Geinoord wint 3e bekerduel

17 september 2017
Geinoord speelde gisteren tegen SV Nieuw Utrecht haar laatste wedstrijd in de poulefase. Het eerste duel won Geinoord uit bij Heukelum (0-2) en vorige week werd nipt verloren van LRC (1-2). Dus was er maar 1 opdracht en dat was thuis winnen van Nieuw Utrecht. De wedstrijd begon om 17:00 uur en Geinoord liet vanaf de eerste minuut zien dat het er beter voorstaat dan Nieuw Utrecht. De thuisploeg gaf in de eerste helft niks weg maar was ongelukkig in balbezit. Hierdoor kwamen er ook voor Geinoord nauwelijks kansen. De ploeg wist na een kleine 20 minuten toch de openingsgoal te maken uit een prima vrije trap van Robert Maat.

De laatste mogelijkheid was er een voor Soulaiman Akani die goed doorging aan de linkerzijde. Zijn inzet ging door de benen van de doelman, maar in de kluts verdween deze bal nog net voorlangs en zo bleef het tot aan de rust 1-0 voor Geinoord.

Na de rust was Geinoord even de draad kwijt. Een foutje in de opbouw werd direct afgestraft. De doorgebroken speler werd licht aangetikt in de 16 meter met een penalty tot gevolg. Deze buitenkans betekende de 1-1. Geinoord was het initiatief even kwijt, maar de ploeg herstelde zich in deze 2e helft. De eerste goede mogelijkheid was na een uur voetballen, het was Robert Maat die doorkwam aan de rechterkant, maar zijn voorzet ging voorlangs en niemand was er om het laatste zetje te geven. Kort hierop kreeg Roland uit een voorzet van Manasse nog een kopmogelijkheid maar zijn bal ging net aan de verkeerde kant van de paal naast het doel.

Ruim een kwartier voor tijd was het Geinoord dat uiteindelijk de wedstrijd binnen 10 minuten beslist.  Het was Jaey die aan de rechterzijde doorkwam en uiteindelijk kwam de bal bij de ingevallen Timo Meerding. Deze gaf de bal voor op het hoofd van Roland Truggelaar die koppend  de doelman kansloos liet 2-1. Enkele minuten later trok Geinoord de wedstrijd definitief naar zich toe. Een vrije trap van Geinoord beland in de 16 meter en uiteindelijk is het Dean Brookman die in deze situatie uiteindelijk koppend de 3-1 binnenwerkt.  Twee minuten later is het Timo Meerding die dwars door het centrum word weggestuurd. Zijn loopactie voorlangs de verdediger is prima en deze weet alleen een overtreding te maken om hem af te stoppen. De toegekende penalty is een prooi voor Niels Maat die de 4-1 maakt en zo de eindstand bepaalt.

Geinoord gaat volgende week naar De Meern voor de start van de competitie. Deze wedstrijd zal om 14:30 uur starten.

Geinoord speelde vanmiddag de derby tegen IJFC uit IJsselstein. Op een redelijk gevuld sportpark Parkhout gingen beiden ploegen voor… Meer >

De gemeente Nieuwegein is bezig het sportpark Parkhout-Zandveld te vernieuwen. Het is de wens van de gemeente om de sportparken… Meer >

Soulaiman Akani is in de eerste maand van dit seizoen gekozen tot meest waardevolle speler door de trouwe supporters. Soulaiman kreeg… Meer >

EHBO & BLS / AED CURSUS