• UVV, trotse koploper in onze poule was vandaag bij ons op bezoek.

  Een blik op de ranglijst zegt genoeg, ongeslagen en een doelsaldo van +16, dan weet je..... dit gaat een lastig opgave worden.
  Maar wij zijn Geinoord en laten ons niet zomaar opzij zetten.

  De tactiek van vandaag wordt besproken en we trappen om 10.00 uur af op veld 4.
  UVV heeft een duidelijk strijdplan, druk vanuit het middenveld om van daaruit de behendige aanvallers te vinden.
  We strijden voor iedere meter. UVV heeft er duidelijk wat moeite mee.

  Na 7 minuten spelen is her raak! De Tweede bal winnen we op het middenveld en het is Joel die weggestuurd wordt. Joel blijft koelbloedig en schuift de bal langs de kleine UVV keeper. BAM 1-0 voor Geinoord, lekker boys!

  Helaas is de vreugde van korte duur, via onze rechterkant komt de buitenspeler van UVV naar binnen en legt de bal goed af. De bal verdwijnt in ons doel na een geplaatst schot. 1-1, UVV pakt de bal razendsnel uit het doel en wil duidelijk snel op voorsprong komen.

  3 Minuten later komen we wederom op voorsprong. Zelfde recept, winnen van de tweede bal en Joel die op het doel af kan. Koelbloedig met een stiftje over de keeper 2-1.
  UVV had hier duidelijk niet op gerekend en her en der is er gemopper op elkaar te horen.

  Nu is het zaak de boel dicht te houden en UVV verder pijn te doen.
  Met nog 3 minuten op de klok voor de rust maakt UVV toch de 2-2, bijna identiek aan de eerste goal. Nu is het echte de buitenspeler die zelf schiet en wij de bal niet goed wegwerken. De rebound schiet men simpel binnen. Koppies erbij mannen! Natuurlijk is UVV sterk, maar er liggen zoveel mogelijkheden als we zelf onze taak blijven uitvoeren.

  Rust, even op adem komen, want het kost kracht. Neuzen weer even dezelfde kant op. UVV is te pakken vandaag, ze hadden zeker de eerste 20 minuten moeite met ons spel maar wij laten ze in de wedstrijd komen door de afspraken niet na te komen.

  Dan de tweede helft, binnen een mum van tijd staat UVV dan toch voor. De druk was al opgevoerd maar nu moeten we toch echt het hoofd buigen. Makkelijk combinerend komt UVV er doorheen. Helaas voor ons nog geen 2 minuten later eigenlijk hetzelfde recept. Zo staan we ineens met 2-4 achter. Opnieuw voeren we onze taak niet of onvoldoende uit en dan is het voor UVV makkelijk voetballen. We grijpen in, houden geloof, het kan nog!

  4 minuten na de 2-4 krijgen we een vrije trap op een mooie plek. Dit is er een voor een linkspoot. Rayan gaat achter de bal staan en krult de bal prachtig in de bovenhoek. JAAA kom op boys 3-4, het kan nog! UVV begint ook wat nerveuzer te worden. In de dug-out bij UVV spreekt men er zelfs al over, we moeten maar tijd gaan rekken.... De vechtlust is terug en we drukken UVV terug. Nog een minuut of 7-8 waarin van alles gebeurd.

  Een bal van Aziz op de onderkant van de lat en die wel of niet over de lijn is? Uw razende reporter stond er te ver vanaf om het goed te beoordelen.
  Dan het moment om de gelijkmaker wellicht te maken. Joel die in de 16 aangetikt wordt. PENALTY! Heel Geinoord schreeuwt erom. Maar helaas hij gaat niet op de stip. Zelfs aan de kant bij UVV wat verbazing, dit was er een. UVV houdt stand en wint. Terecht? Dat denk ik wel, voetballend gewoon een goede ploeg waar wij op inzet e.a. tegenover hebben kunnen zetten en ze zelfs pijn hadden kunnen doen als we in bepaalde fases onze taak waren blijven uitvoeren.

  Nu de blik op aankomende zaterdag, JSV uit. Daar hebben we een appeltje mee te schillen........ Hopelijk is het snel zaterdag