Geinoord verliest bekerduel in Breukelen

24 oktober 2016 door Gerard van Vliet
Geinoord is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg uit Nieuwegein-Zuid verloor met 2-0 van FC Breukelen. De doelpunten van Breukelen werden gescoord door Kops en Hensbergen. Door de bekernederlaag kan Geinoord zich helemaal op de competitie richten.
De wedstrijd tegen Breukelen werd gespeeld in het kader van het bekertoernooi. Het was de eerste knock-out wedstrijd van dit bekerseizoen.  Eerder was Geinoord de groepsfase goed doorgekomen. De ploeg won van Brederodes en VV De Meern. Daarvoor werd echter wel verloren van Nieuw Utrecht. FC Breukelen was dus de volgende tegenstander in het bekertoernooi. Die club promoveerde vorig seizoen naar de hoofdklasse. Daar gaat het vooralsnog niet zoals gehoopt. Na acht wedstrijden staat de ploeg met  vijf punten op de 14e plaats. Er werd in die acht wedstrijden negen keer gescoord. Bovendien werden de laatste vier competitieduels verloren. Geinoord begon met een beter gevoel aan de wedstrijd, hoewel ook de Geinoorders geen geweldige seizoenstart hebben gekend. Toch ging het de laatste wedstrijden een stuk beter. Tegen Montfoort werd gelijk gespeeld, waarna er van JSV werd gewonnen. Door deze resultaten klom Geinoord naar de 9e plek. Al met al leken er wel mogelijkheden voor Geinoord voor deze bekerwedstrijd.

Breukelen efficiënter
Het bekerduel werd in Breukelen gespeeld. Deze wedstrijd werd op echt gras gespeeld, wat dit seizoen zelden voorkwam, en onder koele omstandigheden. Tijdens de beginfase was het balbezit voor Geinoord. Breukelen begon afwachtend, maar kwam niet in de problemen. Er waren in het begin geen kansen te noteren. Dat veranderde na een kwartier. Breukelen kwam beter in de wedstrijd en kwam al snel tot scoren. Daniel Kops, oud-speler van Geinoord, kreeg een grote kans en tikte de bal binnen. Na het openingsdoelpunt werd de score bijna verdubbeld. Het afstandsschot van Van Rees raakte de lat. Daarna waren er een aantal halve kansen voor beide ploegen, maar werd er voor rust niet meer gescoord. Tijdens de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde: weinig kansen voor beide ploegen. Breukelen besliste het duel op een onverwacht moment. De 2-0 van Hensbergen kwam uit de lucht vallen. De linksbuiten maakte zijn kans koelbloedig af. Vervolgens waren er nog een aantal mogelijkheden op de aansluitingstreffer voor Geinoord, waarvan de grootste voor Daniel Makkee. Hij kreeg een mooie voorzet van Robin Janssen, maar wist de bal niet achter de keeper te krijgen. Daardoor bleef het 2-0. Geinoord is daarmee uitgeschakeld voor het bekertoernooi. De ploeg kan zich daardoor volledig richten op de competitie. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen AFC op het programma. De Amsterdammers staan op de zesde plaats met elf punten. Die ploeg kan dus zeker niet onderschat worden. Het belooft in ieder geval een interessante wedstrijd te worden.

IJFC – Geinoord 2-0   Beide ploegen begonnen deze wedstrijd met 6 punten uit 4 duels. Een bijzondere wedstrijd omdat er… Meer >

Afgelopen zaterdag was Nick de Graaf uit de JO12-2 de pupil van de week. Na ontvangst in de businessruimte werd hij door Wim Schupp,… Meer >

Op dinsdag 15-10-2019 wordt er op diverse velden afgetrapt voor de regiocompetitie Lekstroom 2019 – 2020.   Aan de… Meer >

Op zondag 13 maart spelen 2 jeugdelftallen van Geinoord tegen de talentenschool van Galatasaray. Zowel de JO11-1 als JO12-1 spelen het… Meer >