Geinoord wint derby van Nieuwegein

15 oktober 2016
Geinoord is door een overwinning niet meer de rode lantaarndrager van de Eerste klasse. In een aantrekkelijke derby werd met 3-1 van stadsgenoot JSV gewonnen. Djollo, Brookman en De Klein scoorden voor Geinoord, Mehrez voor JSV. De meeste kansen waren voor Geinoord, waardoor het een verdiende overwinning genoemd mag worden.
Bij Geinoord was er reden om optimistisch aan het duel te beginnen. Vorig seizoen werd thuis gewonnen van JSV. Daarnaast liet de ploeg vorige week tekenen van herstel zien in het duel tegen Montfoort. Die wedstrijd eindigde in een gelijkspel. Bij JSV was er minder reden voor optimisme. Vorige week werd met 0-5 verloren van De Merinos. JSV begon overigens wel met twee punten meer aan deze wedstrijd. Die voorsprong hoopten ze uiteraard vast te houden.
De wedstrijd kon rekenen op veel belangstelling uit Nieuwegein en omstreken. Ook het weer zat mee. Het duel werd gespeeld onder uitstekende nazomerse omstandigheden. Het was een zonnige zaterdagmiddag met een aangename temperatuur voor een wedstrijd in oktober. Geinoord kwam sterk uit de startblokken. In de eerste minuut was er een grote kans voor Djollo, maar hij wist de keeper niet te passeren.
Drie minuten later kreeg hij een herkansing. Djollo pikte de bal op, kwam twee man voorbij en passeerde de doelman. Een prachtig doelpunt. Na de openingsgoal kwam het antwoord van JSV. Er werden een aantal mogelijkheden gecreëerd, waarbij doelman Vrede prima in actie kwam.
Daarna begon Geinoord te domineren. Er kwamen een aantal mooie kansen, waaronder een mogelijkheid voor Robert Maat, waarna een tweede doelpunt niet kon uitblijven. Die treffer kwam dan ook in de 28ste minuut. Brookman reageerde attent na een corner, waardoor hij de 2-0 kon maken. Vervolgens bleef Geinoord de ploeg met het meeste balbezit. Het leverde vlak voor rust nog een kans op voor Djollo. Zijn inzet ging echter voorlangs.

Spannende tweede helft
Na de rust begon JSV sterk aan de tweede helft. De ploeg was een aantal keer dichtbij de aansluitingstreffer. Zo kwam een schot van Valk op de lat terecht. Iets later kopte Vaes bijna raak. Vrede wist de bal met een knappe redding tegen te houden. Na ongeveer een uur spelen kwam de wedstrijd meer in evenwicht. Het spel verplaatste zich voornamelijk op het middenveld.
Daarbij werden geen grote kansen gecreëerd. Een kwartier voor het eindsignaal werd de wedstrijd beslist. Uit een corner kopte De Klein raak, waardoor het 3-0 werd. Daarna waren er nog een aantal kansen, waaronder voor El Harmazi, om de marge te vergroten. In de afwerking ontbrak het aan precisie. In de blessuretijd kwam JSV nog tot score. Mehrez kopte raak uit een mooie voorzet. De 3-1 zou echter de eindstand worden, waardoor Geinoord de drie punten pakte.
Door de overwinning neemt Geinoord afscheid van de laatste plaats. De ploeg klimt vijf plaatsen en staat nu op een negende plek. Ook volgende week blijft de ploeg op die plek staan, want dan is er geen competitievoetbal. Een bekerwedstrijd tegen FC Breukelen staat dan op het programma. Het uitduel tegen de hoofdklasser belooft een interessante wedstrijd te worden. Vorig seizoen, toen Breukelen ook in de Eerste klasse uitkwam, won Geinoord trouwens in Breukelen.

Dromen van voetbalteams komen uit Tot en met zaterdag 9 december hebben amateurvoetballers de mogelijkheid om de ultieme… Meer >

Door een aantal blessures (Julian, Floris, Tim en Joey, hopelijk zijn jullie er snel weer bij) was het voor aanvang van de wedstrijd… Meer >

Team van de Week - JO10-5

20 november 2017