• 14 december moest het gebeuren. De laatste wedstrijd van deze competitie. Bij de bekendmaking van het competitieprogramma stond deze wedstrijd al met rood omcirkeld in de agenda. Het was immers dé geduchte tegenstander uit deze poule. En dat bleek uiteindelijk terecht. Want 4 wedstrijden op rij werden gewonnen. Niet altijd met goed voetbal maar wel altijd terecht en soms met grote overmacht (17-2, 5-8, 6-1 en 2-5).

Thuiswedstrijd in Culemborg
    Vorige week stokte de voetbalmachine tegen IJFC JO9-1. Het werd 6-4 in IJsselstein. Maar nog hadden we alles in eigen hand. Helaas gooide het regenachtige weer roet in het eten. 14 december werden de wedstrijden op gras afgelast bij Geinoord. En nu?! Pogingen om de wedstrijd 'tussendoor' op kunstgras te laten spelen kregen 0 op het rekest bij het wedstrijdsecretariaat. Gelukkig was het wedstrijdsecretariaat van tegenstander ccv Vriendenschaar JO9-1 erg behulpzaam. Na 2 telefoontjes stonden we alsnog ingepland op zaterdag 14 december om 9.15 uur in Culemborg.

Windy Weather
    Het was winderig en guur. En het had niet de ambiance van een kampioenswedstrijd. Maar hé ... een echte kampioen zal 't ook in deze omstandigheden moeten laten zien. Om 9.15 werd er afgetrapt. De eerste 2 kwarten hadden we wind tegen. Dit betekende slim voetballen en de tegenstander niet te veel laten schieten. Het plan werkte .. we hielden het initiatief en met onze snelle voorhoede spelers Adam, Junaid en Rida kwamen we er soms gevaarlijk uit. Het was goed te zien dat de 2 mans verdediging met Daan en Martin afgewisseld met Levi 'redelijk makkelijk' stand hield. Sam onze goalie had net voor rust nog een goed meevoetballende actie. Halverwege stond het 0-0. Dit gaf perspectief. Want met Daan, Levi en Morris hebben we spelers met een prima afstandsschot.

1 doelpunt was genoeg
    En zo geschiedde .. het was niet veel makkelijker om met wind mee te voetballen, de bal kreeg veel vaart mee. Maar nu hadden wij dit extra wapen. De tegenstander vond het duidelijk ook niet fijn om tegen de wind in te lopen. De 1-0 viel niet geheel toevallig door een mooi krulschot van Levi. De tegenstander kwam er ondanks de wind nog gevaarlijk uit en dat leverde zelfs nog een aantal kansen op. Maar gelukkig hield Sam met behulp van zijn verdediging z'n doel 'schoon'. En dat betekende dat de JO9-2 het kampioenschap tijdens een de thuiswedstrijd in Culemborg binnenhaalde.
    Als de KNVB goed z'n werkt doet/heeft gedaan, spelen we vanaf januari in de 1e klasse en dat is een mooi uitdaging voor dit leuke team!

SV Geinoord JO9-2 bestaat uit:
    Sam de Sluitpost - Voor niemand bang en altijd even enthousiast. Je hebt mooie reddingen laten zien deze wedstrijden.
    Martin de Tank - Een verdediger van de oude stempel die je 3x voorbij moet. En zelf graag ook nog naar voren slalomt.
    ZiDaan - Een verdediger met aanvallende ambities en dynamiet in z'n schoen. Zet zelfs in de eigen 16 nog een Zidane-beweging in.
    Levi van der Maarel - Kan overal ingezet worden en schiet ze er van alle hoeken en standen in.
    Morris de Bruyne - Dribbelkoning met overzicht en neusje voor de goal, die het vuile werk ook niet schuwt.
    Junaid Benzema - Bikkelt, passeert, tackled en scoort. Het manusje van alles in de voorste en middelste linie.
    Razende Rida - Onze stoorzender voorin. Jaagt de tegenstander graag op. En pakt tussendoor ook z'n (punter)goaltje mee.
    Adam Maher - Onze kleine watervlugge aanvaller. Menig verdediger heeft er nog slapeloze nachten van.

Jongens, jullie hebben het stuk voor stuk zelf verdiend! Geniet van de vakantie en vanaf 7 januari gaan we weer aan de slag!

Uiteraard is er ook van deze wedstrijd een beeldverslag door onze eigen NOS-man gemaakt. Klik hier voor het beeldverslag.