• Is het soms een beetje te stil thuis? Komt u nog maar weinig buiten? Heeft u behoefte aan gezelligheid? En wilt u misschien ook nog meedoen met een spel binnen (sjoelen, kaarten, bordspel, darten) of buiten (jeu de boules, aangepaste sportieve activiteiten) of al kletsend kijken naar het wandelvoetbal? Dan heeft SV Geinoord wellicht de perfecte activiteit voor u!

Koffie, een praatje, een spel doen en lunch. Voor mannen en vrouwen vanaf 75 jaar. Elke dinsdag vanaf 4 februari 2020 tussen 09.45 en 13.30 uur is er bij Geinoord een gezellige activiteit. Kom naar sportpark Parkhout te Nieuwegein.

Deelname, koffie, thee en lunch zijn gratis. Indien vervoer een probleem is: de wandelvoetballers kunnen u halen en thuisbrengen. Wilt u graag kennismaken met één van de vrijwilligers van het wandelvoetbal om te praten over de mogelijkheden?

Neemt u dan contact op met Rien Nijsse 06-48028002 of Gerard van Vliet 06-28150836 of stuur een mail naar MEVE@svgeinoord.nl of vul direct het inschrijfformulier in.

Inschrijfformulier Geinoord Met en voor Elkaar

• 75+ bij Geinoord gaat het gebeuren !!!

Dinsdagmiddag 14 januari was er in het clubhuis een presentatie door Rien gehouden voor alle betrokken partijen bij ons project Geinoord Met En Voor Elkaar.

In dit project willen we de eenzame 75-plussers uit Nieuwegein vanaf 4 februari elke dinsdag bij Geinoord uitnodigen voor koffie/thee, beweegactiviteit, spellen, thema-presentaties en de lunch. Voor een beperkt aantal ouderen die geen vervoer hebben gaan de wandelvoetballers zorgen voor ophalen en thuisbrengen. De activiteiten bestaan uit spel en beweeg-oefeningen en worden gecoördineerd door stagiaires van het ROC Midden Nederland. Ook zullen er thema - dagen komen met voorlichting over onderwerpen waar deze doelgroep mee te maken krijgt (bijv.  internetbankieren, valtraining, gezonde voeding etc.). De ochtend vindt plaats parallel aan het walking - football en wordt afgesloten met een lunch.

Voor vragen over dit project kun je aankloppen bij één van de projectgroep-leden: Saskia van de Siepkamp, Hans van der Meijden, Loek de Wit, Gerard van Vliet en Rien Nijsse.

Bij de presentatie waren 2 wethouders van Nieuwegein (John van Engelen en Jan Kuiper, met de portefeuilles Sport, Cultuur, Recreatie, Evenementen,  Jeugd en Zorg) en de volgende organisaties aanwezig:

• Gemeente Nieuwegein, Sport ID Nieuwegein, Nationaal Ouderenfonds, KBO Nieuwegein/Vijfherenlanden
    • Bezoekgroep Nicolaaskerk, De Molenkruier, ROC Midden Nederland, Sticchtig Reinaerde
    • Walking Football Geinoord, Algemene hulpdienst Nieuwegein en Movactor

Er was een goede interactie in de zaal (kantine) en de aanwezigen zijn goed geïnformeerd over hetgeen we van hen verwachten (hoofdzakelijk: de doelgroep benaderen en motiveren) en hebben ook nog goede suggesties aangedragen.

Gerard heeft deze middag de nieuwe hit "KOM VAN DIE BANK AF" geïntroduceerd en deze song werd al gelijk door alle aanwezigen (ook de wethouders) luidkeels meegezongen (zie bijgaand filmpje).

In heel Nieuwegein zijn inmiddels ca 1000  flyers/inschrijfformulieren verspreid bij Gezondheidscentra, Kerken, Buurtpleinen, Bibliotheek en Wooncentra voor ouderen. Ook zijn er deze 14e januari nog flyers/inschrijfformulieren door de organisaties meegenomen. Het inschrijfformulier is ook te downloaden op onze site (onder Welkom bij Geinoord/Met Elkaar Voor Elkaar).

We kijken uit naar de start op 4 februari.

Namens de projectgroep, Saskia, Hans, Loek, Gerard en Rien.

• Foto's van de eerste Met En Voor Elkaar bijeenkomst 4 febr 2020 (klik op het icoontje)
  • Radio uItzending RTV Utrecht, over het project MEVE (klik op het icoontje en start bij de 21 min. en 45 sec.)
  • Persbericht n.a.v. eerste bijeenkomst Met En Voor Elkaar 4 febr 2020

Geslaagde start van Geinoord Met En Voor Elkaar

Op dinsdag 4 februari is het project ‘Geinoord Met En Voor Elkaar’ van SV Geinoord van start gegaan. In het clubhuis komen 75-plussers uit Nieuwegein bij elkaar om met elkaar te praten, spellen te doen, samen (aangepast) te bewegen en gezellig samen te lunchen. Dit alles is gratis en eventueel kunnen deelnemers zonder vervoer worden gehaald en thuisgebracht.

Doelstelling is om de eenzaamheid te bestrijden en deze doelgroep een gezellige en actieve dag te bezorgen. En dat is op tijdens de eerste bijeenkomst prima gelukt.

Het was deze morgen in het clubhuis van Geinoord een heel gezellig samenzijn, waar de deelnemers elkaar bij de koffie hebben voorgesteld en daarna actief bezig zijn geweest met klaverjassen, sjoelen, indoor-jeu-de-boules en kijken naar het wandel-voetbal dat buiten plaatsvond. Vooral leuk om te zien dat er toch veel Nieuwegeiners elkaar kennen en dat ze nu onverwachts bij Geinoord nieuwe ontmoetingen hebben.

Deze eerste keer waren er veertien deelnemers en ze waren allemaal enthousiast. Uiteraard mag dit aantal groeien en als er veel over verteld wordt, dan gaat dat ook gebeuren. Zeker de uitgebreide lunch oogstte veel lof en iedereen sprak van een prima verzorging. Voorafgaand aan de lunch zongen de aanwezigen de nieuwe hit : ‘Kom van die bank af’.

Alle deelnemers komen zeker terug op de volgende dinsdagen. Ook dinsdag 11 februari en de volgende dinsdagen is iedere 75-plusser weer welkom op sportpark Parkhout, Parkhout 1, 3432 NE  Nieuwegein.

Op www.svgeinoord.nl/meve is nog meer info over ‘Geinoord Met En Voor Elkaar’ te vinden.

Dit project is mede mogelijk gemaakt door subsidie van ZonMW onderdeel van het actieprogramma Eén tegen eenzaamheid van het Ministerie van VWS.

• Filmopnames bij Met En Voor Elkaar.

Dinsdag 22 september jl heeft documentairemaker Piet Klein en zijn cameraman Frank Jan Kat, film opnames gemaakt van onze wekelijkse bijeenkomst, met Mieke Polman in de hoofdrol. Het is een prachtige document / impressie geworden. Klik op de link hieronder om de film te starten. De film is binnenkort ook zien op RTV Utrecht / Ustad.