• Enkele weken terug was er wellicht een lokale wolkbreuk, aanval van mollen of een andere vage reden wat voor afkeur veld 2 bij JSV zorgde waardoor de wedstrijd om onduidelijke redenen afgelast, wij weten wel beter.... De eerder ingeplande wedstrijd konden wij niet en nu was het dan toch echt zover, Geinoord mocht aantreden tegen de leeftijdsgenoten van JSV op sportpark Galecop in Noord.

  Deze wedstrijd leeft! Zuid tegen Noord, Rood/Wit tegen Wit/Zwart. We hadden naar aanloop van het duel wat personele problemen. Een aantal jongens kon om uiteenlopende redenen niet trainen.

  Al vroeg was uw razende reporter wakker en ik moet zeggen er heerste al wat gezonde wedstrijdspanning en dat terwijl de jongens het op het veld toch moeten doen.
  Om 12.30 was het dan zover op het winderige sportpark.
  Geinoord speelde de eerste helft met de wind in de rug. JSV had duidelijk een behoudende tactiek gekozen en hield veel mensen achter de bal. Dit vooral om onze snelle aanvallers geen ruimte te geven. Geinoord speelde onrustig en de spanning leek wat op te benen te staan bij een aantal. Toch was de eerste mogelijkheid na zo'n 10 minuten spelen voor ons maar helaas het vizier stond nog niet op scherp.
  We probeerden de opbouw vroeg te verstoren en dat lukte prima. Veel ballen werden door JSV ingeleverd.

  De wind bleek nog een tegenstander want de ballen veranderde continue van richting en van echt goed voetbal was geen sprake al was Geinoord de ploeg die het wel probeerde. JSV kon alleen maar weg werken en tegenhouden en stelde daar weinig tegenover.

  Na 25 minuten spelen was het dan toch raak.
  Een vrije trap net over onze eigenhelft werd door Jelle voor geslingerd. De bal was echter zo scherp en de wind speelde ook een belangrijke rol waardoor de bal via een schouder van een JSV speler in het doel verdween. Maakt dat uit? Wel nee! BAM 0-1 Lekker hoor.

  JSV was direct van slag en we stuurden ze vanaf dat moment ook van het kastje naar de muur.
  De 0-2 kon dan ook niet uitblijven en 7 minuten na de 0-1 na een vlot lopende aanval over veel schijven was Joel het eindstation. Die schoof de bal onder de keeper van JSV door. Dik en dik verdient en een goeie uitgespeelde goal.

  Na de rust moesten wij tegen de wind in spelen. Uw razende reporter had in de rust in de kantine al aangegeven hoe JSV zou gaan spelen en dat kwam ook uit.
  De bal naar voren pompen en hopen dat ie een keer goed valt. Lange ballen zijn lastig in te schatten met de hoeveelheid wind die er was.
  Na 5 minuten spelen in de tweede helft dan toch de 1-2, die viel uit een corner. De bal gedragen door de wind viel toevallig op het achterhoofd van Joel waardoor de bal in het doel verdween.

  JSV drong aan, ging heel hoog staan en pompen maar met de ballen. Van goed voetbal was allang geen sprake meer. Geinoord probeerde nog wel te voetballen en dat lukte een aantal keer nog aardig maar echt gevaarlijk worden zat er niet meer in. Het was een beetje overleven. Maarten was een aantal keer alert bij zo'n hoge bal.

  De tijd tikte weg maar blijkbaar is in Noord er een tijdslijn waar de tijd 15 minuten achter loopt. De wedstrijd bleef maar duren. Geinoord gooide de beuk er nog maar eens in en moest een vrije trap weggeven. Onze achterste linie stapte keurig voor buitenspel en maar liefst 6 spelers van JSV stonden dat dan ook. De scheidsrechter had echter een overtreding gezien en wees naar de stip. Na kort overleg met onze grensrechter was de scheids onverbiddelijk, de bal ging op de stip.

  Onze spelers probeerde van alles om de spits van JSV van de wijs te brengen en dat lukte. Blijkbaar had deze spits geoefend bij Rugby Club Nieuwegein (RCN) de bal werd zo hoog overgeschoten dat het in die sport waarschijnlijk wel een aantal punten had opgeleverd. Opluchting, blijdschap een hoop emoties kwamen los en dat werd de spelers van JSV ook nog even duidelijk gemaakt.

  JSV kwam er niet meer aan en na 14 minuten! extra tijd werd er dan toch maar afgefloten.
  Juichende Geinoord spelers en publiek en zwaar teleurgesteld JSV spelers.

  Op het veld ontstond bij de dug-out een spontaan feestje die nog even dunnetjes werd over gedaan in de kleedkamer!
  Voetballend was er genoeg te verbeteren maar de weersomstandigheden waren zeer lastig. Geinoord ging daar het beste mee om en de winst is door mijn rood/witte bril dan ook dik verdiend. De polonaise kon niet alleen in het zuiden ingezet worden maar ook in de kleedkamer.
  Proost, Alaaf en veel plezier dit weekend!

  WIE ZIJN WIJ? GEINOORD!!! EN WAT HEBBEN WE GEDAAN? GEWONNEN!

  Uw razende reporter!