijn de wedstrijden waar je net even wat meer wil laten zien. Waar je je vrienden van het schoolplein tegenkomt of uit de buurt waar je woont.
  Of als je van de ene club naar de andere bent gegaan je nu wil laten zien dat dit de juiste keuze was.
  De spanning is voelbaar aanwezig, ook bij uw razende reporter....

  Een aantal jongens had vooraf duidelijk last van de zenuwen. In de kleedkamer was het ondanks het vroege tijdstip een drukte van belang.
  Nadat we de warming-up hadden voltooid moesten we noodgedwongen nog wat omzettingen doen. Een aantal spelers haakte af met een lichte blessure of was het bij sommige de spanning?

  We beginnen te slap aan de wedstrijd, JSV, dat de hele wedstrijd zo'n beetje dezelfde tactiek hanteert, speelt de bal diep. We weten dat hun spits aan een kleine kans genoeg heeft en die pakt ook dit cadeautje graag uit. Hij scoort in de korte hoek. Zo staan we na 2 minuten spelen al met 0-1 achter.

  Maar we rechten onze rug en drukken JSV steeds verder terug. Wel blijft het oppassen voor die lange ballen. We controleren de wedstrijd en winnen veel van onze duels. Helaas komen hier nog niet echt kansen uit. Een paar schoten op doel die kracht missen. Wel zien we dat we er steeds makkelijker doorheen lijken te komen maar ook die laatste pass is steeds net niet goed. JSV probeert wel maar onze organisatie gaat steeds beter onderling werken en ze krijgen dan ook geen kans.

  Een van de kansen is een vrije trap aan de rechterkant van het veld. Daniel neemt deze en probeert met een strak schot de bal richting de kruising te krijgen. Helaas voor ons gaat de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

  Dan rust. De jongens komen zelf al aanlopen dat we veel beter zijn en dat we niet gaan verliezen. Inderdaad, we spelen beter, zijn sterker maar moeten slimmer voor de goal worden. We moeten vooral zo door blijven spelen, want we hebben ze in de tang.

  De tweede helft, zaak om die eerste minuten nu wel scherp te zijn. JSV probeert het e.a. maar wordt niet echt gevaarlijk.
  Zo is het een duel met veel strijd maar met weinig mogelijkheden. We worden weer sterker, JSV kan het tempo niet volgen en er lijkt vermoeidheid op te treden.

  We zetten steeds goed druk op de momenten dat het moet en dat resulteert in een corner in de 58e minuut. De bal komt voor en met een halve omhaal is het Joel die de 1-1 aantekent!! Een explosie van vreugde aan Geinoord zijde. Eindelijk de gelijkmaker, dat is meer dan terecht.

  We gaan door en de ruimtes worden groter. Je voelt aan alles dat de 2-1 mogelijk is. We krijgen 2-3 dikke kansen om te scoren maar in onze haast schieten we te snel of raken de bal verkeerd.

  Dan de laatste 5 minuten. In die haast om de 2-1 te maken, worden de ruimtes steeds groter en JSV krijgt nog een reuzekans. De bal komt aan de linkerkant voor de voeten van hun aanvaller die van links naar binnenkomt en de bal met rechts naar de bovenhoek krult. Gelukkig staat daar Maarten die echt met een wereldredding de bal uit de kruising weet te tikken. Daar komen we goed weg. Dat had zomaar de 1-2 kunnen zijn.

  Er volgt een corner en die bal is een prooi voor ons. We schakelen razendsnel om en het is Joel die alleen op de keeper afgaat. De sterke JSV verdediger moet aan de noodrem en legt Joel neer. Geel...... De vrije trap levert helaas niets op.

  Dan fluit de scheidsrechter voor het einde.

  We hebben naar een hele leuke pot voetbal zitten kijken. Ook een sportieve pot van beide kanten.
  Toch stappen we teleurgesteld van het veld. We waren beter, hoor ik bijna iedereen met een rood/wit shirt roepen. Dat klopt maar dan moeten we dit gaan omzetten in doelpunten!

  Komende week is het weliswaar herfstvakantie en zijn er een aantal niet maar we trainen toch door.
  As zaterdag staat namelijk de volgende wedstrijd alweer op het programma thuis om 09.00 uur, voor de beker tegen VVIJ JO14-1 uitkomend in de 3e divisie. Dat zal een hele kluif worden....

  Fijn weekend!

  Uw razende reporter.