Geinoord steelt punt in Bommelerwaard

14 november 2015
Geinoord mocht na de vreselijke gebeurtenissen in Parijs aantreden tegen Roda Boys uit Bommelerwaard. Na een minuut stilte ter nagedachtenis aan de slachtoffers in Parijs ontbrandde de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Geinoord had gekozen voor een behouden tactiek en dat was zeker gezien de wedstrijd niet de meest gelukkige keuze.

Roda Boys was in eigen huis de bovenliggende partij en met name de behendige nummer 9 was een plaag voor de defensie van Geinoord. Na een kleine 10 minuten moest doelman Niels Renes al handelend optreden op een kopbal van deze behendige spits. Roda Boys bleef dreigend in de diepte en via de zijkanten maar de ploeg wist zich geen raad met de opgelegde kansen, Elke keer was het dreigend maar de eindpass was vaak te hard voor de hardwerkende thuisploeg. Geinoord stelde met name voorin teleur waarin  Robert Maat en Vincent Griffioen niet hun beste prestatie neerzetten deze middag, Geinoord wist tot wel één gevaarlijk moment te komen in de gehele wedstrijd en dat was met een schot halverwege de eerste helft van Dyon. Zijn schot belandde op de buitenkant paal. Roda Boys had wel enkele mogelijkheden om de score te openen maar deed daar te weinig mee of zag doelman Niels Renes als sta in de weg.

Vlak voor rust kreeg de thuisploeg de overhand omdat Geinoord drukker was met de beslissingen van de scheidsrechter dan met het eigen vertoonde spel. Het gevolg was dat alles werd tegengefloten door de leidsman en dat zelfs een duel om de bal tussen doelman Niels Renes en aanvaller van Roda Boys werd omgetoverd tot strafschop. Gelukkig voor Geinoord werd deze onterechte strafschop via de buitenkant van de paal naast geschoten. De rust werd dan ook gehaald met een 0-0 stand.

Na de rust veranderde weinig aan het spelbeeld. Een initiatiefloos Geinoord werd door Roda Boys de wil opgelegd en uit de vele kansen die de thuisploeg zelf kreeg werd gelukkkig niet gescoord. Na de rust ontpopte doelman Niels Renes zch tot held van de dag want met cruciale reddingen hield hij de 0-0 stand. Helaas voor Roda Boys was er na de rust een ongelukkig moment waarbij een speler een naar het zich liet aanzien ernstige blessure opliep. Wij wensen vanuit Geinoord deze speler veel sterkte toe met zijn herstel!

Roda Boys kreeg ondanks deze tegenslag nog voldoende kansen om de wedstrijd naar zich toe te trekken maar de ploeg kreeg dit niet voor elkaar. Geinoord speelde als een onsamenhangend geheel deze wedstrijd uit en na de goede eerste helft van vorige week was dit een wedstrijd om gauw te vergeten. Geinoord kreeg met dit punt uiteindelijk meer dan  waar het recht op had en moet zichzelf achter de oren krabben over de geleverde prestatie.

2015-11-14 Roda Boys - Geinoord 0-0

Teamfoto's op de site

20 september 2017
Mocht je van je team een leuke teamfoto hebben dan kan deze uiteraard op de website geplaatst worden. Mail deze foto met de teamnaam… Meer >