Winst naar Geinoord in Sprang - Capelle

12 april 2015
Geinoord speelde gisteren de 3e uitwedstrijd in een week tijd. In Sprang-capelle ging de ploeg van Rudy Jansen op bezoek bij SV Capelle wat momenteel in de onderste regionen bungelt.
Geinoord begon prima aan de wedstrijd en zag na 7 minuten al de voorsprong op het bord staan. Via Nordin kwam de ploeg 0-1 na een prima voorzet vanaf de linkerflank. De snelle vleugelaanvaller wist de bal hierna prima in de linkerbenedenhoek te plaatsen buiten het bereik van de doelman. Capelle zette hier weinig tegenover dan lange ballen waaruit geen gevaar kwam.

Geinoord kreeg in de eerste helft nog twee riante kansen, maar beide inzetten kwam dwars door het midden op het doel van Capelle, waar de doelman via zijn voet tot tweemaal de uitbreiding van de score wist te voorkomen. Met name de laatste linie van Capelle werd in de opbouw meermaals in verlegenheid gebracht maar Geinoord wist hier uiteindelijk niet van te profiteren tot een paar minuten voor de rust er wederom in de fout werd gegaan door Capelle. Een verkeerde bal terug belandde bij Vincent Griffioen die aan de rechterkant het strafschopgebied in kon lopen. Hij zag de meegelopen Nordin niet over het hoofd en met een prima voorzet wist hij de vleugelaanvaller te bereiken. Zijn inzet betekende de 0-2 net voor rust en Geinoord zat op rozen.

Na de rust wederom hetzelfde spelbeeld. Geinoord liet Capelle aanmodderen en leek na de 0-2 niet meer zo te hoeven. Na ongeveer 20 minuten ging Niels Maat eraf met een blessure en Paul Roestenburg nam zijn plaats over. Er leek op dat moment weinig aan de hand totdat een diepe bal van Capelle in het strafschopgebied uiteindelijk tot een penalty verheven werd door de leidsman in het geel. Het duel tussen de spits en Colin van Hoogdalem leek fair, maar de scheidsrechter besloot anders en beoordeelde dat Colin zijn tegenstander onreglementair had gestopt. Een gele kaart en een penalty die tot de 1-2 leidde was het gevolg. Na de penalty was er commotie die leidde tot wederom een gele kaart voor Colin die met rood kon vertrekken.

Geinoord mocht met 10 man verder met nog ruim 20 minuten op de klok. Een uiterst ongelukkige situatie die de ploeg over zichzelf had afgeroepen. Geinoord trainer Rudy Jansen greep direct in en kon niet anders dan de ploeg herorganiseren en de 1-2 uit het vuur slepen. Capelle rook zijn kans en ging vol op de aanval spelen, maar de ploeg mist de kwaliteit om dit dan op een juiste manier uit te voeren.

Geinoord wist met veel arbeid Capelle van zich af te houden en de belangrijke 3 punten mee naar huis te nemen. Met nog 4 wedstrijden te gaan en 9 punten voorsprong komt het eindstation in zicht. Aanstaande zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen GJS, daar waar in de utiwedstrijd nog ongelukking 1-1 werd gespeeld.

11-04-2015 sv Capelle - sv Geinoord 1-2

Geinoord speelde vanmiddag de derby tegen IJFC uit IJsselstein. Op een redelijk gevuld sportpark Parkhout gingen beiden ploegen voor… Meer >

De gemeente Nieuwegein is bezig het sportpark Parkhout-Zandveld te vernieuwen. Het is de wens van de gemeente om de sportparken… Meer >

Soulaiman Akani is in de eerste maand van dit seizoen gekozen tot meest waardevolle speler door de trouwe supporters. Soulaiman kreeg… Meer >