Geinoord pakt punt tijdens rommelige wedstrijd in Aalsmeer

06 november 2016
Geinoord heeft tegen Aalsmeer gelijkgespeeld. Voor Geinoord maakte spits Djollo het doelpunt. Hij benutte een penalty. In de tweede helft maakte Aalsmeer gelijk.  In een enerverend duel begon Geinoord sterk, waarna de ploeg het in de tweede helft moeilijk kreeg. Beide teams moesten overigens al tijdens de eerste helft verder met tien man.

Het was een duel waarin beide ploegen veel strijd leverden. FC Aalsmeer had, voorafgaand aan deze wedstrijd, precies evenveel punten als Geinoord. Het beloofde in ieder geval een spannende wedstrijd te gaan worden. Beide ploegen gingen voor de winst.
Ook promovendus Aalsmeer had de punten dus hard nodig. Dit seizoen bivakkeert het team namelijk vooralsnog in het rechterrijtje. Uit de eerste acht duels werden zeven punten verzameld. De ploeg pakte de punten vooral in de thuiswedstrijden. Daarin werd gewonnen van AFC en JSV. Uit boekte FC Aalsmeer een knap gelijkspel tegen SVL Langbroek.

Bij Geinoord werden de punten zowel uit als thuis gepakt. De Geinoorders speelden vorige week een vreemde wedstrijd tegen AFC. Een 2-0 voorsprong werd, na een rode kaart, uit handen gegeven. De wedstrijd eindigde in een 2-5 nederlaag. De Geinoorders wilden niets liever dan die vervelende ervaring wegspoelen. Aalsmeer leek een geschikte tegenstander om dat te doen.

De beginfase leek verder onheil aan te kondigen. Aalsmeer begon sterk en fris aan het duel, dat tijdens de eerste helft onder herfstachtige omstandigheden werd gespeeld. Daarna begon de zon letterlijk en figuurlijk door te breken voor Geinoord.  De ploeg kwam beter in de wedstrijd. De Geinoorders wonnen meer duels en wisten hun voorhoedespelers beter te bereiken.

De verdediging kwam niet meer in de problemen. Aan de andere kant was er na een kwartier de eerste grote kans. Djollo stiftte de bal, na een goede pass van Janssen,  over de keeper. Helaas voor Geinoord werd de bal van de lijn gehaald. Daarna waren er een aantal kansen voor Geinoord (Van der Heijden, Daalhuizen en Djollo). FC Aalsmeer deed na een halfuur iets terug. Een harde vrije trap van aanvoerder Sitil werd gekeerd door keeper Vrede.

Ook tijdens het laatste kwartier was Geinoord veruit de betere ploeg. Een schot van Van der Heijden, getoucheerd door een verdediger van FC Aalsmeer, raakte de lat. Uiteindelijk zou het doelpunt, dat in de lucht hing, er voor Geinoord komen. Djollo werd in het strafschopgebied neergehaald door Sitil. Die overtreding werd bestraft met een rode kaart en een penalty. Djollo faalde niet vanaf 11 meter.

Met de voorsprong en de overtalsituatie leek Geinoord een probleemloze tweede helft tegemoet te gaan. El Harmazi kreeg voor het rustsignaal echter ook een rode kaart, waardoor beide ploegen met tien man de rust ingingen. Aalsmeer kwam vervolgens beter uit de kleedkamer. De ploeg pakte het initiatief, waarna de kansen zich opstapelden.

Het tegendoelpunt kon niet uitblijven en werd uiteindelijk ook gemaakt. In de 74e minuut verdween een voorzet in het doel. Volgens de grensrechter had het doelpunt afgekeurd moeten worden, omdat de aanvaller hinderlijk buitenspel stond. De scheidsrechter twijfelde aanvankelijk, maar keurde het doelpunt toch goed. Daardoor werd het 1-1.

In het laatste kwartier van de wedstrijd werd door beide ploegen veel strijd geleverd. Aalsmeer was nog dicht bij een overwinning. Een vrije trap in blessuretijd kwam echter op de paal. Dat was het laatste grote wapenfeit, waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Geinoord staat momenteel op de 11e plaats, met evenveel punten als Roda ’46 (nr. 10) en Aalsmeer (nr. 12). Volgende week is de uitwedstrijd tegen VVZ, de nummer 13. Wederom een zespuntenwedstrijd.

De nieuwe presentatiegids seizoen 2018-2019 is er weer.   Met trots overhandigde René van der Woerd afgelopen zaterdag namens… Meer >

KNVB MEIDEN ONDER 12   Meer >

Geinoord verliest van SVL, 0-1

22 september 2018