Vacature hoofdtrainer A-selectie 2016-2017

22 december 2015
SV Geinoord Nieuwegein is m.i.v. het seizoen 2016 - 2017 op zoek naar een

Hoofdtrainer voor de A-selectie

De A-selectie bestaat uit 22 spelers. Het niveau van het eerste elftal, 1e klasse West1 zaterdag, vereist daarvoor een trainer / coach diploma TC1, of een gelijkwaardige opleiding.

Profiel  van de ideale kandidaat
S.V. GEINOORD is op zoek naar een ambitieuze trainer die voldoende oog heeft voor de verenigingsstructuur/cultuur waarin naast prestaties een goede maar duidelijk sfeer een grote rol speelt.
De trainer:
  • Is minimaal in het bezit van het diploma TC1
  • Heeft ervaring met het coachen van een 1e elftal op minimaal 1e klasse niveau.
  • Heeft kennis en ervaring met Gerichte Voetbal Conditie Training (VCT) en past dit toe.
  • Is in staat om voetbal technische kennis over te brengen op de selectie en kan uitleggen waarom en hoe verbeterd moet worden, op korte termijn en naar de toekomst.
  • Is in staat leiding te geven en overwicht te hebben op de groep en staf
  • Is in staat om te delegeren en samen te werken met verschillende disciplines
  • Heeft ambitie tot winnen van wedstrijden en competitie
  • Is in staat om spelers comfortabel te laten zijn in de groep en als individu
  • Staat op het nakomen van gemaakte afspraken en schroomt het uitdelen van sancties niet als dit nodig mocht zijn.
  • Staat open voor kritiek en zet dit om tot positieve actie, indien nodig
  • Vertoond positief voorbeeld gedrag in communicatie en handelen.
  • Heeft bij voorkeur zelf op hoog niveau gevoetbald.
  • Is gericht op doorstroming van eigen jeugd en heeft tot doel om spelers en trainersstaf verder te ontwikkelen.

Taken en verantwoordelijkheden:
De werkzaamheden, taken en verantwoordelijkheden van de hoofdtrainer omvatten

• Het samenstellen en selecteren van de A-selectie senioren in samenspraak met de SCS.
  • De begeleiding en het toezicht tijdens wedstrijden, trainingen en andere activiteiten van de A-selectie senioren in overleg met de Teammanager.
  • De training en wedstrijdvoorbereiding van de A-selectie senioren in overleg met de assistent trainer, teammanager.
  • Het wekelijks trainen of oefenen van de A-selectie senioren volgens het trainingsschema.
  • Het samenstellen en coachen van het 1e elftal voor competitie, beker en oefenwedstrijden.
  • Het mede samenstellen van een oefenprogramma voor de A-selectie senioren voor de duur van het seizoen, in overleg met de teammanager.
  • Het tweemaal per seizoen samen met de teammanager of de assistent trainer en een lid van de SCS, houden van functionering en beoordelingsgesprekken met alle spelers van de A-selectie. In deze gesprekken moet duidelijk worden wat de trainer van de speler verwacht, wat de vorderingen en verbeterpunten zijn en wat de positie van de speler is binnen de A-selectie.
    Het schriftelijk vastleggen van deze gesprekken en het rapporteren van de conclusies aan de SCS.
  • Het managen van de begeleidingsstaf van de A-selectie senioren.
  • Het voeren van overleg met de SCS volgens een vaste overlegstructuur en de trainers van de B-selectie en de A-selectie junioren.
  • Communiceert met de trainer van de B-selectie om de trainingen, spelstijl en wedstrijdselectie van A en B selectie vorm te geven.
  • Is verantwoordelijk voor het tijdig samenstellen van de wedsstrijdelectie, telkens uiterlijk 09.00 uur op vrijdag en indien op andere dagen gespeeld wordt dan de reguliere zaterdagen, 09.00 uur voorafgaand aan de wedstrijddag, de selectienamen worden dorgegeven aan de teammanager die verdere communicatie verzorgt.
  • Voert, voorafgaand aan elke training en wedstrijd, overleg met de (medische) staf omtrent fitheid van spelers en hun mogelijkheden tot spelen, trainen of volgen van verplichte hersteltrainingen.
  • De hoofdtrainer vertegenwoordigt S.V. GEINOORD zowel intern (business club) als extern (pers).
  • Conformeert zich aan de richtlijnen / beleid van de Selectie Commissie Senioren (SCS) / Jeugdbeleidsplan en de vereniging.
De hoofdtrainer A-selectie senioren legt verantwoording af aan de Selectie Commissie Senioren (SCS)

Uw schriftelijke sollicitatie voorzien van motivatie en CV kunt U, voor 9 januari 2016, richten aan Bestuurslid Technische Zaken, Marco de Jong.
mhwdejong@caiway.net

Teamfoto's op de site

20 september 2017
Mocht je van je team een leuke teamfoto hebben dan kan deze uiteraard op de website geplaatst worden. Mail deze foto met de teamnaam… Meer >