Laatste competitie wedstrijd Gerard Wilschut

12 mei 2016
Gerard Wilschut, de oudste speler in de competitie verband bij s.v. Geinoord Nieuwegein, heeft afscheid genomen als actief voetballer. Hieronder een intervieuw van teamgenoot Vincent Imhof, met hem.

Afgelopen woensdagavond omstreeks 20:45 uur, stapte Gerard Wilschut voor het laatst van het voetbalveld als actief voetballer. Dit deed hij in stijl met een publiekswissel, onder luid applaus van zijn teammaten en zelfs van de tegenstander. De laatste competitiewedstrijd van het seizoen van Geinoord 8, was tevens ook de allerlaatste wedstrijd van Gerard Wilschut. Gerard was het langst actief en oudst spelende lid van SV Geinoord. Wij spraken hem na afloop over zijn lange carrière als voetballer bij s.v. Geinoord Nieuwegein:

Zo Gerard, je laatste officiële wedstrijd als actief voetballer zit erop, wat gaat er op dit moment door je heen?    Toch wel raar na 46 jaar gevoetbald te hebben, zelf voetballen blijft het leukste wat er is, maar elke keer kleine blessures oplopen en toch door blijven gaan lijkt me geen goed idee meer.

Wanneer speelde je eigenlijk je allereerste wedstrijd voor Geinoord?    Ik kwam in november 1974 van DWSV uit Utrecht naar Geinoord, ik was 13 en kwam in de A1 te spelen, maar na 2 maanden ging ik in de B1 voetballen want het leeftijdsverschil was wel erg groot.

Het zal lastig kiezen zijn uit zo'n lange carrière, maar welke wedstrijd/moment staat je het meeste bij?    Dat zijn er zoveel. Mijn eerste wedstrijd als 17 jarige in het eerste uit bij HMS, wedstrijden met het districtselftal, het samen spelen met mijn broer Hans en met mijn zoon Remco. Het mooiste moment was dat ik een paar dagen na het overlijden van mijn vader moest spelen en dat ik tijdens de wedstrijd dacht; wat zal het toch mooi zijn als ik zou scoren. We kregen een vrije trap aan de zijkant van de 16 en tijdens de aanloop voelde ik al dat de bal erin zou gaan, dat was zo’n raar en tegelijkertijd mooi moment.

Wie was de meest memorabele speler waar jij mee gevoetbald hebt bij Geinoord?   Zoveel, Jan en Jaap Groenendijk, Sander Lenten, Jaap Mersman, Peter van Rooyen, Cor Doeland, Rene van der Woerd, Jantje Hazendonk, ik zal er best een paar vergeten zijn.

Wie was de meest memorabele trainer die jij gehad hebt bij Geinoord?   In de jeugd, Jan de Hartog toen we met de A1 kampioen werden. Bij de senioren springt
bij mij Henk van der Heijden eruit, niet zozeer qua oefenstof maar zeer menselijk en begaan met iedereen.

Wat was je hoogte- en dieptepunt bij Geinoord?  Degradatie met het eerste tijdens een beslissingswedstrijd, en dat terwijl we met de rust gewoon met 4-0 voor moesten staan. Verder heb ik het gepresteerd om een rode kaart te krijgen na 10 seconden, ook wel een dieptepunt te noemen. Hoogtepunten blijven toch de kampioenschappen met de A1, 2e,3e 4e.

Wat ga je nu doen op zaterdag?   Ik werk twee zaterdagen per maand en de zaterdagen die ik nu vrij ben kan ik nu lekker zelf indelen. Het zal best even wennen zijn om niet mijn voetbaltas te pakken op zaterdagochtend, maar ik vond het nu echt wel mooi geweest.

Zien we je nog terug bij Geinoord?   Natuurlijk, Geinoord is en blijft mijn cluppie, Parkhout is toch een tweede thuis geworden na 42 jaar. Ik zal nog lekker een aantal wedstrijdjes komen kijken en gezellig wat drinken met oude bekenden en voetbalmaten van vroeger.

2016-11-05 Gerard Wilschut

DSC_2378 (2).JPG
DSC_2380 (2).JPG

Dromen van voetbalteams komen uit Tot en met zaterdag 9 december hebben amateurvoetballers de mogelijkheid om de ultieme… Meer >