Verslag Geinoord - Unitas (3-1)

26 februari 2015
De eerste wedstrijd na de winterstop is altijd erg belangrijk. Goed uit de startblokken komen na zo’n lange periode zonder competitie, is dan essentieel. Winst is belangrijk om de positie op de ranglijst te waarborgen en mentaal een voorsprong op tegenstanders te vergroten.
De ploeg was niet compleet en dat geeft vooraf altijd een beetje zorgen. Voetbal is nu eenmaal een sport van het opbouwen en bijhouden van gewoontes en ingesleten patronen. Daarbij zijn bepaalde posities in de as belangrijk en het wegvallen van Colin van Hoogdalem als centrale verdediger en een verminderde beschikbaarheid van spits Vincent Griffioen verstoorde die patronen. Daarbij kwam dat Niels Renes de avond voor de wedstrijd een slechte maaltijd heeft gegeten waardoor hij zich zeker niet optimaal voelde, voordat de wedstrijd moest beginnen. De warming-up heeft uiteindelijk uitgewezen dat Niels sterk genoeg was om te starten.

De wedstrijd begon zeker niet zoals we voor ogen hadden. Het eigen spel kon niet op de mat worden gelegd zoals we dat wilden en daardoor was Unitas de betere ploeg in de eerste dertig minuten. Unitas was duidelijk gemotiveerd om te winnen van de lijstaanvoerder en zette Geinoord goed onder druk. Het doelpunt van Unitas in de 11e minuut, deed een schokgolf door de ploeg en begeleiding gaan. Het deed de staf nadenken over een manier om onder de druk van Unitas uit te komen. De tactische wissel die hierop volgde hield in dat we achterin één op één gingen spelen en dat ging ten koste van Ferry de Vries die vervangen werd door Vincent Griffioen. De nieuwe spelstijl zorgde ervoor dat we langzaam meer aanvallende impulsen konden ontwikkelen. Unitas moest ook wennen aan de nieuwe stijl en ging in eerste instantie meer verdedigen. De stevige kritiek op de ploeg in de rust en het aangeven van de verbeterpunten moesten de ommekeer teweeg brengen.
Voor rust kwam Geinoord op een moment nog goed weg. Een aanval van Unitas werd slecht verdedigd waardoor de linksbuiten van Unitas alleen op Niels Renes af ging. Een doelpunt leek een logisch gevolg. De fantastische redding van Niels zorgde er echter voor dat de achterstand niet groter werd.

Na rust ging het beter voor Geinoord. Er ging meer dreiging uit van het spel en de scherpte in duels was beter. De vrije trap die na ongeveer twintig minuten werd genomen door Robert Maat ging via de muur in de goal bij Unitas en daarna leken we ons ritme te gaan vinden. De invalbeurten van Nourdin en Gunther bleken waardevol.
Bij een spaarzame corner van Geinoord wist Ralf Reiniers een goed geplaatste kopbal in het doel bij Unitas te werken en was de lang verwachte voorsprong een feit. Vlak voor tijd zorgde Gunther Salfischberger voor het slot op de deur en was de 3 - 1 een feit geworden.
Dissonanten waren er ook nog vlak voor het eind van de wedstrijd. Joey Hirdes werd bruut aangevallen en dat duel was in de ogen van de scheidsrechter voldoende om Joey een directe rode kaart te geven. Ook was er nog een unieke gebeurtenis die resulteerde in een gele kaart voor Urban van der Spek (verzorger) omdat hij in de ogen van de scheidsrechter niet snel genoeg van het veld ging na een blessurebehandeling.
De conclusie? Een rommelige wedstrijd die slecht is begonnen maar goed is geëindigd met een waardevolle eerste overwinning na de winterstop. Maar volgende week zal het wel beter moeten.

2015-02-21 Geinoord - Unitas 3 - 1

Dromen van voetbalteams komen uit Tot en met zaterdag 9 december hebben amateurvoetballers de mogelijkheid om de ultieme… Meer >

Door een aantal blessures (Julian, Floris, Tim en Joey, hopelijk zijn jullie er snel weer bij) was het voor aanvang van de wedstrijd… Meer >

Team van de Week - JO10-5