Geinoord laat kans op gelijkspel bij DFS liggen

20 februari 2016
De thuis wedstrijd tegen DFS werd met  0-7 verloren.  Die smet moest dus worden goed gemaakt. Daar kwam wel bij dat 8 spelers van Geinoord “op scherp” stonden. Met de inhaal wedstrijd die gepland staat voor volgend week (27 februari) was het dus ook belangrijk om geen gele of rode kaarten te krijgen.
Ondanks dat het spel van DFS bekend is en er vooraf goed afspraken zijn gemaakt begon Geinoord slecht en de dekking van de spitsen en middenvelders van DFS was niet kort genoeg. Er werd naar hartenlust gecombineerd door de thuisploeg en in de vijfde minuut werd over de linkerkant van DFS een goede voorzet gegeven op de spits van DFS. De volledig vrijstaande spits had geen enkele moeite om de voorsprong op het scorebord te zetten.

In de volgende minuten was Geinoord nog niet wakker geschud door de snelle achterstand en werden in twee aanvallen de spitsen van DFS weer vrij voor het doel van Geinoord gezet. Het is aan de goed keepende Niels Renes te danken dat de achterstand niet groter werd.
Na een minuut of 20 begon Geinoord iets meer tegenstand te bieden en ook aanvallende acties te ontwikkelen.  Net toen de staf wilde ingrijpen en een wissel voorbereide,  was een aanval over de rechterzijde voldoende om Mick Brookman in stelling te brengen en die kans werd door Mick goed afgerond. Vanaf dat moment begonnen de Geinoorders in eigen kunne geloven en werd DFS teruggedrongen en was Geinoord op momenten de betere ploeg.

Na rust lukte het Geinoord om de druk op het doel van de thuisploeg te houden. Er ontstonden kansen voor verschillende spelers maar de scherpte was net niet voldoende om de voorsprong te pakken. Na wissel van Vincent Griffioen (gevolg van een overtreding die in de eerste helft tegen hem was gemaakt) zorgde de wind,  een zeldzame verkeerde inschatting een hinderende spits ervoor dat DFS  de losgelaten bal achter Niels Renes kon schieten en de 2-1 te maken.
Hierna was het geloof van Geinoord even weg. Dre laatste minuten werden evenwel nog verschillende kans gecreëerd met goede scoringskansen als gevolg.
Na afloop was er het gevoel dat een gelijkspel mogelijk was geweest en misschien ook wel een betere afspiegeling van de verhoudingen tijdens de wedstrijd.  Het was tegelijkertijd ook goed om te constateren dat Geinoord veel beter in vorm is dan de voorgaande confrontatie. De ploeg is een hecht team en er word goede strijd geleverd. Met de kwaliteiten die het team bezit en de inzet die wordt getoond is er een goede uitgangspositie voorde volgende wedstrijd.

2016-02-20 DFS - Geinoord 2-1

Oefenwedstrijd Geinoord 1

23 augustus 2019
Morgen, zaterdag 24 augustus 2019 speelt Geinoord 1 een oefenwedstrijd in en tegen Veenendaal. De wedstrijd begint om 14:30 uur.… Meer >