Geinoord keihard onderuit tegen DFS

04 oktober 2015
Geinoord mocht gisteren aantreden tegen DFS uit Opheusden. Na de droomstart in de 1e klasse A waarin de eerste 4 wedstrijden werden gewonnen onder Rudy Jansen, was dit de eerste wedstrijd onder de nieuwe trainer Frans Schuitemaker.
In de opstelling waren dan ook weinig veranderingen waarneembaar, zij het dat Geinoord het moest doen zonder clubtopscorer Vincent Griffioen die de gehele week ziek was geweest. Na het eerste fluitsignaal was het al snel duidelijk dat DFS een serieuze opponent zou zijn. De ploeg zette vroeg druk en zat als geheel goed in elkaar. De ploeg uit Opheusden wist al snel met vlotte combinaties enkele keren dreigend te zijn richting het doel van Niels Renes.

Geinoord had volop moeite in defensief opzicht om de boel dicht te houden en had enorm veel moeite met de beweeglijkheid van de voorhoede van DFS. In balbezit wist Geinoord nauwelijks zelf over de middenlijn te komen in deze eerste fase. Na 12 minuten was daar dan ook de terechte voorsprong van DFS wat met een prima combinatie door het centrum de 0-1 kon binnenschieten. Geinoord speelde onsamenhangend en was niet in staat een antwoord te verzinnen op de speelwijze van DFS.  Het fellere DFS werd gedurende de eerste helft steeds sterker en Geinoord kon er bar weinig tegenover zetten. Dit resulteerde uiteindelijk in een 0-3 ruststand waarbij Geinoord geen enkele dreiging naar voren had en eigenlijk alleen maar achteruit had gelopen.

Na de rust waren er even 10 minuten dat Geinoord wat meer balbezit had en ook dreigend was naar voren. De doelman van DFS kreeg zowaar ook enkele inzetten te verwerken deze 2e helft maar echte uitgespeelde kansen leverde dit nauwelijks op. Daar waar Geinoord de afgelopen periode kon leunen op een prima defensieve organisatie daar was gisteren niks van terug te zien. Keer op keer werd deze defensief simpel uitgespeeld door DFS en kreeg het de ene na de andere mogelijkheid. Hierdoor liep de score op naar een onvoorstelbare 0-7. Een eindstand die de supporters van Geinoord 1 zich nauwelijks kunnen herinneren in de afgelopen decennia en misschien wel de grootste thuisnederlaag ooit geleden.  Een afgang van jewelste in het debuut van Frans Schuitemaker die zich dit uiteraard anders had voorgesteld.

Geinoord mag zich komende week gaan voorbereiden op wederom een pittig klusje, de uitwedstrijd tegen koploper Sliedrecht.

03-10-2015 Geinoord - DFS

Teamfoto's op de site

20 september 2017
Mocht je van je team een leuke teamfoto hebben dan kan deze uiteraard op de website geplaatst worden. Mail deze foto met de teamnaam… Meer >