Geinoord speelt gelijk tegen GJS

29 april 2015
Geinoord speelde gisteren een inhaal competitiewedstrijd in de 2e klasse F tegen GJS uit Gorinchem. Na de apotheose in dit weekend was het even de vraag hoe de ploeg zich na al die feestelijkheden zou presenteren als kersverse kampioen in de 2e klasse. Vooraf weet een ieder dat de druk weg is bij een team wat zojuist kampioen is geworden. Voor GJS stonden er wel belangen op het spel want de ploeg heeft nog zicht op de felbegeerde 3e plaats in de competitie die momenteel uitzicht geeft op nacompetitie.

GJS startte in ieder geval scherper als Geinoord want de ploeg had al enkele dreigende acties in de eerste paar minuten van de wedstrijd. Geinoord bleef overeind en had daarbij hulp van de lat nodig. Na enkele minuten kon Geinoord voor het eerst zelf de middenlijn oversteken en dat was direct succesvol. Een ongelukkig moment voor GJS werd door de scheidsrechter beoordeeld als terugspeelbal en de vrije trap op zo'n 8 meter van de goal werd loeihard binnengeschoten door topschutter Vincent Griffioen.
Hierna nam Geinoord heel langzaam het initiatief over van de ploeg uit Gorinchem zonder zelf echt gevaarlijk te worden. GJS beperkte zich tot scherpe tegenaanvallen waarbij hun behendige spits de defensie van Geinoord enkele keren in verlegenheid bracht.
Uiteindelijk was het na een kleine 20 minuten Mick Brookman die aan de linkerzijde gezocht werd. Zijn  actie naar binnen was prima en zijn schot in de korte hoek was de doelman van GJS te machtig en dat betekende 2-0. Geinoord leek hierna al gas terug te nemen want heel langzaam kantelde de wedstrijd in het voordeel van GJS.

Een diepe bal werd door Jan Maarten verkeerd beoordeeld waarna GJS de aanval verder kon opzetten. Uiteindelijk kon de spits van buiten de 16 meter de bal aanleggen en in de lange hoek krullen en zo was daar ineens de aansluitingstreffer van GJS zo’n 5 minuten voor de rust.
Na de rust werden er aan de kant van Geinoord enkele wissels doorgevoerd, maar die leidden niet tot een beter spelend Geinoord. Het veldspel werd er niet beter op en de ploeg had aanvallend niks meer in te brengen. Veelal was het GJS wat aandrong en Geinoord wat tegenhield in de 2e helft. Het was uiteindelijk ook wachten op de gelijkmaker door de ploeg uit Gorinchem.

Deze aansluitingstreffer kwam er ook zo’n kwartier voor tijd. De spits van GJS liep simpel langs de Geinoord defensie aan de linkerzijde en schoof de bal beheerst onder invaller doelman Gino. Zo eindigde deze wedstrijd in een 2-2 gelijkspel en lijkt Geinoord ook te snakken naar het competitie einde.

Voor het komend seizoen zal Zakaria terug keren naar sv Geinoord. Via een tussen seizoen gespeeld te hebben voor vv Maarssen zal… Meer >

Voor het de A-selectie zijn er wederom 2 nieuwe spelers die we mogen begroeten. Tobias Elmansdorp komt over van de Meern zondag en… Meer >

BARPERSONEEL GEZOCHT

10 mei 2019