• Geinoord Met en Voor Elkaar viert Ouderendag 2021

  Dinsdag 5 oktober, de zoveelste bijeenkomst van de MeVe 75+ groep in ons clubgebouw op sportpark Parkhout. Niet zomaar een gewone bijeenkomst maar een met een heel feestelijk tintje. Het Ouderenfonds had ons een pakket gestuurd met vlaggetje en ballonnen om de kantine te versieren. De week daarvoor waren er pakketten uitgereikt om Samen Met Een Ander een appeltaart te bakken thuis, en hoe gezellig was dat. De resultaten zagen er prachtig uit en de smaak was heerlijk. (Zie de foto's)

  En er was deze ochtend "Muziekbingo" verzorgt door Jose Nijsse. Wat een feest met al die bekende meezingers, waar iedereen uit volle borst mee kon doen en herinneringen op konden halen uit vroeger tijden.

 • Nieuwegein 50 jaar op dinsdag 6 juli 2021

  De verjaardag van Nieuwegein laten we bij het project Geinoord Met En Voor Elkaar niet zomaar voorbij gaan. We houden voor alle 75-plussers, mannen en vrouwen, uit Nieuwegein een open dag op dinsdag 6 juli 2021 (onder voorbehoud van Corona-maatregelen). De toegang is evenals de drankjes en de lunch GRATIS en de aanwezigen kunnen in het programma kiezen voor:

  . spelactiviteiten zoals klaverjassen, rummicup en andere bordspellen
  . fototentoonstelling 50 jaar Nieuwegein
  . sportactiviteiten zoals darten, biljarten, jeu-de-boules
  . een quiz over 50 jaar Nieuwegein, verzorgd door de KBO Nieuwegein
  . beweegactiviteiten onder leiding van leerling fysiotherapeuten van ROC Midden Nederland
  . een muzikaal meezing-optreden van Zing-Entertainment

  Deze dinsdag 6 juli 2021 begint om 10.00 uur in de ochtend. Als de Corona-maatregelen het niet toestaan, wordt de dag verplaatst naar een later tijdstip.

  Aanmelden voor deze dag kan telefonisch bij Gerard van Vliet: 06-28150836 of bij Rien Nijsse: 06-48028002

 • s.v. Geinoord brengt senioren samen Met En Voor Elkaar (MEVE)

  Zaterdagen op of langs het veld. Doordeweeks samen trainen. Een drankje in de sportkantine. Het is een bekend beeld bij sv Geinoord op sportpark Parkhout in Nieuwegein-Zuid. Sinds jaar en dag geven voetballers, vrijwilligers en supporters met en voor elkaar vorm aan de vereniging. Met als voornaamste activiteit: voetbal. Vanzelfsprekend, zou je zeggen. Maar de laatste jaren is er een interessante ontwikkeling gaande en ontplooit de vereniging activiteiten buiten de gebaande paden. De vereniging wil ook een ontmoetingsplek zijn voor mensen die zelf niet meer actief kunnen (of willen) sporten. Dus startte de club het initiatief Met En Voor Elkaar. Een activiteit op de dinsdagen voor mensen van 75 jaar en ouder uit Nieuwegein. Om eenzaamheid te voorkomen en mensen in beweging te houden. Het levert mooie ontmoetingen én enthousiaste deelnemers en vrijwilligers op.

  Al een aantal jaar organiseert de vereniging elke week wandelvoetbal, voor deelnemers van 55 jaar en ouder. Al een tijdje leefde de wens om deze activiteit uit te breiden met een aangepast programma voor mensen van 75 jaar en ouder. De mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij de gemeente Nieuwegein én bij ZonMW en het ministerie van VWS in het kader van het programma Eén tegen eenzaamheid, zette de plannen in een stroomversnelling. En in februari 2020 ging het project van start. 

