Verliezend Geinoord geeft 2-0 voorsprong weg

31 oktober 2016 door Gerard van Vliet
Geinoord heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de overwinning op JSV. Thuis werd met 2-5 van AFC verloren. Die wedstrijd had een hele andere uitslag kunnen hebben, omdat Geinoord na de eerste helft 2-0 voorstond. Het kantelpunt in de wedstrijd was de rode kaart van Brandsma. Met tien man moest Geinoord vijf treffers in de tweede helft incasseren.
Geinoord zal met weinig plezier terugkijken op deze achtste competitiewedstrijd. Voorafgaand aan dit duel was men positief. Hoewel vorige week het bekerduel in Breukelen werd verloren, waren de laatste twee thuiswedstrijd hoopgevend. Tegen Montfoort werd gelijkgespeeld, waarna stadsgenoot JSV op overtuigende wijze met 3-1 werd verslagen.

Natuurlijk was het duidelijk dat AFC niet onderschat mocht worden. De ploeg uit Amsterdam stond op de zesde plaats in de competitie. De ploeg presteerde wisselvallig. Er werd gewonnen van Roda ’46 en JSV. Daartegenover staan nederlagen tegen DTS, VVZ en Aalsmeer. Tegen Montfoort en Merinos werd gelijk gespeeld. De punten werden zowel uit als thuis gepakt.

Het leek dus in ieder geval een interessante wedstrijd te worden. Een duel dat gespeeld werd onder een heerlijk zonnetje. Het leek wel een lentedag, terwijl het al eind oktober is. Geinoord begon geweldig aan het duel. Tijdens de eerste anderhalve minuut kreeg de ploeg twee grote kansen. Eerst was het De Klein die uit een corner bijna raak kopte. Zijn inzet werd van de lijn gehaald. De rebound van Janssen ging maar net naast. Een halve minuut later kreeg Djollo een grote mogelijkheid. Zijn schot ging, voor Geinoord, langs de verkeerde paal.

Tien minuten later kreeg Geinoord weer twee goede kansen. Tijdens de eerste mogelijkheid werd de bal goed teruggelegd door Djollo, waarna het schot van Brookman net over ging. Bij de tweede kans was het wederom Djollo die een ploeggenoot in stelling bracht. Makkee kon de kans niet verzilveren, omdat zijn schoot maar net voorlangs ging.

Tijdens die eerste helft kreeg AFC wel een aantal kleine kansen. Verder was de ploeg uit Amsterdam niet gevaarlijk. In de slotfase van de eerste helft beloonde Geinoord zichzelf door twee keer te scoren. Bij het eerste doelpunt schoot Djollo van dichtbij raak. De tweede treffer was een beauty. Djollo wipte de bal over de keeper, waardoor Geinoord met een 2-0 voorsprong ging rusten.

Rampzalige tweede helft
Aan het begin van de tweede helft leek er dus geen vuiltje aan de lucht voor Geinoord. AFC begon weliswaar beter in de wedstrijd te komen, maar de ploeg zorgde niet voor grote problemen bij de verdediging van Geinoord. Alles veranderde in de 56e minuut. Op dat moment kreeg Brandsma een rode kaart. Daarna verdween de voorsprong van Geinoord als sneeuw voor de zon.
Binnen vijf minuten maakte AFC drie doelpunten. Daarbij was ook een merkwaardige rol voor de scheidsrechter weggelegd. Het eerste doelpunt was na een uur spelen. Toen maakte AFC de aansluittingstreffer uit een indirecte vrije trap, die door middel van een discutabele beslissing tot stand kwam. AFC kwam drie minuten later door een strafschop op gelijke hoogte. Ook de penalty was discutabel. Beide goals kwamen van Veerman. Zijn ploeggenoot Westerhof maakte het feest voor AFC compleet. Zijn inzet verdween in de verre hoek: 2-3.

Met tien man was Geinoord geen schim meer van de ploeg uit de eerste helft. AFC profiteerde optimaal van het overwicht. Door doelpunten van Helstone en Dekkers werd de voorsprong vergroot. Deze bizarre wedstrijd eindigde daardoor in een 2-5 nederlaag voor Geinoord. Daarmee zakt de ploeg naar de elfde plaats.

Volgende week is Aalsmeer de tegenstander. Die club staat op de 12e plaats. Afgelopen zaterdag werd met 1-3 verloren van Roda ’46. Dat belooft dus een zogeheten 6-punten duel te gaan worden.

Geinoord speelde vanmiddag de derby tegen IJFC uit IJsselstein. Op een redelijk gevuld sportpark Parkhout gingen beiden ploegen voor… Meer >

De gemeente Nieuwegein is bezig het sportpark Parkhout-Zandveld te vernieuwen. Het is de wens van de gemeente om de sportparken… Meer >

Soulaiman Akani is in de eerste maand van dit seizoen gekozen tot meest waardevolle speler door de trouwe supporters. Soulaiman kreeg… Meer >

EHBO & BLS / AED CURSUS