Team van de Week:Geinoord E6

14 maart 2016
De spelers van E6 hebben er met spanning naar uitgekeken, maar nu is het dan zover dat ook E6 even in het zonnetje wordt gezet als Elftal van de Week!
E6 is een hardwerkend team van 11 spelers, bestaande uit negen jongens en twee sportieve meiden. De meeste kinderen spelen al in één team sinds de F-jes. Op woensdag kan E6 rekenen op Arie voor een training op de voetbalschool.
Er heerst een prettige sfeer tussen de spelers onderling.
Ik ben erg trots dat ik begeleider mag zijn van het leukste team van Geinoord. Bovendien hebben we twee fijne coaches voor de zaterdag (Danny en Patrick) en een topper die voor ons wil fluiten bij thuiswedstrijden (Mohamed).
En waar zou E6 zijn zonder de groep lieve ouders die de kinderen supporten?

Het team heeft zich geregistreerd bij de KNVB voor de blauwe kaart, die aan een tegenstander kan worden gegeven als beloning voor sportiviteit. E6 heeft de eerste blauwe kaart al binnen.
In de aanloop daar naartoe heeft E6 ook haar eigen E6 like-kaartjes (voor respect en sportief gedrag) geïntroduceerd. Deze kaartjes zijn bedoeld voor de E6 spelers, om goed stil te staan bij het eigen gedrag, maar inmiddels wordt ook regelmatig door een E6 speler een E6 like-kaartje uitgedeeld aan een speler van de tegenpartij, als deze uitblinkt in sportiviteit.

Sinds de winterstop heeft E6 redelijk gelijkwaardige tegenstanders ontmoet, waarbij het hoogtepunt de 2-9 overwinning op JSV E6 was. Een spannende wedstrijd, die op JSV bodem plaatsvond.
Op 30 januari verloor Geinoord E6 in IJsselstein met 5-0 van VVIJ E11, een wedstrijd die overigens wel resulteerde in een blauwe kaart, uitgereikt door E6 aan VVIJ.
Het is daarom niet verbazingwekkend dat E6 extra gebrand was op een overwinning, toen op 12 maart VVIJ E11 bij Geinoord arriveerde voor de returnwedstrijd.
De wedstrijd begon met een voorsprong voor VVIJ. Deze werd gelukkig in gelijkspel omgezet door een mooie actie van Merel.
In de tweede helft wist Safwan Geinoord E6 op een voorsprong te zetten. Dapper hield het team stand tijdens de laatste minuten. Met mooie reddingen door keeper Jorden en de uitstekende verdediging van de rest van het team, handhaafde E6 de voorsprong. Safwan wist zelfs nog een bal van de doellijn te halen, hoewel de coach van VVIJ hiervan graag de camerabeelden had willen terugzien als die er waren geweest…De wedstrijd eindigde in een verdiende 2-1 overwinning op VVIJ E11.

Door team van de week te zijn, hoop ik dat E6 zich gesterkt voelt door deze beloning en dat de spelers beseffen dat als ze maar volhouden en sportief blijven, ze uiteindelijk als overwinnaar uit de bus kunnen komen!

Teamfoto's op de site

20 september 2017
Mocht je van je team een leuke teamfoto hebben dan kan deze uiteraard op de website geplaatst worden. Mail deze foto met de teamnaam… Meer >

Jeugdspeler Younes Sedouki (Geinoord JO8-1) is door de FC Utrecht Academie uitgenodigd voor een verlengd traject met de FC Utrecht… Meer >