  De combinatie met het wandelvoetbal is niet toevallig. Deelnemers die zelf geen vervoer (meer) hebben, kunnen rekenen op een lift van één van de wandelvoetballers. Service van deur tot deur. En het gezamenlijke koffiedrinken zorgt ervoor dat de drempel voor een eventuele overstap van de wandelvoetballers naar Met En Voor Elkaar lager is. 

 • Een gevarieerd programma
  Wekelijks komen, als de Coronamaatregelen dat toelaten, in wisselende samenstelling zo’n dertig 75-plussers naar de kantine op sportpark Parkhout. Gastvrouwen staan ‘s ochtends klaar om hen te ontvangen. En na de koffie of thee begeleiden stagiaires van het ROC Midden Nederland een aangepaste, korte beweegactiviteit. De rest van de ochtend is gereserveerd voor ontmoeting en spel. Er zijn bordspellen, men kan sjoelen, darten, (indoor) jeu de boulen, et cetera. De tafels die gereserveerd zijn voor het klaverjassen, zitten elke dinsdag vol. En zeker bij mooi weer kijkt een aantal deelnemers graag naar de wandelvoetballers, die op hetzelfde tijdstip actief zijn. Af en toe is er een speciale activiteit: muziekbingo, een optreden, een wandelochtend. De verzorging van de lunch is in handen van mensen met een beperking die bij Stichting Reinaerde hun dagbesteding hebben. Een paar dagen per week is de kantine van de voetbalvereniging hun uitvalsbasis. Ook op deze manier neemt sv Geinoord haar maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 • Attenties voor de ouderen met Kerst en Pasen

  Om tijdens de corona periode toch met elkaar in contact te blijven wordt er door het project team wekelijks telefonisch gebeld. Ook bellen de deelnemers elkaar of gaan soms bij elkaar op bezoek. Met behulp van sponsoren wordt er voor de Kerstdagen en vor de Pasen een presentje bezorgt door vrijwilligers. Een praatje aan de deur, meer is niet mogelijk maar wordt wel zeer op prijs gesteld. En overal de vraag " wanneer gaan we weer beginnen ", het is zo gezellig !!!

  Speciale aandacht was er nog op 27 mei 2020, voor het 60 jarig huwelijksfeest van Jan en Pietje Hazendonk, waar we een bloemetje mochten bezorgen

 • Dinsdag 22 september jl heeft documentairemaker Piet Klein en zijn cameraman Frank Jan Kat, film opnames gemaakt van onze wekelijkse bijeenkomst, met Mieke Polman in de hoofdrol. Het is een prachtige document / impressie geworden. Klik op de link hieronder om de film te starten. De film is binnenkort ook zien op RTV Utrecht / Ustad.

   
   
 • Persbericht n.a.v. eerste bijeenkomst Met En Voor Elkaar 4 febr 2020

                               

                                                       

  Geslaagde start van Geinoord Met En Voor Elkaar

  Op dinsdag 4 februari is het project ‘Geinoord Met En Voor Elkaar’ van SV Geinoord van start gegaan. In het clubhuis komen 75-plussers uit Nieuwegein bij elkaar om met elkaar te praten, spellen te doen, samen (aangepast) te bewegen en gezellig samen te lunchen. Dit alles is gratis en eventueel kunnen deelnemers zonder vervoer worden gehaald en thuisgebracht.

  Doelstelling is om de eenzaamheid te bestrijden en deze doelgroep een gezellige en actieve dag te bezorgen. En dat is op tijdens de eerste bijeenkomst prima gelukt.

  Het was deze morgen in het clubhuis van Geinoord een heel gezellig samenzijn, waar de deelnemers elkaar bij de koffie hebben voorgesteld en daarna actief bezig zijn geweest met klaverjassen, sjoelen, indoor-jeu-de-boules en kijken naar het wandel-voetbal dat buiten plaatsvond. Vooral leuk om te zien dat er toch veel Nieuwegeiners elkaar kennen en dat ze nu onverwachts bij Geinoord nieuwe ontmoetingen hebben.

