Geinoord-Zuidvogels gestaakt na blessure scheidsrechter

28 november 2015
De wedstrijd Geinoord 1 - Zuidvogels 1 is na 45 minuten spelen in de rust gestaakt. De kuitblessure van de scheids verhinderde dat hij kon doorgaan en een vervanger op korte termijn werd helaas niet gevonden.

De wedstrijd begon met de opkomst van de jongste kampioenen van Geinoord F1. Zij waren eerder op de dag thuis kampioen geworden na een eclatante 8-0  overwinning op IJFC F1. Uiteraard van harte gefeliciteerd aan de jongens en de begeleiding van de F1 voor deze knappe prestatie in de najaarscompetitie. Nadat er eveneens nog afscheid werd genomen van Ralf Reiniers door voorzitter Hans van der Meijden kon de wedstrijd tegen Zuidvogels even na 14:30 uur beginnen.

Binnen de minuut moest de doelman van Zuidvogels al redding brengen op vrijgekomen Dyon die hierdoor niet de openingstreffer kon aantekenen, maar slechts een corner aan dit avontuur overhield. Geinoord bgeon scherper dan Zuidvogels maar moest zeker oppassen voor het aanvalspel van de ploeg uit Huizen. Na ruim vijf minuten volgde de volgende mogelijkheid voor Geinoord. Het was Colin die bij een corner bal zijn linker tegen de bal kreeg, maar wederom zat de doelman van Zuidvogels in de weg met een spectaculaire redding.  Nog geen minuut latre was het aan de andere kant wel raak. Het was slordig balverlies aan de linkerkant op het middenveld en uit deze omschakeling wist Zuidvogels met een prima voorzet vanaf de rechterkant de vrijstaande aanvaller te bereiken die de bal simpel kon binnenknikken voor de onverwachte 0-1 voorsprong.

Geinoord was even van slag na die fase en het spel golfde aan beide op en neer, zonder echt grote kansen tot gevolg te hebben voor beide ploegen. Geinoord was met name slordig in de eindfase van het spel, wat vaak leidde tot onnodig balverlies in kansrijke situaties. De keren dat de ploeg wel doorkwam was het vizier van de aanvallers niet altijd scherp.  Zo was er een dot van een kans op de gelijkmaker voor topscorer Vincent Griffioen maar zijn inzet vanaf 5 meter was wederom een prooi voor de doelman van Zuidvogels. Vlak voor rust kreeg de clubtopscorer nogmaals de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten na goed voorbereidend werk van Jan Maarten van Dijk. Zijn voorzet kwam uiteindelijk bij de vrijstaande Vincent Griffioen die vanaf de rand 16 te gehaast overschoot.

Geinoord zette in deze fase aan, verdiende zeker de gelijkmaker, maar de doelman van Zuidvogels bleek een te grote sta in de weg deze eerste helft. Vlak voor rust was er nog één moment waarin de doelman uit Huizen zich onderscheidde met een prima redding. Een afstandsschot tikte hij stijlvol uit de bovenhoek en zo gingen beide ploegen de rust in met een 0-1 voorsprong voor Zuidvogels.

In de rust bleek de scheidsrechter te geblesseerd om verder te kunnen en was er geen vervanger voor handen, dus een staking volgde.

2015-11-27 Geinoord - Zuidvogels 0-1 (gestaakt)

Ook vandaag woensdag 23 januari kan er op geen enkel veld worden getraind!

Geinoord in TOP 200

21 januari 2019
Voor het zesde achtereenvolgende seizoen heeft De Voetbaltrainer de Top 200 van amateurclubs samengesteld op basis van het… Meer >

Heeft Geinoord de winterstop en het trainingskamp in Noordwijk goed gedaan. Dat is de vraag die je kan stellen na de thuisoverwining… Meer >