Geinoord speelt thuis gelijk tegen Montfoort 1-1

11 oktober 2016
Geinoord heeft zich na drie nederlagen weer weten te herstellen. In de thuiswedstrijd tegen Montfoort pakte de ploeg uit Nieuwegein-Zuid een punt. Het spannende duel eindigde in 1-1. Die eindstand lijkt terecht, want beide ploegen hadden ongeveer evenveel kansen.
Voorafgaand aan het duel was bij Geinoord het besef aanwezig dat er een resultaat behaald moest worden. De voorgaande drie wedstrijden, tegen Merino’s, Volendam en Woudenberg, eindigden in een nederlaag. De spelers van Montfoort kwamen met een ander gevoel naar Nieuwegein-Zuid. De ‘Orange Machine’ stond na een goede seizoenstart op de vierde plaats.
Geinoord begon sterk aan de wedstrijd. Dat leverde na vijf minuten een mooie kans op. De inzet van Robert Maat werd echter gekeerd door de keeper van Montfoort. Tijdens het eerste kwartier was Geinoord de bovenliggende partij, waarbij een aantal kleine mogelijkheden werden gecreëerd. Daarna nam Montfoort het initiatief over en kwam het in de 19e minuut zelfs op voorsprong (Van Baalen). Na het doelpunt waren er kansen over en weer.
Zo hield de keeper van Montfoort zijn doel schoon door een volley van Robert Maat tegen te houden. Aan de andere kant onderscheidde zijn collega Vrede zich door een aantal knappe reddingen, waaronder een een-tegen-een situatie. In de slotfase  van de eerste helft kwam Geinoord op gelijke hoogte. Djollo, bediend door een steekpass van El Harmazi, bleef koelbloedig toen hij alleen voor de keeper stond.

Spannende tweede helft
Tijdens de tweede helft gingen beide ploegen op zoek naar de voorsprong. Het eerste deel was voor Montfoort. De aanvallers zorgden voor gevaar, maar waren slordig in de afwerking. Gedurende de tweede helft kwam de wedstrijd meer in evenwicht, waarbij Geinoord ook gevaarlijk werd. In de slotfase werden beide ploegen wat voorzichter, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde.
Door het punt heeft Geinoord een negatieve serie doorbroken. Helaas won de concurrent, waardoor Geinoord op de laatste plaats staat. Daar hoeft het niet lang op te staan, want een overwinning op JSV is voldoende om van die plek af te komen. JSV verloor afgelopen zaterdag met 0-5 tegen De Merinos. De stadsgenoot heeft momenteel twee punten meer dan Geinoord. Dat belooft dus een spannende derby te gaan worden.

P.S. Door een foutieve instelling van mijn fototoestel zijn er geen wedstrijdfoto's beschikbaar voor publicatie.
Gerard van Vliet

Heeft Geinoord de winterstop en het trainingskamp in Noordwijk goed gedaan. Dat is de vraag die je kan stellen na de thuisoverwining… Meer >

Welkom Gerrit Plomp en Ramon Bongers.   Woensdagavond 9 januari hebben Gerrit Plomp en Ramon Bongers hun handtekening gezet… Meer >

Dit seizoen hebben we wederom meer loten verkocht dan de afgelopen jaren. We hebben een mooie opbrengst van ruim €… Meer >