• Vanavond mochten we de laatste competitiewedstrijs spelen tegen DVSU JO15-1.

  Het was ijskoud op het sportpark en de velden begonnen al een beetje op te vriezen.
  Lastige omstandigheden dus om te voetballen.

  We kregen in de eerste helft volop kansen om de score te openen maar helaas het vizier stond niet op scherp. De ene na de andere mogelijkheid werd om zeep geholpen of de paal stond in de weg. We kwamen uiteindelijk wel met 1-0 voor en de 2-0 was een penalty.
  Vlak voor de rust een corner voor DVSU die prachtig werd binnengekopt. Hiermee gingen we snel de kleedkamer in 2-1 voorsprong.

  Net na de rust komen we op 3-1, mooie steekbal en dito afronding.
  DVSU gaat dan opportunistischer voetballen en met 2 stormrammen voorin proberen ze door te breken. Wederom een corner voor DVSU die ze binnenkoppen en de aansluiting is daar. We vergeten zelf te voetballen en gaan mee in het spel van DVSU. Uiteindelijk valt ook de 3-3 na slecht ingrijpen wat al voorin begon.

  We komen zelfs nog een paar keer goed weg omdat DVSU voelt dat er meer in zit.
  Zo spelen we totaal onnodig gelijk. Zeker gezien alle kansen voor Geinoord.

  Zo zit de eerste competitiehelft erop. Met pieken en dalen hebben we de eerste 2 perioden gespeeld.

  We hebben hele goede wedstrijden gezien, wat te denken van bijvoorbeeld uit bij Hooglanderveen of tegen de dames van Jong Sparta? Of de wedstrijd bij SVA in Assendelft. En de derby tegen JSV? ook daar lieten we met name in de 2e helft heel goed voetbal zien. Hoe meer voetbal we tegenover ons hebben, des te beter we daar zelf iets tegenover kunnen zetten.

  De diepe dalen zoals uit bij Brederodes of de Bilt? Ook die zien we nog (te) vaak voorbijkomen.

  Deze nog relatief jonge groep kan heel goed voetballen maar er zijn ook andere aspecten in het voetbal soms nodig om een wedstrijd naar je toe te trekken. Dit zijn de leerpunten die ze hopelijk meenemen naar de laatste fase van het seizoen.

  Voor nu wens ik u allen een fijne kerst en een gezond 2023 en hoop u allen weer te zien op zaterdag 07 Januari.

  op naar de 2e helft van het seizoen!