• Maandagavond speelde de JO15-1 een oefenwedstrijd tegen de leeftijdgenoten van Hooglanderveen.

Eerst nog even kort terug naar afgelopen zaterdag de uitwedstrijd tegen de Bilt JO15-1 die met 3-1 verloren ging. Daar miste we beleving en goed voetbal. Zaak aan de boys om nu te antwoorden want voetballen dat kunnen ze!

Op deze koude maandagavond was de boodschap duidelijk, we willen een ander Geinoord zien, dat voor elkaar wil werken en de afspraken nakomt die we met elkaar maken.

In voetbal kringen wordt wel eens gezongen, op de klanken van 'freed from desire' van Gala, 'your defense is terrified Will Grigg's (of Tadic) is on fire. Gisteren avond konden we dit vervangen door Geinoord is on fire!

Geinoord greep de tegenstander vanaf minuut 1 bij de keel en schoot als door een adder gebeten uit de startblokken. De ruimtes en linies werden nu wel goed bezet en ook de combinaties verliepen makkelijk. Aziz was in de punt de grote aanjager en soms een plaag voor de verdedigers van Hooglanderveen. op de flanken zagen we ook flitsende dingen voorbij komen. Daarnaast was er veel strijd en inzet, iets wat je van ons Red/White army mag verwachten.

Het was wachten op de eerste Geinoord goal. Helaas lieten Aziz & Joel de kansen onbenut en via een spaarzame counter kwam Hooglanderveen onverwacht op een 1-0 voorsprong. Even gingen de koppies omlaag, maar onze Guardiola langs de lijn pepte de poel verder op. We bleven strijden en goed voetballen en het was Joel die zijn tegenstander en keeper het bos instuurde en de 1-1 liet aantekenen.

Geinoord trapte het gaspedaal nog verder in en we gingen op zoek naar meer.

Een vrije trap, na het maken van een grove overtreding op Vinny, aan de rechterkant van het veld. Het is Rayan die achter bal gaat staan. De bal krult richting bovenhoek en komt via de binnenkant van de paal weer het veld in. Jelle raakt de bal net niet goed genoeg in de rebound. Daar waren we dichtbij.

Na de rust nemen onze eigen Fokke & Sukke de coaching op zich. En prompt, de 1-2 valt 2 minuten na de rust. We bouwen vanuit achteren weer prima op en het is Joel die Daniel bedient. Daniel heeft een goed schot in zijn linkerbeen en demonstreert hier zijn kunsten. Met een mooi schot krult hij de bal tegendraads in de bovenhoek.

Het verzet van Hooglanderveen is gebroken en Geinoord gaat steeds makkelijker voetballen. We zien spelers vertrouwen uitstralen en met een bepaalde rust aan de bal naar oplossingen zoeken.
    De 1-3 en 1-4 volgen elkaar snel op.

Eerst is het Joel die vanaf links de 1-3 maakt en nog geen minuut later is het een prachtige pass over zo'n 25 meter die bij de opstormende Fedde terecht komt. Die geeft de bal weer op zijn beurt keurig voor en het is volgens mij Vinny die de 1-4 maakt. Het is genieten geblazen vanavond!

Ons middenveld staat echt aan vandaag en ook onze restverdediging staat goed opgesteld. We houden de druk op de ketel en dat na 60 minuten voetbal. Geinoord is niet alleen voetballend verder maar ook conditioneel. Hooglanderveen hapt naar adem en Geinoord krijgt de zware trainingen van Bas uitbetaald.

De 1-5 is een mooie beloning voor het harde werken van vandaag. Kai, die de weer een uitstekende pot speelde op het middenveld, zorgt voor balverovering en stuurt Vinny diep. Die laat zijn tegenstander maar weer zij hielen zien en geeft de bal op een presenteerblaadje bij Jesse. Jesse rond tegendraads beheerst af. De grensrechter vlagt nog wel voor buitenspel maar onze \"Bas Nijhuis\" van vanavond overruled hem en keurt de goal terecht goed.

Wat een prachtige overwinning! Dikke complimenten aan het hele team. Ook het publiek heeft duidelijk genoten van jullie spel. Dit is antwoorden op 2 mindere wedstrijden.

Het is vaak een zaak van vallen en opstaan maar laten we er nu met zijn allen voor zorgen dat we deze lijn doortrekken en het goede gevoel meenemen naar a.s. zaterdag!

COME ON RED/WHITE ARMY

Uw razende reporter