Mooie teamprestatie tegen Roda'46

05 december 2015
Geinoord moest vandaag naar Leusden voor de lastige uitwedstrijd tegen Roda´46. Op een winderig sportpark waar de wind in de lengte richting het veld overwaaide hadden beide ploegen één helft gemak en één helft last van deze straffe wind.
Geinoord mocht de eerste helft met wind mee voetballen en daar profiteerde de ploeg optimaal van. Geinoord kwam prima uit de startblokken en zag na 3 minuten al de eerste treffer in de touwen hangen. Het was een schot van Robert Maat die de doelman van Roda´46 niet goed verwerkte, zijn rebound was een prooi voor Chanan Brandsma die met links binnenschoot, 0-1

Binnen 10 minuten had Geinoord de marge al verdubbeld. Een vrije trap vanaf de rechterzijde werd hard en strak voorgegeven en bij de 2e paal kon Charif Essadiki de bal binnentikken 0-2. Geinoord zat op rozen en de thuisploeg moest even bijkomen na deze brutale start van de Nieuwegeiners. Heel langzaam knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd maar tot echt hele grote kansen leidde dit niet.

Roda’46 kreeg wel de aansluitingstreffer na 25 minuten spelen. Na goed doorzetten aan de rechterzijde was de voorzet prima en de inkomende speler van Roda’46 zorgde zo voor de 1-2 tussenstand. In de fase die daarop volgde was het Geinoord dat verder achteruit liep en zo de problemen over zich af leek te roepen. Na de felle start zakte de ploeg steeds verder in en Roda’46 kreeg steeds meer ruimte om te voetballen en gevaarlijk te worden. De thuisploeg kreeg echter geen uitgespeelde kansen en Geinoord pakte kort voor rust het initiatief weer terug. Het team profiteerde in deze fase van wederom slordig verdedigen. Na een inzet vanaf de rechterzijde kon Chanan Brandsma zijn tweede treffer van de dag noteren. Hij schoot de bal met links hard in de korte hoek en zette Geinoord daarmee naar een 1-3 ruststand.

Na de rust had Roda’46 de wind in de rug en dat beviel de ploeg beter. De ploeg ging op jacht naar de aansluitingstreffer en had daar meerdere mogelijkheden toe in het eerste kwartier na rust. De ploeg was enkele keren dichtbij maar doelman Niels Renes wist met kunst en vliegwerk en met hulp van de verdediging verder onheil te voorkomen. Roda’46 zag nog de lat een tegentreffer voorkomen maar was de bovenliggende partij in deze tweede helft. Geinoord kwam er sporadisch uit, had wel mogelijkheden om overtal situaties uit te spelen, maar was hierin slordig in deze 2e helft.

Roda’46 bleef de aansluitingstreffer zoeken maar kwam uiteindelijk ook niet veel verder dan dreigende situaties zonder daarbij echt gevaarlijk te worden. Zo knokte Geinoord zich als team naar een prima prestatie in deze lastige uitwedstrijd en na 90 minuten waren daar als beloning 3 waardevolle punten. Een mooie prestatie van Geinoord!

P.S. de foto's zijn van de eerste helft. Vanwege het kunstlicht was fotograveren de tweede helft nagenoeg onmogelijk.

2015-12-05 Roda '46 - Geinoord 1-3

Vanwege de vorst kunnen de natuurgrasvelden niet worden bespeeld en daarom zijn de volgende wedstrijden afgelast: Mini training gaat… Meer >

Welkom Gerrit Plomp en Ramon Bongers.   Woensdagavond 9 januari hebben Gerrit Plomp en Ramon Bongers hun handtekening gezet… Meer >

Dit seizoen hebben we wederom meer loten verkocht dan de afgelopen jaren. We hebben een mooie opbrengst van ruim €… Meer >