Geinoord pakt eerste punten van het seizoen

10 september 2016
Geinoord heeft de eerste punten van het seizoen binnen. In de uitwedstrijd tegen Roda ’46 werd met 1-2 gewonnen. Aanvaller Djollo nam beide doelpunten voor zijn rekening. Geinoord speelde een sterke eerste helft, waarin de doelpunten werden gescoord. Tijdens de tweede helft nam Roda ’46 het initiatief, dat 1 doelpunt voor de ploeg uit Leusden opleverde.

Beide ploegen begonnen met nul punten aan de tweede competitiewedstrijd. Geinoord verloor het openingsduel van SVL Langbroek, terwijl Roda ’46 aan het kortste eind trok tegen AFC. Ondanks de nederlaag van vorige week, begon Geinoord met vertrouwen aan deze wedstrijd. De ploeg van Dick Kooijman maakte een goede indruk in het openingsduel tegen SVL.

Vliegende start
Voorafgaand aan de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis van Wim Vrijhoef, de onlangs overleden medeoprichter van Roda ’46. Na het eerbetoon begonnen de spelers aan de wedstrijd. Het was warm in Leusden. De spelers van Geinoord bleken er weinig last van te hebben. De ploeg wist de ruimte achter de verdediging van Roda ’46 goed te vinden.
Dat leverde in de beginfase al een doelpunt op. Makkee gaf een uitstekende voorzet aan Djollo. De spits wist die bal goed binnen te koppen. Vervolgens bleef Geinoord de bovenliggende partij. Het was dan ook geen verrassing dat het binnen een halfuur 0-2 stond.
El Harmazi stond met een geslaagde actie aan de basis van dit doelpunt. Hij wist zijn tegenstander knap te passeren en legde terug op Djollo, die overtuigend uithaalde. Na 0-2 voorsprong bleef Geinoord de bovenliggende partij. Tot aan de rust werd Roda ’46 niet meer gevaarlijk.

Spannend slot
Het spelbeeld veranderde tijdens de tweede helft. Roda ’46 kwam meer in balbezit. Er werden meer kansen gecreëerd door de ploeg uit Leusden.  In de 66e minuut was de ploeg dichtbij de aansluitingstreffer. Keuning stond vrij voor keeper De Ridder. Die bleef lang staan en voorkwam daarmee een tegentreffer. De Ridder wist zich tijdens de tweede helft te onderscheiden met een aantal knappe reddingen. Roda ’46 bleef op zoek naar de aansluitingstreffer.
Geinoord had nog een aantal kansen op de derde treffer, zoals het schot van Robert Maat. Hij slaagde er niet in om de keeper te passeren. De slotfase leverde nog een aantal spannende momenten op. Invaller Lachkar van Roda ’46 raakte met een afstandsschot de lat. In de blessure tijd wist Roda ’46 alsnog te scoren. Van der Bult deed dat met een mooi diagonaal schot. Daarmee stond de eindstand (1-2) op het bord en mocht Geinoord de uitoverwinning vieren.

De Merinos
Door de overwinning op Roda ’46 staat Geinoord op de zesde plaats. De ploeg uit Nieuwegein heeft nu drie punten uit twee wedstrijden. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen de Merino’s. Geinoord krijgt een aangeslagen ploeg op bezoek, want de Merino’s verloren afgelopen zaterdag met 0-5 van de Zuidvogels.

De familie wil haar dank betuigen nav het overlijden van Gerda Slot. De dankbetuiging is hier te zien Meer >

Return of the legends! Na de geslaagde derby-reünie van vorig jaar, georganiseerd door een oud B1-team van VVIJ, besloot Victor… Meer >

Op woensdagavond 26 juni 2019 vindt van 20.00 tot 22.00 uur de Algemene ledenvergadering plaats in de kantine van sv Geinoord.… Meer >

Utrechtse Eredivisionist geeft regionale amateurvoetbal een nieuwe boost. Met maar liefst 50 amateurclubs, waaronder SV Geinoord uit… Meer >