  Deze eerste keer waren er veertien deelnemers en ze waren allemaal enthousiast. Uiteraard mag dit aantal groeien en als er veel over verteld wordt, dan gaat dat ook gebeuren. Zeker de uitgebreide lunch oogstte veel lof en iedereen sprak van een prima verzorging. Voorafgaand aan de lunch zongen de aanwezigen de nieuwe hit : ‘Kom van die bank af’.

  Alle deelnemers komen zeker terug op de volgende dinsdagen. Ook dinsdag 11 februari en de volgende dinsdagen is iedere 75-plusser weer welkom op sportpark Parkhout, Parkhout 1, 3432 NE  Nieuwegein.

  Op www.svgeinoord.nl/meve is nog meer info over ‘Geinoord Met En Voor Elkaar’ te vinden.

  Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van ZonMW onderdeel van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het Ministerie van VWS.

 • 75+ bij Geinoord gaat het gebeuren !!!

   

  Dinsdagmiddag 14 januari was er in het clubhuis een presentatie door Rien gehouden voor alle betrokken partijen bij ons project Geinoord Met En Voor Elkaar. 

  In dit project willen we de eenzame 75-plussers uit Nieuwegein vanaf 4 februari elke dinsdag bij Geinoord uitnodigen voor koffie/thee, beweegactiviteit, spellen, thema-presentaties en de lunch. Voor een beperkt aantal ouderen die geen vervoer hebben gaan de wandelvoetballers zorgen voor ophalen en thuisbrengen. De activiteiten bestaan uit spel en beweeg-oefeningen en worden gecoördineerd door stagiaires van het ROC Midden Nederland. Ook zullen er thema - dagen komen met voorlichting over onderwerpen waar deze doelgroep mee te maken krijgt (bijv.  internetbankieren, valtraining, gezonde voeding etc.). De ochtend vindt plaats parallel aan het walking - football en wordt afgesloten met een lunch. 

  Voor vragen over dit project kun je aankloppen bij één van de projectgroep-leden: Saskia van de Siepkamp, Hans van der Meijden, Loek de Wit, Gerard van Vliet en Rien Nijsse.

  Bij de presentatie waren 2 wethouders van Nieuwegein (John van Engelen en Jan Kuiper, met de portefeuilles Sport, Cultuur, Recreatie, Evenementen,  Jeugd en Zorg) en de volgende organisaties aanwezig:  

  • Gemeente Nieuwegein, Sport ID Nieuwegein, Nationaal Ouderenfonds, KBO Nieuwegein/Vijfherenlanden
  • Bezoekgroep Nicolaaskerk, De Molenkruier, ROC Midden Nederland, Sticchtig Reinaerde
  • Walking Football Geinoord, Algemene hulpdienst Nieuwegein en Movactor 

  Er was een goede interactie in de zaal (kantine) en de aanwezigen zijn goed geïnformeerd over hetgeen we van hen verwachten (hoofdzakelijk: de doelgroep benaderen en motiveren) en hebben ook nog goede suggesties aangedragen.  

  Gerard heeft deze middag de nieuwe hit "KOM VAN DIE BANK AF" geïntroduceerd en deze song werd al gelijk door alle aanwezigen (ook de wethouders) luidkeels meegezongen (zie bijgaand filmpje). 

  In heel Nieuwegein zijn inmiddels ca 1000  flyers/inschrijfformulieren verspreid bij Gezondheidscentra, Kerken, Buurtpleinen, Bibliotheek en Wooncentra voor ouderen. Ook zijn er deze 14e januari nog flyers/inschrijfformulieren door de organisaties meegenomen. Het inschrijfformulier is ook te downloaden op onze site (onder Welkom bij Geinoord/Met Elkaar Voor Elkaar).  

  We kijken uit naar de start op 4 februari.

  Namens de projectgroep, Saskia, Hans, Loek, Gerard en Rien.

 • Foto's van de eerste Met En Voor Elkaar bijeenkomst 4 febr 2020 (klik op het icoontje)
 • Radio uItzending RTV Utrecht, over het project MEVE (klik op het icoontje en start bij de 21 min. en 45 sec.)