• Vandaag de eerste wedstrijd in fase 2 van de competitie.
  Tegenstander was Hercules JO15-2.

  De afgelopen weken hebben we een oefencampagne gespeeld met wisselende resultaten en dito uitvoering.
  Vrijdagavond hebben we nog even gretig gebruik gemaakt van de beschikbare beelden van de wedstrijd tegen Abcoude.
  Dit was een leerzame avond.

  De herfstvakantie en blessureleed zorgde ervoor dat we slechts 12 fitte spelers hadden. Gelukkig konden we op hulp rekenen uit de JO15-2.
  Onze tegenstander van vandaag had meer afwezigen, 8 stuks in totaal. Gelukkig was de JO15-1 van Hercules zo vriendelijk om een aantal spelers af te staan. Zo konden we toch lekker spelen. En wat is er nou mooier dan spelers tegenover je hebben die divisie spelen..

  Hercules uit dus. We mochten weer eens ouderwets op gras spelen! Het veld lag er heerlijk bij, wat dauw erop en een doorkomend zonnetje.
  Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie pot van te maken.

  Onze intenties na de aftrap waren duidelijk. Uw razende reporter had niet eens tijd op de app om te vermelden welke kansen er waren. Vinny mocht het kansen festijn aftrappen. Zijn schot was helaas recht op de keeper af, maar dit was het startsein van een waar spervuur aan kansen. De ene na de andere kans diende zich aan!
  Vinny, Rayan, Joel & Gideon allemaal kregen ze de kans om de score te openen. Na 7!!! pogingen was het na 5 minuten dan eindelijk raak. De opbouw van Herucles zette we goed onder druk en veroverde snel de bal. Joel kon nu wel scoren, BAM lekker hoor 0-1!!!

  Na de aftrap direct de druk er weer op. Het was Gideon die de 0-2 liet noteren. En bal voorgegeven vanaf rechts en Gideon die hem het doel in volleert. Wat een heerlijke goal!

  We spelen echt een hele goed wedstrijd, geconcentreerd en vanuit de juiste organisatie. Ja de lessen van vrijdag zitten goed tussen de oren.
  De coach van Hercules grijpt in, bang voor een afstraffing en brengt een aantal spelers die duidelijk het verschil maken. We hebben ze al eerder die ochtend in hun JO15-1 zien spelen. Mooie uitdaging voor o.a. onze voorhoede.

  Hercules is er ineens van door via de linkerkant. Jelle grijpt hard maar fair in. Gele kaart, zijn eerste uit zijn carrière ( na afloop vraagt Jelle of hij de kaart mag hebben om in te lijsten maar helaas, daar werkt de scheidsrechter niet aan mee)
  De inbreng van de andere spelers bij Hercules heeft duidelijk effect. Er komt wat meer balans.
  Na 22 minuten is het Joel die de 0-3 maakt. Een knap schot.

  We beginnen wat te verslappen, de tegenstand is te zwak en we worden wat laconiek.
  Een miscommunicatie achterin en Hercules kan alleen op Maarten af. De wordt omspeelt en daar komt de 1-3 aan. Of toch niet. Jelle brengt met een kopbal redding op de doellijn. Maar we zijn gewaarschuwd.
  Nog geen minuut later, in de 26e minuut, identieke situatie maar helaas nu wel een goal. Dit geven we veel te makkelijk weg heren! 1-3.

  Gelukkig zijn we bijtijds bij de les.
  Na goed voorbereidend werk van Rayan, Vince waarna uiteindelijk via Joel komt de bal voor de voeten bij Gideon komt die het prachtig afmaakt.
  Een lobje over de keeper heen(die toch zo'n 3 meter groot was :-) )

  Rust. We hebben niet zoveel te klagen eigenlijk. Opdrachten worden goed uitgevoerd en het druk zetten is ook prima.

  Dan de tweede helft, nog meer wisselingen bij Hercules, waar halen ze die ineens vandaan....
  We krijgen ook in de tweede helft kans na kans, Joel, Daniel(lat), Gideon, Aziz. Soms is het om moedeloos van de te worden.

  Toch is het Hercules dat een goal maakt, een schot in de korte hoek verrast Maarten. Ineens is het 2-4. Nu even oppassen want het geloof lijkt wat terug en dat zou gezien de kansenverhouding een smet zijn als we het hier nog gaan weggeven.
  Maar wederom herpakken we ons en we zien de krachten bij de tegenstander wegvloeien.

  Het is foppen die 2-5 maakt. Na een corner blijft de bal hangen in de 16 bij Hercules. Het is uiteindelijk Rudie die de bal in het doel ramt.
  Lekker Rudie!! Mooi schot.

  Joel zorgt voor het slotakkoord als hij de 2-6 maakt. Maar tussendoor krijgen we zoveel mogelijkheden, ik ben de tel kwijt geraakt en soms werd ik er moedeloos van.....

  Dan fluit de scheids af en winnen we met 2-6.
  Gezien de kansenverhouding had het ook zomaar 3-27 kunnen zijn, maar ach we moeten wat te verbeteren en klagen hebben....

  As woensdag gaan we eerst naar Rotterdam om tegen Sparta aan te treden, de dames wel te verstaan.
  Daarna kan de blik op de wedstrijd tegen Jonathan JO15-1. Dat zal een hele andere wedstrijd worden, maar als alles klopt en we dezelfde instelling hebben , dan kunnen we iedereen verslaan.

  De mannen, coaches en publiek mogen trots zijn op de prestatie van vandaag. Heel erg goed gespeeld.
  Kai nogmaals bedankt voor je hulp, heel goed gespeeld!

  Fijn weekend!

  Uw razende reporter